Afonso Alves laat zich uit over transferperikelen, maar niet over AZ

Afonso Alves poseert met Wagner Augusto, de pr-man die zijn website onderhoudt met artikelen zoals die over Manchester City en FenerbahceOp de website van Afonso Alves staat sinds middernacht een heel verhaal. Een vertaalmachine doet dan wonderen. Daardoor kunnen wij lezen hoe de spits op 29 december tijdens de vlucht van Amsterdam naar Sao Paulo in een interview heeft gezegd dat Manchester City en Fenerbahce hem voor 20 miljoen euro willen kopen. Eind vorig jaar dus. Het lijkt ons derhalve wat oude info, dat weer nieuw leven ingeblazen wordt. Alleen al omdat er staat dat hij op 7 januari terugkeert, terwijl het vandaag al de 8ste is… Pak de bekende korrel zout er maar weer even bij dus!

Het hele stuk is vooral een promotiepraatje. Van hoe Alves in Zweden belandde en toen in Nederland. En over hoe goed hij presteerde, hoeveel goals hij maakte en hoe zijn debuut bij het Braziliaanse nationale elftal was. 

De aanvaller vertelt verder dat hoe hij van plan is (inmiddels dus was ) om maandag terug te keren in Heerenveen (hetgeen dus achteraf niet hoefde van de club, want verplichte vakantie) in de hoop dat een transfer een feit zou zijn. Over AZ wordt met geen woord gerept.

Alves zegt een vervolg te willen geven aan zijn goede presteren in Heerenveen. ,,Ik wil een vaste waarde waarde worden in het Braziliaanse elftal."

De conclusie van enkele media na dit verhaal, dat Alves zijn loopbaan niet in Nederland voort zal zetten, vinden wij wel begrijpelijk. Maar het valt nergens terug te lezen en gezien de datum van het interview (29 december), lijkt ons dit een artikel waar je niet veel actuele waarde aan moet hechten. De actuele stand van zaken lijkt inmiddels immers al weer anders. Maar goed, toch maar wel even plaatsen. Dit ene stukkie kan er ook nog wel bij ;)

Lees ook:Braziliaanse pers in de aanval op Alves, tot ergenis van bondscoach
Lees ook:Speelverbod voor Alves?
Lees ook:Even een interviewtje met Heerenveen-speler Milan Kopic
Lees ook:Kuiper: ‘AZ had niet écht de wil om Alves te kopen’
Lees ook:Yme Kuiper: ‘zaakwaarnemers zijn bezig met Alves Elfstedentocht’

9 reacties op “Afonso Alves laat zich uit over transferperikelen, maar niet over AZ

 1. slootsman

  was ook al redelijk bekend dat die website niet echt van hem maar meer van zijn slavendrijvers zijn toch

    /   Beantwoorden  / 
 2. Feanfan

  En ik zeg: Helemaal niets in alkmaar!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. tarik azaz

  allemaal ouwe sjit jongens en meisjes.er wordt inderdaad met geen woord over AZ gerept omdat al die onzin is gebaseerd op oude berichten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Niveau

  Gewon maar weer afwachten. Ze hebben nog een paar dagen / weken. en dan kunnen die suffe zaakwaarnemers weer gaan uithuilen voor een dubbeltje. Hij blijft bij Heerenveen, althans onder contract staan. Engeland is geen optie en de reden daarvoor zijn bekend. Het zal dus uit een ander land moeten komen. Turkije??? tja als je daar wilt voetballen, veel plezier dan en doe de groeten aan Yildrim. Och nee, die is ook al weer terug. haha

    /   Beantwoorden  / 
 5. Pierre Manjoha

  Agent Robert Tiburcio this Moscow negocieitions Afonso Alves russian 18 mijones euro.

    /   Beantwoorden  / 
 6. az fan

  Alfonso Alves is bereid 18 miljoen euro uit eigen zak te betalen om zijn transfer naar AZ mogelijk te maken. De Braziliaan was in januari ook al dicht bij een vluchtpoging, maar beschikte toen – op enkele euro’s na – niet over voldoende vermogen om weg te komen. Nu Dirk Scheringa hem de laatste 1.500.000 euro leent, kan hij zich eindelijk vrijkopen. Alves tekent in Alkmaar een contract voor 4,5 jaar – precies genoeg om zijn schuld aan Scheringa weer terug te betalen.

  “Ik ben heel blij”, reageerde de zichtbaar opgeluchte Alves. “Ik kon niet meer tegen al die grijze Chriet Titulaer -kapsels, dat geknauw op de tribunes, de strontlucht, het voor elke brug wachten op die kutskoetjes, het Heerenveen inrijden en er dan gelijk weer uit zijn en ga zo maar door.” De aanvaller vervolgde: “Eindelijk naar de bewoonde wereld, het hart van de wereld, het mooie Alkmaar! Eindelijk voetballers om me heen in plaats van die gasten met de klompvoeten. Eindelijk Europa in en er ook daadwerkelijk wat te zoeken hebben.”

    /   Beantwoorden  / 
 7. Friese Koe

  HAHAHAHAHAHA Hiermee bewijs je nog achterlijker te zijn dan het (voor)oordeel wat vele Nederlanders al over AZ lieden hebben. Mooi dat je dat (voor)oordeel zelf bevestigt!!! Gefeliciteerd, je past 100% in de 100% nepcultuur daar in Alkmaar. Afgelopen zomer werd hier en daar het spreekwoord al aangehaald: Hoogmoed komt voor de val. De hoogmoed was reeds aanwezig en nu is de val in volle gang. Hij kan mij echter niet lang en diep genoeg zijn. Daaaaaag!!!!! HE-LE-MAAL NIETS BIJ AZ!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. slootsman

  is la zielig genoeg voor het mannetje dat ie fan is van een luchtkasteel

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.