De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!

  vs : de feiten

Dus… spoedarbitrage AZ en Heerenveen! Let the games begin! Maar hoe zit het nu precies, en belangrijker: wie heeft de beste kans? Dat er één partij zit te liegen, is duidelijk. Ofwel AZ, ofwel Alves. De redenen die AZ aanvoert zijn best te billijken, maar uit een reactie van Heerenveen-directeur Yme Kuiper blijkt dat AZ toch wat dingen over het hoofd heeft ziet, ofwel onvermeld laat. Wie heeft er gelijk, wie staat het sterkst?? Hieronder de punten helder en kort en wat dit nu allemaal betekent. Mét uitleg van Kuiper.

AZ zegt:
1. We hebben een overeenkomst met Heerenveen
2. We hebben een getekende overeenkomst met Alves
3. We hebben een door ons en Alves getekend overschijvingsformulier, maar dat wil Heerenveen niet tekenen en dáárom vragen we arbitrage aan.

Leuk en aardig, gevoelsmatig zeg je: die staan verdomde sterk!

MAAR! Toen kwam Yme Kuiper vanmiddag met een uitleg. Die is als volgt:

Hij bevestigt dat Heerenveen en AZ het eens zijn over de transfersom en dat Heerenveen het overschrijvingsformulier niet wil tekenen. Maar wat AZ niet vertelt, doet Kuiper wel. Namelijk de reden waarom de club dat niet ondertekent. Kuiper kreeg vannacht een fax uit Brazilie.

Kuiper: ,,Die was gericht aan AZ. Daar stond klip en klaar in dat Alves niet in zou gaan op AZ's voorstel, dat er geen contract is en dat hij AZ hartelijk dankt voor de getoonde belangstelling. Dat was het dan."

Volgens Kuiper zegt Alves dus dat er géén contract is, AZ zegt van wel. Feitelijk gezien heeft AZ dus een probleem met Alves. ,,Dus moeten zij dat maar oplossen onderling. Als wij nu het overschrijvingsformulier gaan tekenen, gaan wij op de stoel van de rechter zitten", zegt Kuiper. Want dan zou Heerenveen Alves immers 'dwingen' om naar AZ te gaan. ,,AZ moet niet bij ons zijn, maar bij Alves aankloppen."

En Heerenveen heeft nog een ijzer in het vuur: ,,We wilden van Alves een schriftelijke bevestiging van de beeindiging van de arbeidsovereenkomst met ons. Die hadden we en hebben we niet. De deadline voor deze transfer lag op 5 januari. Toen was die bevestiging er dus niet en dus vervalt in onze optiek de transferovereenkomst met AZ."

Kortom: ofwel AZ liegt over het getekende contract, ofwel Alves. Gezien de recente geschiedenis heeft de Braziliaan (al dan niet gestuurd door zijn zaakwaarnemers) de schijn tegen. Heerenveen wordt hier nu ook bij betrokken en de arbitragecommissie moet dus:

1. Bepalen of er nou wel of niet een overeenkomst tussen Alves en AZ is. 

2. Een oordeel vellen over of de transferovereenkomst inderdaad is komen te vervallen (zoals Heerenveen meent) op 5 januari, omdat er toen geen schriftelijke overeenkomst van Alves was over het stopzetten van zijn contract.

3. Of Heerenveen dus wel of niet het overschrijvingsformulier móét tekenen.

De Heerenveen-directeur meent dat als zij nu tekenen en Alves krijgt later gelijk, hij misschien wel met een claim komt. Kuipers slotconclusie: ,,Wij laten het over aan andere instanties (de arbitragecommissie dus, red.). Wij zitten tussen twee vuren."

Het interview met Kuiper:

Woensdag om 17.30 uur wordt alles duidelijk. Wie staat er het sterkst? Zeg het maar…! 

Lees ook:Uitslag arbitragezaak: Heerenveen wint, AZ verliest! (reactie)
Lees ook:Heerenveen: ‘terecht dat Alves zaak begint tegen AZ’
Lees ook:Heerenveen heeft maling aan AZ
Lees ook:*Round up* De fout van Kamp-Alves en hoe AZ iedereen wil piepelen
Lees ook:De zaak-Alves: round-up (2) Nieuwe stand van zaken

28 reacties op “De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!

