Heerenveen-directeur Yme Kuiper over beweegredenen verkoop Sulejmani aan Ajax

Eerst werd er gesproken over 'Sneijder-achtige bedragen' en dat 'Ajax geen positieverbetering zou zijn'. Aldus Yme Kuiper, directeur van sc Heerenveen. Toch besloot de club vrijdag om Miralem Suljemani voor ruim 16 miljoen euro te laten vertrekken naar Amsterdam. Hieronder gaat Kuiper in op de transfer, met uitleg over het bedrag en meer.

VAN SC-HEERENVEEN.NL:

Vanaf zijn vakantieadres in Spanje liet directeur Yme Kuiper weten over het vertrek van Miralem Sulejmani een dubbel gevoel te hebben. „In sportief opzicht laat de club een flinke veer. “Mickey” heeft laten zien een uitzonderlijk talent te zijn. Reden waarom we hem heel graag hadden willen houden. Het is geen geheim dat we daar dan ook alles aan gedaan hebben. Financieel gezien betekent zijn vertrek daarentegen een flinke opsteker, welke voor de langere termijn zonder meer een heilzame werking zal hebben.”

Hij vervolgt: „Zoals bekend, is het niet onze gewoonte bedragen te noemen, maar de opbrengst die de media vermelden, komt redelijk in de buurt. Zelf hadden we zoiets van als we hem dan toch kwijt moeten, zal het transferbedrag van “Alves-achtige” omvang moeten zijn. Gezien het feit dat zijn overgang een nieuw record op het gebied van binnenlandse transfers betekent, zijn we daar prima in geslaagd. Waarmee we de kwaliteit van onze selectie kunnen blijven waarborgen.”


Maar de vraag is: wat vindt de gemiddelde supporter er van. Had de club de poot nu eens stijf moeten houden houden? Of juist slim gehandeld door de speler voor een bedrag te verkopen wat wel érg hoog is voor iemand die één goed seizoen heeft gedraaid?

Lees ook:Bedrag Ajax voor Sulejmani te weinig? Teveel? Genoeg?
Lees ook:Heerenveen-directeur: ‘logisch dat bedrag voetbalrechten laag is’
Lees ook:Kuiper: ‘AZ had niet écht de wil om Alves te kopen’
Lees ook:De oorlog: AZ vs Heerenveen, overzicht van argumenten mét uitleg!
Lees ook:Onze tip? Sulejmani’s transfer naar Ajax van de baan

14 reacties op “Heerenveen-directeur Yme Kuiper over beweegredenen verkoop Sulejmani aan Ajax

 1. Feanfan

  Yme verwoord het prima, een dubbelgevoel zal ook bij de supporters spelen dus ook bij mij, maar ik vindt het zeker prima gehandeld, als je iemand voor 3 ton koopt en voor 16,25 miljoen heb je het prima gedaan… Chapoo Dagobert Kuiper

    /   Beantwoorden  / 
 2. de paus

  Dubbel gevoel inderdaad. In a’dam komt-ie sowieso in een slangenkuil, waar ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

  $ulejmoney koos voor t GELD.
  Zie ook $uares, Alve$

  We zullen het wel zien.
  Hoe houdt zijn knie het trouwens?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Niveau

  Erg jammer, hopelijk komt hij wel aan spelen toe daar in de Arena. Anders is zijn prille carriere snel over. Suwalbez op de bank?? Sulejmani erin. Nu afwachten of die andere Heerenveen spits ‘Huntelaar’ blijft.
  Toch wel grappig dat die stadjers van Ajax het publiek hier nog steeds “boeren’noemt, tewijl hun hele elftal vol zit met spelers uit het Noorden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sibonfanatic

  Heel erg jammer dat hij weg gaat.
  Aan de andere kant, liever nu, als een week voordat de competitie begint.
  Wens hem veel sterkte bij Ajax.

    /   Beantwoorden  / 
 5. coen

  dat “boeren” slaat waarschijnlijk niet op de spelers…. verder heeft huntelaar volgens mij, langer bij ajax dan bij heerenveen gespeeld…

    /   Beantwoorden  / 
 6. tss

  @niveau en @de paus,
  stakkers, je gunt een ander niet veel zeker. arogante met vol afgunst jaloerze neppers. wees eens tevreden
  lees de reactie van sibonfanatic, zo hoort het “balen, maar met respect reageren” zo hoort het. suli succes in amsterdam! ole ole

    /   Beantwoorden  / 
 7. Niveau

  @ tss. Heeft niets met respect te maken, let eerder op je eigen teksten zielepiet. Ik gun Sulejmani het beste en hoop zeker dat hij het goed gaat doen. Leer lezen, maar dat schijnt nogal lastig te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 8. wilbert linders

  Voor dit bedrag moet je hem gewoon laten gaan. Als je dat als directie niet doet ben je niet goed bezig. Heerenveen vindt wel weer ergens een geweldige speler voor 3 ton

    /   Beantwoorden  / 
 9. tss

  @niveau

  hap hap

    /   Beantwoorden  / 
 10. NieuwNoord Oosterwolde

  Jammer dat hij weg gaat! Wij willen als supporter van Heerenveen nu ook wel eens voor echte prijzen gaan, maar voor zo’n bedrag is voor ons nu en in de toekomst hard nodig als je ooit echt in de top 3 wild komen en top spelers wild behouden en wild kopen(trouwens wil niet zeggen dat de clubkas slecht gevuld is denk ik).

  Mickey zelf ik hoop dat hij zich zelf blijft en niet laat meeslepen met de arrogantie van vele voetbal spelers in de wereld. Zowel in het veld en buiten het veld is het een hele toffe kerel.

  Hij is een top talent idd, dus ze moeten niet zo zeuren dat hij €16,25 koste want dat is hij echt wel waard. En anders waren ze dat ook wel kwijt als ze een andere top speler hadden gekocht.

  Mickey ik wens je veel succes in Amsterdam jongen we gaan je missen hier in Heerenveen.

  Nu hopen dat me favoriete speler wel blijft daniel Pranjic.

    /   Beantwoorden  / 
 11. tss

  @nnoosterwolde,

  mooi zoals je dit meld, verdiend pluim. kan velen voorbeeld aannemen, @niveau….hoop idd dat pranjic blijft maar ben bang dat die ook gaat net als bradley. beetje leegloop, is niet goed! zal sollid niet blij mee zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 12. bob

  Te triest voor woorden… En nu een 31 jarige vervanger? Ene Lurling.. Ga je diep schamen en durf eens uit te geven. Of is er nog iets af te lossen waar de supporter niets van weet. Ik lever mijn seizoenkaart in. Wordt nu wel eens tijd om mee te doen voor het kampioenschap. Maar zo wordt het nooit wat.

    /   Beantwoorden  / 
 13. edwin

  Ik zou ook Steur terug halen

    /   Beantwoorden  / 
 14. edwin

  Wat denk je wat voor rekeningen van Wijnen verstuurd? Niet te geloven. Betaal eens wat meer salarissen. Dan blijven ze. Riemer kom terug!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.