FILMPJE: Heerenveen verliest punten én spelers tegen Roda JC

   1-0 

Daar sta je dan als SC Heerenveen in Limburg. Met 1-0 verliezen van Roda JC, met spelers die uitvallen door rood en door blessures en met een mega-lange terugreis voor de boeg. En met een gemiste kans om definitief bij de top-3 aan te sluiten. Voor de tweede keer in evenzovele duels verloor Heerenveen gisteren van een directe concurrent. En het wordt nog puzzelen voor trainer Gertjan Verbeek welk elftal hij zondag in het veld brengt tegen Feyenoord. Er viel een heel bosje spelers af gisteravond. Hieronder een filmpje met de samenvatting!

Terwijl velen dachten dat Afonso Alves niet zou spelen, omdat hij licht geblesseerd was geraakt op de laatste traing, deed de Braziliaan vanaf de aftrap mee bij Heerenveen. In de warming-up gaf hij aan wel te kunnen spelen. Maar uiteindelijk hield hij het niet de hele wedstrijd vol en kon hij niet het verschil maken. Wellicht dat hij zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen heeft gespeeld, als hij niet fit is om zondag tegen Feyenoord in actie te komen.

Trainer Gertjan Verbeek had er een Cruijffiaanse wijsheid voor, kort na het verlies tegen Roda JC: ,,Als Alves er is, stel ik hem op. En als hij er niet is, kan ik hem ook niet opstellen."

En er zijn meer die hij zondag niet kan opstellen: Michel Breuer kreeg bijvoorbeeld de rode kaart, nadat hij een forse tackle uitvoerde op Ronald Lamah. Bovendien is ook Michael Bradley na een gele kaart tegen Roda JC geschorst voor het duel met Feyenoord. Kristian Bak Nielsen was al geblesseerd en ook Thomas Prager voegde zich gisteren bij de 'gewonden'. De middenvelder, vervanger van de ook al geblesseerde Geert-Arend Roorda, moest al na 20 minuten spelen naar de kant.

Tel daarbij op dat Heerenveen al na 58 seconden op achterstand kwam, daarna 89 minuten lang er niet in slaagde om kansen te benutten en het was een avond met weinig positieve kanten. Cheikh Thioté was de matchwinnaar bij Roda JC, nadat hij doelman Brian Vandenbussche al koppend wist te verschalken: 1-0.

Verbeek: ,,Zelfs met een man minder hadden we kansen om te scoren. Maar je ziet hoe snel het tij kan keren. Een paar wedstrijden geleden was iedereen zo'n beetje fit en hadden we de vierde plaats stevig in handen." Inmiddels is uitgerekend FC Grunn de Heerenveners voorbij gestreefd.

Zondag wacht dus zonder Bak Nielsen, Breuer, Bradley, Prager, Roorda en mogelijk Alves in eigen stadion Feyenoord. Benieuwd met welke elf spelers Verbeek op de proppen komt. De keuze in elk geval niet echt reuze.

Roda JC – SC Heerenveen 1-0 (1-0). 1. Tioté 1-0. Scheidsrechter: Wegereef. Gele kaart: Bradley (SC Heerenveen). Rode kaart: 60. Breuer (SC Heerenveen). Toeschouwers: 13.000.

Roda JC: Castro; Saeijs, De Fauw en Kah; Tioté, Meeuwis, Janssen (79. Oper) en Bodor; Cissé (86. Van Tornhout), Matondo en Lamah.

SC Heerenveen: Vandenbussche; Breuer, H. Drost, Dingsdag en Jong-A-Pin; Poulsen, Prager (21. Sulejmani), Bradley en Pranjic; Alves (75. Matusiak) en Sibon (75. Beerens).

Lees ook:Alves over de rode kaart tegen Vitesse: “Ik kreeg eerst een trap”
Lees ook:Speelschema: Heerenveen al snel tegen Ajax en Feyenoord
Lees ook:Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente
Lees ook:Verbeek uit wederom kritiek in de media
Lees ook:Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek voert lijstje aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.