Gertjan Verbeek heeft flink gepuzzeld over basiself SC Heerenveen

Vandaag had hij nog de hele dag de tijd om te puzzelen. Maar omstreeks nu zal Gertjan Verbeek daar wel mee klaar zijn. En dus weet hij welke elf spelers hij gaat opstellen tegen FC Groningen. Na de slottraining gisteren, was hij daar nog niet uit. Jakob Poulsen of Roy Beerens als rechtshalf? Henrico Drost of Michel Breuer in het centrum van de defensie? Allemaal vragen. Wij denken de antwoorden te weten. Dus hier het opstellingsnieuws van SC Heerenveen voor de derby die om 20.30 uur begint!

Waar Groningen met veel blessures kampt, valt dat bij SC Heerenveen reuze mee. Geert-Arend Roorda ontbreek dus wege Pfeiffer en Thomas Prager raakte donderdagochtend op de training geblesseerd. De Oostenrijker zal sowieso niet in de basis staan, want Christian Grindheim krijgt van Verbeek de voorkeur als vervanger van Roorda op het middenveld.

Maar ja, wie staat er achterin? Het duo Breuer – Dingsdag, met Jong-A-Pin als linksback, zoals tegen NAC Breda het geval was? Of toch Henrico Drost met Dingsdag achter, en Breuer als linksback…. Vermoedelijk kiest Verbeek voor die eerste optie, omdat Breuer in principe een betere kandidaat is om Berry Powel in bedwang te houden.

In de basis of op wissel? Jakob Poulsen.En wat betreft de keuze Beerens – Poulsen is het simpel: Beerens heeft meer aanvallende dreiging, Poulsen brengt meer balans op het middenveld. Omdat Heerenveen wel moet winnen van FC Groningen, zal Verbeek opteren voor de jonge Brabander en níet voor Poulsen.

Het door blessures gehavende Groningen moet vanaf het begin aangepakt worden met frivool spel. Op de eigen clubsite zei Verbeek al dat hij wil dat Heerenveen vanavond het spel dicteert: het opstellen van Beerens zou dan ook een logisch gevolg zijn.

We zullen zien. Maar de opstelling van SC Heerenveen is vermoedelijk als volgt:

Van Dijk; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag; Jong-A-Pin; Beerens, Grindheim, Bradley en Pranjic; Sibon en Sulejmani.

Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente
Lees ook:Verbeek past wijzigingen toe in achterhoede Heerenveen
Lees ook:Basisopstelling SC Heerenveen – PSV
Lees ook:Nog drie spelers over van Heerenveen bij Olympisch elftal

2 reacties op “Gertjan Verbeek heeft flink gepuzzeld over basiself SC Heerenveen

  1. Niveau

    Het puzzelen is gelukt

      /   Beantwoorden  / 
  2. SC Heerenveen fan

    gelukt de eerste en tweede helft waren FC Knudde. het was gewoon geluk dat we wonnen. groningen kreeg zelf vertrouwen door het geklungel van heernveen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.