Categorie: "UEFA Cup"

Spelers na afloop bedreigd door Zweedse hooligans

Wat lezen we in de Leeuwarder Courant van vandaag: jawel, Heerenveen-spelers (naar verluidt onder anderen Afonso Alves en Michel Breuer) die na het verlies tegen Helsingborgs gisteren voor het hotel bedreigd zijn door hooligans. Er zou zelfs met stenen zijn gegooid. Niet door Heerenveen-fans, maar door Zweden. Het was niet de eerste keer dat die in opspraak raakten.

[Reacties UEFA Cup] Verbeek: ‘Voetballend steeds minder’

Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek was teleurgesteld na het 5-1 verlies tegen Helsingborgs in de UEFA CupHet is zo langzamerhand crisis bij SC Heerenveen. Zelden toonde trainer Gertjan Verbeek zich zo schuldbewust als donderdagavond na het schandalige 5-1 verlies tegen Helsingborgs.

Exit Heerenveen in de UEFA CupDe coach zei zich verantwoordelijk te voelen voor de uitschakeling van Heerenveen. Ook Brian Vandenbussche en Michel Breuer trokken het zogenaamde boetekleed aan. Maar Verbeek sprak de harde woorden: ,,Wij zitten op dit moment in een neerwaartse spiraal. Voetballend wordt het steeds minder."

Dingsdag is lekker spraakzaam (not)

FEANFANS.NL Michael Dingsdag blikt vooruit op de wedstrijd van SC Heerenveen in de UEFA Cup tegen Helsingborgs IFMichael Dingsdag heeft woensdagavond na de training even vooruitgeblikt op het UEFA Cup-duel met Helsingborgs IF. Ook het wel of niet opstellen van Alves kwam aan de orde, al kreeg de verslaggever van Omrop Fryslan daar geen antwoord op. De aanvoerder heeft wel een mening, maar wilde die natuurlijk niet zeggen.

Zoals Dingsdag trouwens sowieso niet echt spraakzaam bleek: de captain kwam al met al wat nors over.

Alves: goede herinneringen aan Helsingborgs IF

De verwachting is dat Afonso Alves donderdag in de basis staat bij SC Heerenveen in het Olympia stadion tegen Helsingborgs IF. De Braziliaan  bewaart goede herinneringen aan duels tegen de Helsingborgers.

Voordat Alves naar Heerenveen kwam, speelde hij voor Malmo FF, de aartsrivaal van Helsingborgs IF (een beetje zoals Heerenveen en Groningen). In de zogenaamde 'Skane-derby' tussen de twee, kwam hij al eens tot scoren, zoals uit dit (niet bijster goede) filmpje blijkt. Dus in de basis die Alves, zodat hij donderdag wéér scoort.

Oostenrijkse scheids voor SC Heerenveen

Gerald Lehner uit Oostenrijk is aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Cup-duel dat SC Heerenveen donderdag in Zweden tegen Helsingborgs IF speelt. Heerenveen verdedigt in de return een 5-3 voorsprong uit de heenwedstrijdGerarld Lehner gaat het duel tussen Helsingborgs IF en SC Heerenveen fluiten. De Oostenrijker is 39 jaar en floot vorig jaar in Portugal tijdens het EK onder 21 nog de openingwedstrijd tegen Oekraine van  Foppe de Haan en zijn Jong Oranje (1-2 verlies). Hij trapte toen in een schwalbe van Artem Milevski. Het blijkt een ietwat aparte kwibus te zijn, deze scheids.

Zo ziet het er dus uit in de stad en het stadion van Helsingborgs IF!

Donderdagavond om 18.00 uur wordt er afgetrapt tussen Helsingborgs IF en SC Heerenveen, voor de return in de eerste ronde van de UEFA Cup. Dat zal gebeuren in het Olympia Stadion, dat een capaciteit kent van 16.673 toeschouwers. Maar naast het stadion biedt Helsingborgs meer. De SC Heerenveen Blog ging op zoek naar nog meer leuke plaatjes van de Zweedse stad.

Stadion Olympia, de accomodatie van Helsingborgs IF

Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen

UEFA Cup SC Heerenveen Helsingborgs IFVanochtend was er een training, vanmiddag werd de basiself van SC Heerenveen voor het UEFA Cup-duel met Helsingborgs bekend. Twee grote wijzingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Excelsior: Geert-Arend Roorda en Roy Beerens gaan spelen, ten koste van Timmi Johansen en Jakob Poulsen. Trainer Gertjan Verbeek legde uit dat hij goede redenen heeft voor de wijzigingen.

UEFA Cup-duel levert paniek op

Dinamo BoekarestOké, het is wat flauw om te zeggen dat er sprake is van paniek rond de UEFA Cup-wedstrijd die SC Heerenveen donderdag in het eigen Abe Lenstra-stadion afwerkt tegen Helsingborgs IF. Maar de scheidsrechter blijkt toch echt 'Panic' te heten. En gevoelsmatig denk je wellicht als eerste aan het Engelse woord met die schrijwijze. Dus als je leest: Panic in Heerenveen-game… Tja.

Maar goed, het is dus een Bosnier die komt fluiten. Paaaanietsj dus.