Alves over de rode kaart tegen Vitesse: “Ik kreeg eerst een trap”

0-1

Rood voor Alves. Shit happens, nietwaar? Niet iedereen zag waarom. Ook niet die paar onbekende fans uit Arnhem, die ineens in het uitvak belandden en Friese inwoners (oorspronkelijk Surhuisterveen) van Arnhem bleken te zijn. Hulde. Maar goed. Rood dus, slaande beweging? Alves zei volgens coach Gertjan Verbeek (die was op de radio) dat hij eerst een trap tegen zijn kuit had gekregen en dat hij daarop de tegenstander 'van zich af duwde'. 

Dat Heerenveen ondanks alles won, was knap én verdiend. Nog belangrijker: de vijfde competitiezege op rij en de grote winnaar van het afgelopen voetbalweekend door de vele gelijke spelen van overige (sub)toppers. En de zege, die was verdiend op basis van de eerste helft en de overlevingsdrang in de tweede. Drie punten voor vooral ook de ploeg met de meeste aanvallende intenties.

Ook zonder Alves kan Heerenveen wedstrijden winnen. Dat bleek al in het begin van dit seizoen en dat bleek zondag in het Gelredome opnieuw. Vitesse-coach Aadje Arrogant, eehh… Afkoopsom, eehh… De Mos, was niet blij met rood van de Braziliaan zei hij. Want de Vitesse-spelers dachten volgens hem de buit in de rust na het wegsturen van Alves al binnen te hebben.

Toegegeven, het was natuurlijk een domme rode kaart. Want Vitesse bestreed – zo was de algehele opinie – Alves vanaf het begin op het randje en soms er overheen. Maar je laten provoceren door ene Remco van der Schaaf is een beetje jammer. Slaande beweging (al dan niet ellebogenwerk volgens menigeen) en hopsa: rood. De uitleg van Alves zelf, aldus Verbeek tegenover Koos Wieling van Omrop Fryslan: ,,Ik kreeg een trap tegen de kuit."

Jammer was ook het vroege uitvallen van middenvelder Geert-Arend Roorda met een kniekwetsuur die hem vorig seizoen al eens parten speelde. Later vandaag meer over de aard van de blessure. 

Dat Heerenveen karakter en strijdlust toonde en daarmee niet alleen op voorsprong kwam maar de drie punten in het hol van de leeuw ook niet veilig stelde, was knap. Nu rest nog de vraag: hoeveel wedstrijden schorsing krijgt onze blijkbaar toch licht ontvlambare Braziliaanse vriend? Place your bets now! Wij denken een duelletje of drie helaas.

Vitesse – SC Heerenveen 0-1 (0-0). 50. Bradley 0-1. Scheidsrechter: Blom. Gele kaart: Sprockel (Vitesse), Sibon (SC Heerenveen). Rode kaart: Alves (SC Heerenveen). Toeschouwers: 19221. 

Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Espinoza, Sprockel en Megrelishvili (66. Gommans); Swerts (69. Juncker), Van der Schaaf, Sansoni en Hai; Kolk en Lorca (82. Due).

SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Dingsdag (80. Jong-A-Pin), Bak Nielsen en Breuer; Beerens, Bradley, Roorda (15. Prager) en Sulejmani (46. Poulsen); Sibon en Alves.

Lees ook:Voorbeschouwing en opstelling SC Heerenveen tegen NAC Breda
Lees ook:Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan
Lees ook:Jong-a-Pin is nu even Jong-met-Pijn
Lees ook:Vitesse willoos slachtoffer; Heerenveen best scorende ploeg
Lees ook:FILMPJE: Heerenveen verliest punten én spelers tegen Roda JC

5 reacties op “Alves over de rode kaart tegen Vitesse: “Ik kreeg eerst een trap”

 1. B83URETERP

  Jammer maar Matusiak kan nu wel eens in de basis., Kunnnen we vast op Afonso’s vertrek anticiperen

    /   Beantwoorden  / 
 2. SCH

  Zonde van die rode kaart
  Was gister de laatste wedstrijd van Alves. 3/4 duels schorsing –> winterstop!

    /   Beantwoorden  / 
 3. az

  Bij heerenveen blijven? haha ik ben niet gek

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rob Roy

  Waar hij heen wil??????……….naar de hel met die klootzak.
  Zijn wij hem tenminste kwijt.!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.