Categorie: "Vrouwen"

AZ wint titel, dames Heerenveen tevreden ondanks slecht jaar

knvb.nlVoor wie het ontgaan was: het seizoen van de vrouwen zit er inmiddels op. Afgelopen woensdag werd AZ kampioen door te winnen van sc Heerenveen: 2-1. Judith Frijlijnk maakte het Friese doelpunt. De afgelopen dagen hebben we her en der wat kunnen lezen en horen over de visie van Heerenveen op het seizoen. Een seizoen dat gezien de klassering, het weinige aantal goals en de weinige overwinningen allesbehalve tot tevredenheid stemt.

Versterkingen voor sc Heerenveen

KNVB)De eerste twee versterkingen voor het nieuwe seizoen zijn binnen, zei iemand gisteren. Tja, het bleek dus om het vrouwenelftal van Heerenveen te gaan. Dat team dat troosteloos onderaan eindigt in de eredivisie. En dat kan natuurlijk niet. Dus zijn nu twee speelsters bij ADO Den Haag en FC Twente weggeplukt. Het gaat om Nangila van Eyck en Sylvia Smit. Van Eyck ging met heibel weg uit Den Haag dit seizoen, Smit was een goalgetter in Enschede. Ze scoorde tien keer, net zoveel als het hele huidige damesteam van de Friese chicks bij elkaar. Op naar de top-5 dus maar. Ahum.

Vrouwen Heerenveen met elkaar in gevecht

SC-HEERENVEEN.NLNee: geen bitchfight. Binnen de lijnen wordt er gevochten. Twee speelsters van sc Heerenveens nemen het vanavond tegen elkaar op in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en België. De site van de club biedt ons allen een dubbel-interview met de ladies in kwestie: de Belgische keepster Gave van Poucke en middenvelder Sherida Spitse. Hieronder integraal de tekst van de site.

Heerenveen op zoek naar nieuwe keeper

Gave van Pouckesc Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe sluitpost. Nee, Brian Vandenbussche, Rob van Dijk of Agil Etemadi vertrekken niet. Het gaat om een doelvrouwe. Gave van Poucke zal namelijk niet terugkeren als keepster van het vrouwen-eredivisieteam van Heerenveen. De Vlaamse gaat voor RC Harelbeke spelen. De oorzaak ligt in privé-omstandigheden, aldus de clubsite. Dus… Weet iemand nog een goede keepster? Wij ook niet, nee.

sc Heerenveen levert dit keer maar één international

Sherida Spitse en Atty Eelkema zijn meestal de dames van sc Heerenveen die in Oranje uitkomen. Maar voor een oefenduel tegen de B1 van één of ander lullig clubje (VRC) van komende maandag is alleen Spitse geselecteerd, zo blijkt uit informatie van de KNVB. De middenvelder van Heerenveen is daarmee de enige Friese chick in de selectie. Eelkema heeft de twijfelachtige eer om 'op standby' te staan. Hieronder de complete selectione.

Puntje en een ‘clean sheet’ voor Heerenveen

fcufanfoto.nlJazeker, hypotheker! Nieuws van donderdagavond. Stop de persen: de vrouwen van sc Heerenveen hebben er weer eens een puntje bij weten te halen. De Friese chicks hielden koploper FC Utrecht op knappe wijze op 0-0. Dat mag wel even worden gezegd. Zo vaak gebeurt dat niet en dat ook nog met een clean sheet, zoals men in Engeland placht te zeggen. En dus zeggen wij: hulde, en driewerf hoera voor de vrouwen van Heerenveen (ook al blijven ze laatste). Inderdaad, ook onze kinderhand is snel gevuld.

Spectaculaire prestatie vrouwen Heerenveen tegen FC Twente

vrouwenvoetbal.nl/WiepWierdaAch, vergeef ons de bovenstaande kop. Want donderdag werd alweer de twaalfde nederlaag in zestien wedstrijden geleden door de vrouwen van sc Heerenveen. En steeds een kop typen over weer een verlies is ook niet alles. Weer 'es het gevoel krijgen hoe het ook alweer zou zijn als er eens gewonnen wordt, vandaar… Maar goed, verlies dus: 0-2 tegen Twente. En dus staan de Friese chicks nog altijd rock bottom. En het einde is nog niet in zicht.

Hoooo, niet de vrouwtjes van Heerenveen vergeten

Atty Eelkema, laaaaa-la-la-la-laaaaa... Enzovoort.En dat hadden we bijna wel gedaan! De vrouwen van Heerenveen vergeten. Althans, die paar internationals die het damesteam heeft. Want het was deze week dat Sherida Spitse en Atty Eelkema met het Nederlands elftal op Cyprus het vriendschappelijke toernooi afsloot waaraan het deelnam. En geweldig verliep het allemaal niet, gezien de eindrangschikking op sunny Cyprus.

Friese chicks van SC Heerenveen verliezen opnieuw

vrouwenvoetbal.nl/Wiep WoudaDe vrouwen van SC Heerenveen mochten donderdagavond ook weer eens opdraven. Op het eigen sportpark Skoatterwald was FC Utrecht de tegenstander. En de Friese chicks gingen hopeloos onderuit, met keiharde cijfers: 0-3. Zoals zo vaak was het spel bij vlagen niet onaardig, maar scoren, ho maar.

Heerenveen als decor van confrontatie Friese en Twentse chicks

fctwente.nl)In de competitie kwamen ze elkaar al verschillende malen tegen: de vrouwen van SC Heerenveen en FC Twente. Sterker nog, één van de enige twee zeges van de Friese vrouwen tot nu toe was tegen de chicks uit Tukkerland. Maar in de bekerstrijd lonkt nu ook weer een ontmoeting. Als FC Twente wint van Wartburgia, is de ploeg op 22 of 24 maart in Heerenveen de opponent in de kwartfinale van de beker. De andere duels: Willem II – RCL, Stedoco – FC Utrecht, 't Zandt – RKSVO.