Categorie: "Wedstrijden"

Slechts de verdediging valt te beoordelen

logo_heerenveen2.jpgDat is althans de conclusie die je toch zo langzamerhand mag trekken op basis van de voorbereiding van sc Heerenveen tot nu toe. Verlies tegen Eindhoven en tegen Emmen; daar word je niet vrolijk van. Maar goed, wat zegt het? Want het gemiddelde basiselftal zal er heel anders uit zien dan in de verloren oefenduels. Slechts de verdediging zal weinig veranderen en dus is die eigenlijk alleen maar volledig te beoordelen. Hier enkele inzichten…

Verliezen van FC Eindhoven; ach ja, er zijn ergere dingen in het leven

Vrienden, de sc Heerenveen Blog was wat van slag de laatste dagen. Maar niet door de onthutsende 4-0 (vier-nul ja, !!!!!) nederlaag van de ploeg tegen FC Eindhoven (FC Eindhoven, ja!!) Scorebordjournalistiek of niet; dit was misschien wel de meeste verbazingwekkende uitslag van alle uitslagen van alle clubs tot nu toe in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC Eindhoven dus, dat weliswaar van Willem II won, maar dat verloor van het VVCS-team vol profs die bij hun vorige clubs niet in aanmerking kwamen voor een nieuw contract. We zullen zo dadelijk even twee blogjes brengen uit de media over deze onthutsende wedstrijd. Eén troost: er zijn ergere dingen in het leven…

Heerenveen wint opnieuw, ditmaal met 6-0

En weer een oefenzege van Heerenveen. Dat op zich mag geen verrassing heten. Vrijdagavond werd het in Drachten 6-0 tegen zaterdageersteklasser Drachtster Boys. Voor de pauze scoorden Christian Grindheim, Roy Beerens en Goran Popov. De 3-0 voorsprong bij rust werd in de tweede helft uitgebreid door achtereenvolgens Donovan Deekman en Radek Matusiak. Arnor Smaráson, onze vrolijke vriend uit IJsland zorgde daarna voor de zesde en laatste treffer van de avond. Vandaag wacht alweer een nieuwe oefenwedstrijd, tegen FC Eindhoven.

Verslag: oefenduel Heerenveen en Veendam

We vonden ook nog even een verslag over de wedstrijd van Heerenveen tegen Veendam, van woensdagavond. Bij deze maar even de tekst die aan het oefenduel werd besteed. Heerenveen won overigens zoals wij allen weten met 0-2. Vanavond staat er alweer een oefenduel op het programma: dit keer is Drachtster Boys de tegenstander. Die ploeg speelt in de zaterdag eerste klasse E. Morgen is in Eindhoven de plaatselijke FC de opponent in een oefenwedstrijd.

Het duel tussen NAC en Heerenveen, hoe ging dat ook alweer? Zo dus

           2-2

Hier dan nog maar even een op internet op de kop getikt wedstrijdverhaaltje vanuit het FD. Handig voor diegenen die er niet bij waren in Breda, waar sc Heerenveen Europees voetbal veilig stelde. Moooooooooie goal van Sibon, overigens. Maar dat terzijde. De laatste keer de komende tijd dat we hier een wedstrijd de revue zullen laten passeren, dus lees en huiver (hoewel we in de komende tijd natuurlijk vrolijk verder bloggen). 

Heerenveen tegen NAC, update; het verhaal

Zoals we wel vaker doen hiero, plakken we even een wedstrijdverhaal van onze Freunde van het Friesch Dagblad op de Blog. Die hebben hun artikelen toch mooi gratis en integraal op hun site staan (tja). Dussssss…. bij deze even het stukje proza dat hun verslaggever Bert Kalteren maakte over de wedstrijd van donderdagavond tussen sc Heerenveen en NAC Breda. Enjoy. (Is het al opgevallen hoe weinig NAC-fans zich in vergelijking met vóór de nederlaag nu alsnog ineens bewegen op deze Blog…Een weinig inderdaad…)

Back in town met Heerenveen en NAC

Na korte afwezigheid draaien we weer op volle toeren met de Blog. En we waren niet de enigen die back in town zijn. Dat was vanavond ook NAC, maar dan in Heerenveen. Met een twee dikke zeges in de competitie op zak tegen de Brabanders, inclusief de 3-0 thuiszege, was het vertrouwen groot. En Heerenveen zette een prima uitslag neer. Dankzij twee keer Paulo Henrique is NAC inderdaad aardig op weg naar Intertoto, zoals we in dit bericht al eerder meldden. Later meer…

ZIE OOK: NAC richting de Intertoto?

Seizoen van Heerenveen in vogelvlucht

  5-0

Hopsa, de play-offs komen d'r an en wij zijn er wel klaar voor. Ajax in de eerste ronde. Eens kijken wat dat brengt. En wat een een mooi einde van het seizoen: een klinkende 5-0 nederlaag, mooi afscheid hier en daar, uitreiking van de speler van het jaar (Pranjic) enzovoort. Kleine terugblik dus maar op dit seizoen!

Kritiek van de media op wisselbeleid Gertjan Verbeek

4-2   

Hubba, hubba. Ook al is het woensdag, de zondagse taferelen zijn we nog niet vergeten. Die in Groningen, maar zeker ook niet die in Rotterdam. Waar Heerenveen er vakkundig in slaagde een 0-2 voorsprong te verkwanselen. Wij bedienen ons maar weer even van het integrale wedstrijdverhaal van het Friesch Dagblad. De journalist ter plaatse maakt daarin onder meer gehakt (althans ietwat) van Gertjan Verbeeks wisselkeuzes, zoals die daar op tv ook al (kritische) vragen over kreeg…

Leuk potje, veel goals en goede punten voor Heerenveen

  2-3 

Een aantrekkelijk potje, met veel goals en drie belangrijke punten tot besluit. Dat was het duel van sc Heerenveen in Tilburg tegen Willem II in een notendop. Met nog twee potjes voor de boeg heeft de ploeg zich mooi in de top-5 genesteld. Good-old Gerald Sibon zorgde ervoor dat Heerenveen de winst binnenhaalde en dat Willem II dichter bij degradatie komt (van ons mogen ze er wel uit, kleurloos)