Voorbeschouwing en opstelling SC Heerenveen tegen NAC Breda

Een opstelling kon c.q. wilde trainer Gertjan Verbeek vrijdag nog niet geven voor het duel van SC Heerenveen van vanavond tegen NAC Breda. Maar we hebben even ons oor te luister gelegd en zie daar, de elf spelers van wie wij het grote vermoeden hebben dat ze de drie punten tegen NAC moeten pakken. Hier de elf namen, inclusief voorbeschouwing.

Geert Arend Roorda zal er door een blessure niet bij zijn, zoals we gisteren al schreven. Tegen NEC kreeg hij twee weken geleden een schop die voor pijn zorgde. Toch deed de jonge middenvelder tegen FC Groningen verdienstelijk mee. ,,Maar nu heeft hij simpelweg teveel pijn", zei Verbeek. Roorda moest donderdag de training al verlaten door de kwetsuur.

sc-heerenveen.nl)Radek Matusiak is wel fit, zo werd deze week duidelijk. De Pool miste de derby tegen Grunn en het zou kunnen dat hij de aanval vormt met Gerald Sibon. Wij durven echter te beweren dat hij op de bank start en dat Verbeek het koppel Sulejmani-Sibon in ere houdt. De plaats van Roorda wordt ingenomen door Prager, als wij goed geïnformeerd zijn.

Verder verandert er niets aan de opstelling. De (hele lichte) twijfelgevallen Bak Nielsen (enkel) en Zuiverloon (heup) zijn er zeer waarschijnlijk gewoon bij. Afonso Alves zit het laatste duel van de schorsing uit van vier wedstrijden na het rood tegen Vitesse. Roy Beerens is door een liesblessure nog altijd afwezig, maar ach: vervanger Jakob Poulsen doet het prima, vinden we.

NAC Breda doet het dit seizoen verrassend goed. De ploeg doet mee in de subtop. Volgens Verbeek is het een lastige tegenstander: ,,NAC heeft een paar spelers die je geen ruimte moet geven, dus we moeten bij balverlies opletten." De coach hoopt dat NAC zich aanpast aan Heerenveen. ,,Dan hebben wij namelijk een goede kans om te winnen", meent hij.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Poulsen, Prager, Bradley en Pranjic; Sulejmani en Sibon.

Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Verbeek niet onder de indruk van Ajax
Lees ook:Basisopstelling SC Heerenveen – PSV
Lees ook:Voorbeschouwing: revanche op Excelsior
Lees ook:Voorbeschouwing: Utrecht loert op counter tegen Heerenveen

7 reacties op “Voorbeschouwing en opstelling SC Heerenveen tegen NAC Breda

 1. Pjotterd

  Goede opstelling, behalve Prager.
  Die jongen is uit vorm dit seizoen, kunnen we dat niet anders oplossen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Abe B.

  Hoop dat Prager vanavond de winnende maakt ;)
  Vooral achterin oppassen voor Amoah en goodold Lurling..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Willy Glitter

  Heer Boske,

  “De (hele lichte) twijfelgevallen” dient te zijn; heel lichte. ´Hele´ is typisch frisisme/barbarisme en derhalve niet goed Nederlands.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nynke

  Ik vind het wel een goede opstelling.
  Vind je het vreemd dat prager uit vorm is, hij wordt ook bijna nooit opgesteld.
  Hoop dat hij er vanavond één maakt!!

  Go Heerenveen

    /   Beantwoorden  / 
 5. H`veen

  Volgens insite informatie, is alves verkocht voor 19 a 20 miljoen wordt vandaag of dinsdag bekend gemaakt, weet alleen nog niet aan wie….

    /   Beantwoorden  / 
 6. Smurfer

  grappig om te zien dat die lui hier dus niet zitten te ouwehoeren, maar dat ze goede bronnen hebben. Want de opstelling klopte idd zie ik

    /   Beantwoorden  / 
 7. slootsman

  was in princiepe ook de meest logische opstelling leek mij

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.