Categorie: "Voorbeschouwing"

Vriend van Sneijder leidt NAC Breda – sc Heerenveen

Ai, ai, ai. Ruud Bossen. Dat is de naam van de scheidsrechter die maandagmiddag de wedstrijd tussen NAC Breda en sc Heerenveen moet fluiten. Nu zijn wij van de sc Heerenveen Blog niet echt fan van Ruud Bossen (de 'blinde tyfushond', aldus de heer W. Sneijder – als we ons niet vergissen). Maar goed, er zijn ook veel slechtere arbiters, dus laten we er van uit gaan dat alles goed komt. En voor de liefhebber: zijn assistent-scheidsrechters heten Rutgers en De Vree. En ene meneer Janssen mag de trainers op hun vak wijzen en de wissels en blessuretijd aangeven.

Verbeek zet Svec op de bank bij Heerenveen

SC-HEERENVEEN.NLDe afgelopen twee wedstrijden was hij basisspeler, maar trainer Gertjan Verbeek heeft zondag tegen Excelsior géén plaats ingeruimd voor onze Tsjechische comrad Michal Svec. Doordat Michael Dinsdag terugkeert van een schorsing, is Svec het spreekwoordelijke haasje. Calvin Jong-A-Pin wordt linksback. Op het middenveld en in de aanval verandert niets: Heerenveen is klaar voor de definitieve beslissing om de top-5 plaatsen.

Verbeek past wijzigingen toe in achterhoede Heerenveen

Wijzigingen, dat is wat trainer Gertjan Verbeek vanavond toepast in de basiself van sc Heerenveen voor het uitduel met Willem II. Calvin Jong-A-Pin start in de basis, als linksback. Er is ook een nieuwe rechtsback: Michal Svec. Die verhuist naar die kant doordat Gianni Zuiverloon geschorst. Verdedigend zijn er nog meer troubles voor de toekomstig trainer van AZ of Feyenoord. Want Henrico Drost heeft nog last van zijn knie.

Opstelling: Van Dijk; Svec, Breuer, Dingsdag en Jong-A-Pin; Beerens, Bradley, Grindheim en Pranjic; Sibon en Sulejmani(a).

De Belgische man van vier rode kaarten fluit Willem II -Heerenveen

Serge Gumiennysc Heerenveen krijgt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II te maken met de Belgische scheidsrechter Serge Gumienny. Hij werd vooral bekend door het duel tussen Gent en Antwerp, waarbij Gumienny ooit acht keer geel en vier keer rood gaf, nadat het duel in een veldslag ontaardde, ook op de tribunes. Hij was toen dus een kaartenzwaaier, hoewel hij verder die reputatie gelukkig niet heeft uitgebouwd. In Tilburg zal hij vast met minder kaarten kunnen volstaan dan in Gent.

Gertjan Verbeek heeft flink gepuzzeld over basiself SC Heerenveen

Vandaag had hij nog de hele dag de tijd om te puzzelen. Maar omstreeks nu zal Gertjan Verbeek daar wel mee klaar zijn. En dus weet hij welke elf spelers hij gaat opstellen tegen FC Groningen. Na de slottraining gisteren, was hij daar nog niet uit. Jakob Poulsen of Roy Beerens als rechtshalf? Henrico Drost of Michel Breuer in het centrum van de defensie? Allemaal vragen. Wij denken de antwoorden te weten. Dus hier het opstellingsnieuws van SC Heerenveen voor de derby die om 20.30 uur begint!

Veredeld B-elftal Groningen wellicht nadeel voor Heerenveen

Hey, listen up! FC Groningen heeft een waslijst aan blessures voor de derby tegen Heerenveen vanavond. Wat zeg ik, een waslijst in het kwadraat. Derhalve komt er praktisch een B-elftal in het veld tegen de ploeg van Gertjan Verbeek. Maar is dit nou een voordeel voor Heerenveen? Ja, denk daar maar eens over na. Misschien is het juist wel een groot nadeel voor Heerenveen dat Groningen een beroep moet doen op de 'ik-ben-reserve-en-mag-me-nu-bewijzen-en-daarvoor-is-een-derby-tegen-Heerenveen-ideaal-achtige spelers!!

FILMPJE: De laatste ontmoeting tussen Heerenveen en Groningen

Weten we nog hoe de vorige Derby van het Noorden afliep?? In Heerenveen, dit seizoen?? Hoor ik daar een Groninger hardnekkig 'nee' roepen?? Nou, wij zijn de beroerdste niet! Dus bij deze een reminder van de mooie hattrick van Michael Bradley in de 4-2 zege (vanavond maar weer zo'n uitslag en vooral ook zo'n mooie beginfase met al die goals!) Hieronder dus maar ff een… FILMPJE…!!!!!!!!

De belangrijkste derby van de laatste jaren: Groningen – Heerenveen

Groen-wit tegen blauw-wit-rood, bietenvolk tegen merenvolk, de provincie met maar één noemenswaardige trekpleister – vooruit, twee dan – tegen de provincie met vele toeristische trekpleisters, de mannen van de Euroborg tegen de mannen van It Abe, enzovoort. Oftewel FC Groningen – SC Heerenveen.

De Friese driekleur, hoera hoera hoeraMet het oog op de strijd op een UEFA cup-plaats één van de belangrijkste onderlinge Noordelijke derby's van de laatste jaren. Vandaag zal de SC Heerenveen Blog diverse berichten ter voorbeschouwing plaatsen.

Kom dus geregeld terug vandaag, terwijl we aftellen naar de derby…!

FC Groningen – SC Heerenveen; wel door, niet door, wel door, etc

Soms word je wel eens moe van al die sites met tegenstrijdige berichten (neem de hele kwestie-Alves, waarbij de SC Heerenveen Blog gelukkig wél aan de goede kant van de score zat, ahum!). Nu is er weer een welles-nietes-spelletje op internet ontstaan over FC Groningen – SC Heerenveen en of de Derby van het Noorden nou wel of niet doorgaat als er politie-acties komen. Welles, nietes, welles, nietes. Wie heeft er gelijk?

Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente

Roy Beerens wordt door trainer Gertjan Verbeek zaterdagavond tegen FC Twente op de bank geposteerd bij SC Heerenveen. Jakob Poulsen krijgt de voorkeur op de rechterflank. De Deen was de afgelopen weken niet fit in verband met wat hamstringproblemen, maar zal in Enschede vanaf het begin spelen. Er zijn nog twee wijzigingen in de basis: Calvin Jong-A-Pin en Rob van Dijk vervangen Michael Dingsdag en Brian Vandenbussche.