Kalou eerste drie weken niet beschikbaar voor Heerenveen

Daar was de aanvallende versterking: Bonaventura Kalou. Een mooie naam, een ervaren speler en iemand die in elk geval niet zijn zakken komt vullen. Want de Ivoriaan, oud-speler van Feyenoord, Auxerre, Paris Saint Germain en Al Jazira, kon elders volgens de officiele site van sc Heerenveen viermaal zoveel verdienen. De inmiddels 30-jarige Kalou kan echter de komende drie weken nog niet ingezet worden.

De reden daarvoor is de conditie van de Ivoriaanse aanvaller. Niet dat die heel slecht is, maar nog niet goed genoeg. Dat komt doordat Kalou in maart zijn laatste wedstrijd speelde, in dienst van Al-Jazira. Bij die club in de Verenigde Arabische Emiraten, speelde Kalou samen met onder anderen oud-PSV'er Philip Cocu.

Het contact met Kalou kwam pas anderhalve week geleden tot stand, bevestigde sc Heerenveen-directeur Yme Kuiper gisteren. Kalou zelf ziet het avontuur bij de Friese club wel zitten. Hij gaf aan dat hij met het nationale elftal van Ivoorkust wil spelen op het WK 2010. En dat een terugkeer in Nederland voor hem voelt als thuiskomen.

Heerenveen zoekt nu nog naar een andere aanvaller, liefst een jong talent. Ook de zoektocht naar een rechtsback is nog in volle gang. Maar hiermee heeft de club vast iets van het ongeduld bij supporters kunnen wegnemen op het gebied van versterkingen. Wat de sc Heerenveen Blog betreft kun je toch beter Kalou halen dan Lurling. Dus eind goed, al goed, vooralsnog. Nietwaar?

Lees ook:Wat ‘Bona’ Kalou zelf van Heerenveen vindt
Lees ook:Afonso Alves laat zich uit over transferperikelen, maar niet over AZ
Lees ook:Sollied: Heerenveen heeft laatste duwtje nodig
Lees ook:Eerder deze maand (1): exit Balkestein
Lees ook:Heerenveen-aanwinst Elyounoussi: ‘Nederlandse spel past bij mij’

3 reacties op “Kalou eerste drie weken niet beschikbaar voor Heerenveen

  1. Remco

    Oh dat maakt niet zoveel uit het zijn maar oefenwedstrijden toch ? hij kan met real sociedad wel meedoen :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. ray

    was hij niet rond met hull city?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.