 1. Lanowinski

  Zucht allemaal wel leuk en aardig deze hele soap, maar het Heerenveen is de grote verliezer. Hoe kan iemand in één seizoen zo veranderen. Vorig jaar 34 doelpunten en heb jij Alves toen eigenwijs over het veld zien lopen als de grote mijnheer? Hij heeft altijd zijn werk goed tot zeer goed gedaan. Volgens mij is er maar 1 iemand die liegt en dat is de zogenaamde zaakwaarnemer van Alves. Volgens mij wordt die jongen helemaal gek gemaakt. Iedereen kan dan wel zeggen dat Alves er toch zeker zelf bij is, maar ga er zelf maar eens voor staan. Van zo’n beetje de ene op de ander dag ben jij de man waar alles om draait. Er worden je zeer grote bedragen aangeboden en iedereen moet wat van je. Verbeek heeft dit heel goed in de gaten gehad, toen de soap aan het begin van het seizoen begon.
  Misschien ben ik naief, maar ik kan er niet bij dat iemand in één seizoen zoveel heeft laten zien, zowel als mens al voetballer (lees gewoon gebleven) en het volgende seizoen denkt dat hij god is.

  Zo dat is eruit. Ik weet dat Alves niet behouden kan bijven voor Heerenveen, maar ik hoop diep in mijn hart dat hij iedereen nog één keer de mond snoert, door in een topper voor Heerenveen, bijvoorbeeld tegen Ajax, 5x te scoren.

  Lanowinski

    /   Beantwoorden  / 
 2. justin

  WAAROM MAG AFONSO ALVES NIET GEWOON NAAR AZ. HIJ WOU EERST WEL EN NU NIET. HIJ WEET OOK NIET WAT HIJ WIL. EN DAN BLIJFT HIJ BIJ HEEREVEEN EN DAN ZEGT HIJ ZEKER WAAROM MAG IK NIET WEG.EN DAN VERSCHIJNT HIJ NIET MEER OP DE TRAININGEN OM DAT HIJ WEG WOU. EN DAN LIGT OPEENS DE SCHULT BIJ HEEREVEEN.NOU IK ZOU HEM NAAR AZ LATEN GAAN DAN BEN JE DAAR VAN AF. EN DAN KOOPT HEEREVEEN EEN ANDERE GOEIE SPITS.loeter JUSTIN

    /   Beantwoorden  / 
 3. Edwin

  wat een ongelovelijke kut club is HOERENVEEN

    /   Beantwoorden  / 
 4. ouwe seun

  HAHAHA
  STELLETJE KAASKOPPEN (GATEN KAAS)

  HELEMAAL NIETS HELEMAAL NIETS
  RETTEKETETTEKETET NAAR DE JUPILERLEAGE MET AZ

  STELLETJE 2E HANDS AJAXSUPPORTERS

  HIJ WIL HELEMAAL NIET IN DAT MINISTADION SPELEN
  HAHAHAHA

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jeroen

  Goeie blog is dit!

  Volg als A(lves)Z supporter de soap nu al 4,5 maand, en als ik de stand van zaken in deze blog lees, wordt de situatie me steeds duidelijker. Vooral omdat het gebaseerd is op échte feiten, en niet op geruchten.

  Wie het sterkst staat? Alves!
  Want hij hoeft niet naar AZ als ‘ie wil.
  En een klein foutje in de blog: Heerenveen kan er óók naast zitten! Misschien hebben ze kleine lettertjes over het hoofd gezien, of misschien liegen ze over de fax.

  Jammer dat deze kwestie Ajax vs. AZ gaat verpesten, want dit leeft natuurlijk in de groep. Want laat ééén ding duidelijk zijn:
  Met Alves erbij is er méér onrust binnen de club én méér kwaliteit.

  Tot slot wil ik graag mededelen dat er geen beter beeld kan worden geschetst dan degene die in de bovenstaande blog wordt weergegeven.

  Heerenveen heeft niets te verliezen: Óf ze worden rijk, of ze houden Alves.

  Alves heeft 40% kans van slagen, omdat hij niet eens weet of ‘ie dat contract getekend heeft, en het eigenlijk alleen een financieele vooruitgang is.

  AZ tenslotte heeft 33% kans, omdat deze met handtekeningen zit waarvan de geldigheid in twijfel wordt genomen, en als ze Alves binnenhalen kost dat ze vermoedelijk 18 miljoen plus bijbehorend salaris, terwijl hij misschien wel in Brazilie blijft als hij baalt dat hij zijn handtekening heeft gezet.

  Hoop dat jullie blij zijn met deze eerste reactie ;) Hopelijk volgen er meer!
  (Reacties en geen soap’s!)

