Verslag: oefenduel Heerenveen en Veendam

We vonden ook nog even een verslag over de wedstrijd van Heerenveen tegen Veendam, van woensdagavond. Bij deze maar even de tekst die aan het oefenduel werd besteed. Heerenveen won overigens zoals wij allen weten met 0-2. Vanavond staat er alweer een oefenduel op het programma: dit keer is Drachtster Boys de tegenstander. Die ploeg speelt in de zaterdag eerste klasse E. Morgen is in Eindhoven de plaatselijke FC de opponent in een oefenwedstrijd.

 

Sollied neemt tijd voor ‘kennismakingsronde’

Langezwaag – In BV Veendam trof sc Heerenveen gisteravond in Langezwaag de eerste serieuze oefenpartner. Het verleidde de nieuwe trainer van Heerenveen Trond Sollied er niet toe om een zijstraatje in te slaan en nu eens geen twee elftallen op te stellen.

EDWARD JORNA
En dus traden ook gisteravond exotische namen als Denis Mangofic, Reza Ghoochannajhad, Donovan Beekman, Lesly Fellinga, Samuel Armenteros en Sofian Akouili in een pompeblêdenshirt aan. Ze konden Sollied allemaal redelijk bekoren, zeker de wijze waarop ze hun defensieve taken uitvoerden. Verdedigend – en dat is een taak van een ieder – stond het als een huis, zo vond Sollied.
sc Heerenveen – Veendam 2-0
De Noor beschouwde het duel als ware het een training. Er mocht dus veel misgaan, hetgeen ook veelvuldig gebeurde. Daar stond tegenover dat de beide doelpunten van grote schoonheid waren. Tien minuten voor tijd kopte Radoslaw Matusiak een voorzet van Olympiaganger Calvin Jong-A-Pin bij de eerste paal strak binnen, waarna acht minuten later Reza Ghoochannajhad de bal vanaf 32 meter strak in de bovenhoek schoot. Tussendoor had Deekman, wiens loopje doet denken aan oud-Ajacied Nwankwo Kanu, het houtwerk geraakt boven Veendam-doelman Barry Ditewig.
De gasten, waar oud-Heerenveenspeler Mile Krstev voor zijn baan moet vrezen nadat hij dinsdag met veel te veel drank op met zijn auto een ravage aanrichtte, braken één keer goed door. Pal na rust schoot Mark Veldmate, na een foutje van aankoop Milan Kopic, voorlangs.
De Tsjechische jeugdinternational maakt in de eerste anderhalve week in Fryslân overigens een sterke indruk. Kopic is fysiek sterk, tweebenig en is altijd in de buurt van de bal. Wellicht dat Sollied centraal in de verdediging een basisplaats voor de Tsjech in gedachten heeft. Het zou betekenen dat Michel Breuer naar de rechterflank opschuift, want met de Macedonische aankoop Goran Popov en Jong-A-Pin lijkt Heerenveen op links aardig op sterkte.
Zonder het met al te veel woorden te zeggen, gaf Sollied gisteravond aan een hoge pet op te hebben van Breuer. ,,Hij kan overal spelen. Als Breuer uit het elftal wordt gespeeld dan kan dat alleen maar betekenen dat we een hele goede verdediging hebben.” Daarin zal ook Jong-A-Pin voor zijn plaats moeten vechten, al is dat nu even een zorg van later. Dinsdag kreeg de linksback van bondscoach Foppe de Haan immers te horen dat hij mee mag naar de Olympische Spelen. ,,Een geweldige eer”, aldus Jong-A-Pin. ,,Het betekent namelijk ook dat Foppe me tot de beste spelers van mijn lichting schaart. Daar ben ik enorm trots op.”
Vrijdagavond vervolgt sc Heerenveen de oefencampagne in Drachten met een duel tegen zaterdag eersteklasser Drachtster Boys. Een dag later spelen de Friezen in het Jan Louwers Stadion tegen eerste divisionist FC Eindhoven. Ook die beide duels beschouwt Sollied als training en dus zullen ook in die twee wedstrijden minimaal 22 spelers in het veld komen.
Sc Heerenveen – BV Veendam 2-0 (0-0). 80. Matusiak 1-0, 88. Ghoochannajhad 2-0. Scheidsrechter: Björn Kuipers. Toeschouwers: 1200.

Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Foto’s en filmpjes eerste training sc Heerenveen
Lees ook:Sollied tevreden over fysieke gesteldheid van Heerenveen-spelers
Lees ook:Beda niet op eerste training sc Heerenveen
Lees ook:Doelstelling Sollied: niet verrassend, wel reëel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.