Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan

5-1SC Heerenveen treft vanavond in De Koel in Venlo het plaatselijke VVV, hekkensluiter in de eredivisie

Zeven keer had VVV-Venlo niet verloren, maar SC Heerenveen maakte aan die serie woensdagavond in eigen stadion overtuigend een einde. Wat PSV, Ajax en Feyenoord niet lukte, deed Heerenveen wel: winnen van de Limburgers. En hoe! Na de 4-0 winst op AZ, werd het nu 5-1. Scoren zonder Alves? Geen probleem, zo blijkt (alweer!). Maar wat is nu 'het geheim' van Heerenveen?

De vorm is prima, de individuele kwaliteiten ook. Wie dacht dat Heerenveen zonder Alves maar moeilijk tot scoren kan komen, komt bedrogen uit. Net als eerder dit seizoen overigens, tijdens een de schorsing van de Braziliaan na het rood tegen Vitesse. In duels tegen De Graafschap (thuis, 2-3), NEC (uit, 0-1), FC Groningen (thuis, 4-2) en NAC Breda (uit 5-1) scoorde Heerenveen ook al twaalf keer in vier duels: gemiddeld dus drie treffers per keer.

Nee, zonder Alves is Heerenveen nog goed op dreef. Niet afhankelijk zijn van slechts de Braziliaanse topschutter; dát is dus 'het geheim' van dit Heerenveen. Met een Sibon die de bal vast kan houden en sneller mensen die opkomen vanuit zijn rug (Sulejmani) of vanaf het middenveld (bijvoorbeeld Bradley of Beerens). Dat is het recept voor een goed Heerenveen zonder Alves.

Net als zaterdag stond het bij rust al 3-0 voor de thuisclub. Michael Bradley zette Heerenveen op voorsprong, met dank aan Miralem Sulejmani. Die maakte er vervolgens zelf 2-0 van. Voor Bradley was het alweer zijn negende competitiegoal, voor Sulejmani was het z'n zevende. Toen Jakob Poulsen er nog voor de thee 3-0 van maakte, was het over en uit met VVV-Venlo.

ANP)

Aan alle eventuele illussies die de Limburgers in de tweede helft eventueel nog hadden, werd door Gerald Sibon een einde gemaakt. Na zijn eerste en Heerenveens vierde treffer volgden nog goals Sandro Calabro (4-1) en Danijel Pranjic (5-0). Tik, tak, tik: goal. Het gaat prima zo, met Heerenveen. Zonder Alves inderdaad en straks mét een dikke portemonnee.

En wat zei trainer Verbeek? Hij had niets om ontevreden over te zijn en voorziet een mooie tijd: ,,Want als we Pranjic zelfs al met zijn hoofd kunnen laten scoren, dan maken we écht stappen…"

SC Heerenveen – VVV-Venlo 5-1 (3-0). 23. Bradley 1-0, 28. Sulejmani 2-0, 39. Poulsen 3-0, 60. Sibon 4-0, 81. Calabro 4-1, 89. Pranjic 5-1. Scheidsrechter: Ben Haverkort. Toeschouwers: 25.300. Gele kaart: Roorda en Dingsdag (sc Heerenveen), Verdellen, Fleuren en El Gaaouiri (VVV-Venlo).
SC Heerenveen: Van Dijk; Zuiverloon, Drost (69. Jong-A-Pin), Dingsdag en Breuer; Poulsen (63. Beerens), Bradley, Roorda (74. Prager) en Pranjic; Sibon en Sulejmani.
VVV-Venlo: Wintjens; Mampuya, Verdellen, Kahya en Fleuren; Ofrany (74. Calabro), Linsen, Honda en Auassar; Oost (77. El Gaaouiri) en Ambrabat (77. Soltani).

Lees ook:Al 279 minuten geen tegengoal voor Heerenveen na zege op VVV
Lees ook:Voorbeschouwing: makkie tegen VVV-Venlo?
Lees ook:Van Gaal geniet van Heerenveen, AZ af-ge-droogd
Lees ook:De eerste zege… het werd tijd
Lees ook:De spelers van SC Heerenveen als ballerina’s

2 reacties op “Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan

  1. SCH

    Zoals het hoort!

      /   Beantwoorden  / 
  2. marcobos07

    Inderdaad, Super Friezen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.