  Jeroen

    /   Beantwoorden  / 
 6. ouwe seun

  RETTEKETTETTEKETET WAT EEN KUTCLUB IS AZ

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jeroen

  PS: Ik kom er nu achter dat het door het lange typen al helemaal geen eerste reactie was!
  Toch wel de langste denk ik!

    /   Beantwoorden  / 
 8. slootsman

  @ edwin (vast een kaas flikkertje die helemaal niets heeft)
  sorry we halen het niveau van kut club lang niet zolanf az bestaat

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rick

  Alves weet gerust waar hij een handtekening neerzet en heeft die gerust met zijn volle verstand gedaan. Heerenveen is nu gewoon AZ en Alves aan het piepelen door deze onzin naar buiten te brengen en niet te tekenen, ze weten gerust dat dit alleen maar uitstel is.
  Alves wil namelijk toch zelf naar AZ beweerde hij onlangs laat hem dan lekkr gaan (als Heerenveen zijnde), dan zijn jullie toch ook van hem af. Ze hebben eigenlijk niks te vrezen. Dus volgens mij is Heerenveen hier zelf de storende factor.

  We zullen nu wel zien wat het woensdag wordt. Ik hoop wel dat deze soap niet te veel invloed heeft gehad op de spelers groep voor de wedstrijd van zondag tegen dat 020.

    /   Beantwoorden  / 
 10. bilco

  Lijkt mij duidelijk dat AZ bezig is om een rechtsgeldige uitspraak te horen dat heerenveen gelijk heeft, zo kunnen ze een flinke schadevergoeding aan alves+zaakwaarnemers eisen!!! DS is echt niet dom hoor, dat is een zakenman pur sang

    /   Beantwoorden  / 
 11. bilco

  Laatste gerucht:
  020 heeft weer wat geld geboden richting Heerenveen, zodat Alves tenminste aankomend weekend er niet bij is bij AZ. Ze zijn niet vies van premies verstrekken. (excelsior)

  Heerenveen en 020 zijn daar bij gebaat. AZ directe concuurent om plaats 5 en 020 wil de aansluiten bij top 3 houden en AZ is de gebeten hond.

    /   Beantwoorden  / 
 12. peter

  hebben die alkmaar schaaamstreekers hun verstand verloren????? Heerenveen is toch akkooord gegaan met die 18 miljoen en had zich dus al in december neergelegd bij een tranfer naar dat geld van arme mensen stelende clubje uit noord holland. Als er al iemand schuld heeft is dat naar mij idee de partij alves. Ik verheug me nu al op de wedstrijd over 2 weken kunnen we eindelijk weer wat hollanders over de afsluitdijk terug schoppen!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Bas

  Een andere reden waarom Heerenveen dit op deze manier naar buiten brengt zou kunnen zijn;

  -. AZ is een directe concurrent van Heerenveen en staat nu een paar punten achter op Heerenveen.
  Heerenveen is zich hier natuurlijk bewust van en weet ook dat AZ eem mega zwaar wedstrijdprogramma in januari heeft. Namelijk:
  Ajax – AZ
  De Graafschap – AZ
  SC Heerenveen – AZ
  AZ – NAC Breda
  Willem II – AZ
  Feyenoord – AZ

  Al deze wedstrijden ZONDER!!! Alves, en in het bijzonder tegen Ajax, De Graafschap en Heerenveen zelf zal in het voordeel zijn van Heerenveen en ze een grotere kans op de 5e plek geven! ten koste van AZ.

  kinderachitge Friezen..

    /   Beantwoorden  / 
 14. Alfonso

  HAHAHA hij wil niet van gaal punt uit… Hij wil gewoonwg de rot kop van je niet iedere dag zien… btw Heerenveen speelt wel mee voor de prijzen!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Niveau

