Heerenveen heeft maling aan AZ

Dat is toch wel de mooiste en beste conclusie nu Afonso Alves vlak voor middernacht door Heerenveen aan Middlesbrough is verkocht. Het was twintig minuten voor het verstrijken van de deadline dat Heerenveen en Boro bekendmaakten dat de deal rond de Braziliaan rond was. Dat AZ nu naar de FIFA stapt, was iets dat Heerenveen kon (en waarschijnlijk had) voorzien. Maar de Friezen zijn er vanaf: de strijd rond Alves gaat verder zónder Heerenveen. En wat de toekomst brengt, dat zien we dan wel. Hier nog even een round-up.

,,Wij waren vrij om hem over te schrijven", reageerde directeur Yme Kuiper van sc Heerenveen. ,,Voor ons is de zaak rond Alves nu voorbij. Ik ben opgelucht, dit heeft veel energie gekost.” Hoeveel geld Middlesbrough voor Alves betaalt, wilde Kuiper niet zeggen. ,,Het is in ieder geval een recordbedrag voor Heerenveen.”

Bedragen in de Britse media variëren van 16 miljoen (Guardian) tot 20 miljoen euro (The Independent). Volgens het Algemeen Dagblad is 18 miljoen euro betaald voor Alves. Het spel ging op de wagen toen gistermiddag bleek dat de Braziliaan een werkvergunning toegewezen zou krijgen in Engeland. Daarmee was voor Middlesbrough en Heerenveen de weg vrij om te onderhandelen.

De strijd rond de aanvaller gaat onverminderd door, al is het nu vermoedelijk met één partij minder (Heerenveen). Op 30 december bereikten AZ en Heerenveen een overeenkomst met elkaar die later door de arbitragecommissie van de KNVB niet rechtsgeldig werd genoemd, omdat er niet aan een opschortende voorwaarde van contractontbinding tussen Alves en Heerenveen was voldaan.

De spits kreeg vervolgens woensdag tijdens een andere arbitragezaak te horen dat hij bewijs te leveren voor de stelling dat hij op 23 december 2007, bij de ondertekening van de contracten bij AZ, het voorbehoud heeft gemaakt dat deze pas geldig zouden zijn indien ondertekend en goedgekeurd door zijn advocaat.

Alves besloot hierop niet te wachten en zette gisteren toch zijn handtekening bij Middlesbrough. Dit tot woede van AZ. De Alkmaarders vinden dat nu de FIFA aan zet is. En Heerenveen? Daar halen ze nu waarschijnlijk de schouders op, voor de Friezen is het afgelopen met de zaak-Alves.

Lees ook:‘Alves was vrijdag in Engeland om te tekenen bij Boro’
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 3, maart!
Lees ook:‘Middlesbrough wil na Alves ook Bradley’
Lees ook:‘AZ wil 2 miljoen euro van Afonso Alves’
Lees ook:Heerenveen: ‘Transfer Alves naar AZ is NIET rond!’

18 reacties op “Heerenveen heeft maling aan AZ

 1. Afonso A., voetballer

  `AZ ??? Die ken ik niet..`

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harnshool

  Waar 2 vechten om een been, gaat Heerenveen met de centjes heen,
  en blijft Dirkie zielig en alleen…jalalala..zielig en alleen

    /   Beantwoorden  / 
 3. NieuwNoord

  hebben we nu net zoveel centjes als ome Dirk:P

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kees010

  Mooie ontknoping.
  Goed voor de NL eredivisie.
  Gefeliciteerd Heereveen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. pete

  goed gehandeld Heerenveen, ik hoop dat jullie hoog eindigen, en AZ een lesje geleerd heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 6. janos hanek

  Natuurlijk leuke winst voor Heerenveen en gegund maar wacht maar af heren. Dirk is nog niet klaar met die klooi-jo. Hij gaat het nog bezuren! Vraag het maar aan Oscar.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Peter

  Het gaat AZ niet om Alves en het gaat AZ niet om geld. Het gaat AZ om het principe. En daar moet ik ze wel gelijk in geven

    /   Beantwoorden  / 
 8. Surhuisterveen

  Bord voor je kop, Peter?? Dirk Scheringa en principes? Alles wat Dirk Scheringa doet in het leven, heeft met geld te maken. Of het nou sponsoring is of zijn bedrijven, voorbeelden te over. En dan zou het nu ineens alleen maar om principe gaan. Lijkt me stug. Het is op zijn minst een kwestie van beide.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Peter

  Nee hoor geen bord… Inderdaad alles wat Dirk doet in het leven heeft met geld te maken maar nu eventjes niet. Daar gaat het nu niet meer om.
  Weet trouwens iemand hoe dat zit met de meerdere paspoorten van AA. Heeft hij bij boro wel het juiste laten zien? Anders staat hij dadelijk weer hier op de stoep.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Ossie