  Zucht ik wordt een beetje moe van dit verhaal. En helemaal van die zielige berichtjes van zogenaamde supporters die elkaar lopen te beschelden. Het is toch duidelijk!!!! Alves gaat weg bij Heerenveen, wanneer is alleen de vraag en naar welke club is nog niet definitief bevestigd. Als Alves heeft getekend zoals AZ beweert, dan moet hij niet lopen kloten en daar gaan voetballen. Aan de andere kant is het zeer triest dat AZ zich zo laat kennen. Dit bevestigd gewoon dat ze er stik mee aan zijn. Ze weten van gekheid niet meer wat te doen. Want ome Louis heeft een ‘belofte’gedaan als Alves niet komt (Nederlands elftal??) Het Imperium begint een deuk op te lopen en een kat in het nauw…..??? Ze bevestigen dus dat de selectie die ze nu hebben niet voldoet. Maar waarom haal je er dan een spits bij die nu uiteindelijk zelf niet wil? Hij is bij Heerenveen ook weggebleven en dat kan hij dus bij AZ ook. Advies voor Heerenveen (hoe jammer ook) snel verkopen en tekenen die handel, geld pakken en nieuwe talenten halen. En AZ veel succes met dit zielige vertoon…..jammer. Een echte top club zou zo nooit gehandeld hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Bas

  Met een echte club bedoel je dus AZ, die handelt namelijk correct.
  Heerenveen heeft er een handje van om moeilijk te doen bij transfers met een percentage regeling. Met van Nistelrooij deed Heerenveen toenertijd ook al zo achterlijk moeilijk.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jona

  Tja ik lees dit als echte AZ fan, maar ik snap niet de haat over en weer in deze reacties..

  Het Nederlandse voetbal is te zwak voor woorden op dit moment. Iedere voetballen wordt geregeerd door zaakwaarnemers en verlaten vroeg ons land, daardoor hebben wij buitenlandse spelers nodig die echt een verotte mentaliteit hebben. Die komen hier niet voor clubliefde, maar voor geld geld en geld.. Daarna gaan ze naar de echte voetbal landen om nog meer geld te verdienen.

  KNVB word wakker en maak je niet druk over een paar stakende politie agenten, maar doe wat aan het behoud van onze eigen Hollandse spelers. Laat jongens als een Drenthe die nu al weer weg mag bij Madrid, niet weg.. Wees nu eens slim in ons land en laat voetbal weer voetbal zijn, met eigen Hollandsche kweek…

  Ik wil die hele Alves niet, ik wil geen spelers die de nederlandse taal niet spreken.

  Ik zit volgende week weer in het mooie Heerenveen stadion het is toch van de zotte dat daar nog maar 1 nederlander in speelt.. Het mooie Frieske volkslied zonder Friezen..

  Ik hou van voetbal, ik hou van Hollands voetbal.!!!!!

  En ach wie er liegt, het zal wel, ik kijk liever naar de oorzaak dat het zover heeft kunnen komen in ons mooie voetbal land

    /   Beantwoorden  / 
 18. Aztertje!

  “Ik ben heel blij”, reageerde de zichtbaar opgeluchte Alves. “Ik kon niet meer tegen al die grijze Chriet Titulaer -kapsels, dat geknauw op de tribunes, de strontlucht, het voor elke brug wachten op die kutskoetjes, het Heerenveen inrijden en er dan gelijk weer uit zijn en ga zo maar door.” De aanvaller vervolgde: “Eindelijk naar de bewoonde wereld, het hart van de wereld, het mooie Alkmaar! Eindelijk voetballers om me heen in plaats van die gasten met de klompvoeten. Eindelijk Europa in en er ook daadwerkelijk wat te zoeken hebben.”

  Zou dit kloppen?????

    /   Beantwoorden  / 
 19. Aztertje!

  Toch vervelend voor de Heerenveen supporters onder ons, om de keiharde waarheid zo zwart op wit te hebben! Pff

    /   Beantwoorden  / 
 20. Azlosers.

  Wanneer heeft AZ voor het laatst een prijs gewonnen in het voetbal. Volgens mij moeten we terug naar de tijd van de gebroeders Molenaar… (jaartje of tachtig geleden…)

  Alle gekheid op een stokje, ik vrees dat dit een zwaar juridisch gevecht wordt. Ik vrees dat hier ook geen winnaars in zullen zijn. Ik wens AZ succes tegen Amsterdam. En wat mij betreft mogen Pelle en Ari er beide twee inschieten. Suarez en Huntelaar zullen beide wel spelen, dus je hoeft niet bang te zijn voor kansen. En er staat natuurlijk een goede ex-Heerenveen-keeper in het doel van AZ.

  Ik hoop natuurlijk wel dat Heerenveen de goede reeks zonder! Alves weer oppakt.

    /   Beantwoorden  / 
 21. edwin1191

  alkmaar is niks zal nooit wat worden als je in alkmaar bent geboren kun je wel vergeten.
  en zo is het met het voetbal ook in alkmaar. ze denken dat ze nu alles zijn in alkmaar..
  met geld wordt je geen kampioen.. dirk jammer dat je friesland kapot maakt met het
  zielige gedoe. je denk dat je alles kunt kopen maar zo werkt het net in voetbal..
  je kan beter een kaasboederij gaan kopen

    /   Beantwoorden  / 
 22. Super-Frysk

  Snel vertrekken naar AZ. Goede speler maar erg slecht voor de club, team en het moraal. Van Gaal….succes met dit `mannetje`. Liever kwijt dan rijk. We vissen in de Scandinavische wateren wel weer een nieuw pareltje op.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Wadje

  Wat een gezeik is dit alles. AZ baalt en dat kan ik begrijpen maar om nu als een klein kind die zijn zin niet krijgt te reageren en Heerenveen zwart te maken slaat alles. Louis kon en kan niet tegen verliezen. Hij heeft met een grote mond zijn functie er aan opgehangen en dus mag hij binnenkort zijn woorden waarmaken. Vertrekken dus. En als Alves zelf al niet naar dat provincieclubje uit Alkmaar wil wat moet je dan? Of ruiken we geld, zijn we miwsschien toch al geen eigenaar? Nou als ik zo de ontbindende voorwaarden uit het contract hoor is het voor AZ ook in Zeist een kansloze missie. Heerenveen speelt trouwens zonder Alves aantoonbaar beter dan met hem dus daarom zal Heerenveen de zaak niet blokkeren en de Friese scouts vinden wel weer een super spits. Er is geen club in Nederland die meer goede spitsen heeft afgeleverd als Heerenveen, dus dat Alves weg gaat liggen de fans niet echt wakker van. Ik hoop alleen nog één ding en dat is dat Heerenveen die van Gaal mannetjes een ongenadig pak slaag geeft. Als Heerenveen daar eens in zou slagen zal AZ na de nederlaag die ze tegen Ajax op gaan lopen in acccuut degradatie gevaar komen. Dan hebben ze iets anders om over na te denken.

    /   Beantwoorden  / 
 24. Super-Frysk

  Sa ist mar krekt, Wadje!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 25. Ruud

  Het word steeds erger met die pippo,s uit Alkmaar. Zag dat ze nu een waku-waku snabbelende ex-politieagent (wilting) als woordvoerder hebben ingehuurd. Hij wist te melden dat Alfonso Alves (ja, hij wist de naam niet eens goed uit te spreken!!!) toch echt naar Alkmaar komt.
  En dan dat gezeur van Gerbrands over het “loodzware” programma wat de zielepietjes van de natuurlijk onderbetaalde profs de komende weken moeten ondergaan.
  Ik ben onderhand schijtziek van deze ***ploeg.
  Ik hoop dan ook van harte dat 19 jan. onze ploeg compleet over de van Gaal stumpers heen lopen!!!

    /   Beantwoorden  / 
 26. Alves is Onrust

  Heerenveen komt hier het beste uit!
  ze kunnen zonder Alves ook mooi en winnend voetbal laten zien. Hoop dat Dirk Scheringa zich blauw betaalt aan een kat in de zak met de naam Alfonso Alves. Heerenveen haalt in het vervolg gewoon betrouwbare Scandinaviers en ze leefden nog lang en gelukkig!

    /   Beantwoorden  / 
 27. Don Edino

  Hoop voor heerenveen dat ze rap van die loser van een alves af zijn en kunnen cashen. Hij heeft nog maar 8 wedstrijden gespeeld dus met Sibon en sulejmani kan het blijkbaar ook.

  Een topspits kunnen wij goed gebruiken, maar dit leidt nergens toe. AZ heeft haast de zaakwaarnemers van alves niet. Die hebben tot 31 januari en willen niets anders dan het hoogste bod door iedereen tegen elkaar uit te spelen. Zo is ie bij H’veen gekomen en zo gaat ie ook weer weg.

  Oprotten met die vent. Hoop dat ie naar een vage russische of naar Levante gaat die allerlei toezeggingen doen, maar waar ie een jaar mag wachten op z’n salaris. Vagner Love en Fred in het Braziliaans elftal en Alfonso mag ze kunsten vertonen op het straatcircus van rio :X

    /   Beantwoorden  / 
 28. SCH

  Ik wou een heel verhaal typen.. Maar het niveau van de bezoekende AZ-’supporters’ (sinds 2 jaar?) maakt mij duidelijk dat het niet nodig is..

  God, wat zijn jullie dom zeg! Dirkie zal zich wel schamen voor zulk volk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.