  Vieze spelletjes over en weer, ik denk dat het voor het nederlands voetbal goed is dat er een speler met zo 1 vieze mentaliteit niet meer dagelijks in het nieuws is al denk ik dat hij een forse straf tegmoet kan zien van de Fifa. Alhoewel Heerenveen een goed scoutingapparaat heeft denk ik dat deze zaak bij AZ een vieze nasmaak heeft achtergelaten, de eerste 10 jaar kan Heerenveen fluiten naar talenten uit europa, daar zorgt Scheringa persoonlijk wel voor, dus heerenveen 18 miljoen rijker maar in de toekomst zie ik het somber in

    /   Beantwoorden  / 
 11. SC Heerenveen

  He Ossie,

  Je snapt niet zo veel van de voetballerij he.
  Het eerste tallent is al weer voor de ogen van Dirkie Scheringa weg gekaapt door Sc Heerenveen. De 20 jarige Svec gaat het helemaal maken bij ons en dan is de eerste speldeprik naar Dirkie al weer uitgedeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 12. sportdwaas

  Het is duidelijk dat het bij Heerenveen, de gezellige volksclub uit het friezenland, alleen maar om de centjes draait. Erg collegiaal komt het niet op mij over wat Riemer en zijn vrienden doen. Maar ach het is DSB Dickie maar zullen ze wel denken, bovendien is die Alves toch ny eine Frys. Wat de voetbalgoden hier van vinden moeten de godsvrezende Fryskense Heerenveense fans en de rest van het universum maar afwachten dus. Foppe nye koatch Oreinje?

    /   Beantwoorden  / 
 13. feanster

  Sportdwaas, de naam zegt eigenlijk al genoeg, maar ik voel me toch geroepen te reageren.

  Ik snap werkelijk niet hoe je erbij komt dat het Heerenveen alleen om het geld gaat. Nu al vergeten wat er afgelopen zomer heeft afgespeeld? Alves wou weg, Heerenveen kon toen al flink cashen. Echter, men wou de belangrijkste speler niet laten gaan. Verder wou AZ ook aan de vraagprijs voldoen, maar was het Alves die dwars lag.

  Dan over de collegialiteit van ‘Riemer en zijn vrienden’. Riemer is afgetreden, Kuiper neemt nu de beslissingen en doet dat overigens uitstekend. Maar dit alles terzijde, waar het om draait is dat het bestuur van Heerenveen niet de overschrijvingspapieren wou tekenen als Alves zelf niet wou. Verder is het uiterst onlogisch om de concurrent te versterken terwijl dit niet nodig is. Dirkie is juist oncolegiaal, wie spande hier nou een arbitragezaak tegen Heerenveen aan? Juist, de heer Scheringa. Heerenveen heeft alles netjes afgehandeld, zo bleek ook uit de uitkomst van de zaak.

  En dan tot slot… Sportdwaas, je kennis van de Friese taal zuigt! :P

    /   Beantwoorden  / 
 14. Jeffrey

  Gelukkig deze tering voetballer is weg uit nederland,wat een arrogante klootzak is Alves.Voetballen kan ie maar verder,ik hoop dat ie in engeland flink op zijn bek gaat en nog alleen aan de bak bij tweede devisie clubs.Alves rot op en laat je nooit meer zien

    /   Beantwoorden  / 
 15. waterwoman

  Ze hebben Alves toen ie niet op kwam dagen tijden de uitreiking van die gekleurde schoen ook de hand boven het hoofd gehouden. Terwijl ze hem zo makkelijk hadden kunnen laten vallen. Kennis van Fries is inderdaad om te huilen, laat staan dat je de mentaliteit van Friezen kent. Ken je geschiedenis, uit de historie blijkt de omgekeerde wereld.

    /   Beantwoorden  / 
 16. WADJE

  Laat Dirk maar zijn gang gaan. Je ziet met Ari en vooral die Pelle dat zijn scouting een zootje is. Ari is een modaal spitsje en Pelle kan absoluut niet voetballen. Balletje op de borst en thats it. Oh ja handballen kan hij ook zag ik woensdag.

    /   Beantwoorden  / 
 17. sportdwaas

  Nou ja zek. Ik mag als geboren Gelderlander toch wel een poging wagen in het Fries. Ben blij dat mijn Fries slechts zuigt. Dat is een Anglicisme overigens. Ende nu oane vroage fur dwa moan beste fjend. Is dat Fryske nu oane sprakke of is datte nu gwoan onverstjoanbaar djoalec for Hollanders. 7-0 zeggen de voetbalgoden. Heerenveen zit goed

    /   Beantwoorden  / 
 18. rommie

  Zeker vriendje van die man met de snor? Az is de club die het op een vuile manier heeft gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.