De transferperikelen van Heerenveen op een rij

De 'transferwindow' is closed, zullen we maar zeggen ;)Alves, Alves, Alves. Het ging de afgelopen dagen, weken en zelfs maanden over niets anders wanneer de woorden Heerenveen en transfer in één adem werden genoemd. De club verkocht hem gisteren aan Boro, dat is iedereen wel duidelijk. Maar Heerenveen deed nog meer zaken. Bijvoorbeeld rond Radek Matusiak, nog een spits die weg is uit het Friese land. Maar niet alleen op de laatste dag van het transferwindow, maar ook al eerder in januari was Heerenveen bezig. Een resumé met de transfers van de Friezen op een rij.

De handel en wandel rond Alves hield de gemoederen weliswaar het meeste bezig, maar Heerenveen deed in de laatste fase van de transferperiode nog andere goede zaken. Zo haalde de club een nieuwe centrale verdediger, nu Kristian Bak-Nielsens enkelblessure allesbehalve voorspoedig geneest.

Donderdag werd duidelijk dat Heerenveen in de 20-jarige Michal Svec een defenisieve versterking heeft vastgelegd. Svec kan ook op het middenveld spelen. De jongeling, die voor Heerenveen direct inzetbaar is, heeft al Champions League-ervaring met Slavia Praag. Svec en zijn ploeg schakelden in de voorronde daarin eerder dit seizoen Ajax uit. Svec, international van Jong Tsjechië, heeft een contract getekend voor viereneenhalf jaar.

Michal Svec in het shirt van Slavia Praag, met wie hij Ajax dit seizoen uitschakelde in de voorronde van de Champions LeagueDe verdediger annex middenvelder komt op de website van de club aan het woord over zijn doel bij Heerenveen. ,,Ik moet me bewijzen en een basisplaats veroveren", zo lezen we. ,,Natuurlijk heb ik ambitie, maar ik denk niet aan andere clubs. Stap voor stap is beter dan grote sprongen willen maken. Ik ben nog jong en heb de tijd. Als ik bij Heerenveen presteer, komen mijn kansen vanzelf.’’

Heerenveen deed gisteren Radek Matusiak van de hand. Tenminste, het komende halfjaar. De aanvaller, voor luttele miljoen overgekomen van Palermo afgelopen zomer, wordt verhuurd aan het Poolse Belchatow. Heerenveen komt daarmee tegemoet aan de wens van Matusiak. Die wil meer aan spelen toekomen met het oog op een plek in de Poolse selectie voor het EK voetbal. Matusiak kon ook naar Sparta, maar wilde liever naar zijn oude club. 

Eerder deze transferperiode vertrokken al Jeroen Drost (verhuurd aan NEC), Christoph Mattes (Salzburg) en Gonzalo García-García (verhuurd aan Heracles Almelo). Harmen Kuperus (reservedoelman van FC Zwolle) werd deze week aangetrokken als derde doelman.

Ook Thomas Prager was het liefst voor gisteren naar een andere club vertrokken. Net als Matusiak wil Prager naar het EK. De Oostenrijker wil daarom vaker spelen dan bij Heerenveen, waar hij voorbij is gestreefd door collega-middenvelder Geert-Arend Roorda. FC Groningen wilde Prager graag hebben, maar SC Heerenveen heeft daar een stokje voor gestoken deze week. Prager blijft, want ook aan Racing Santander wil Heerenveen de Oostenrijker niet kwijt.

Nieuw: Kuperus (FC Zwolle), Grindheim (Valerengen), Svec (Slavia Praag).
Weg: Drost (NEC), Mattes (Salzburg), Garcia-Garcia (Heracles, verhuurd), Matusiak (Belchatov), Alves (Middlesbrough).

Lees ook:Het regent transfernieuws in Heerenveen
Lees ook:Eerder deze maand (5): Een maatje voor een Tsjech
Lees ook:Zie hier, de basiself tegen Heracles (zonder Vandenbussche)
Lees ook:Verhuur Drost aan NEC is definitief
Lees ook:Weinig verrassende basiself bij SC Heerenveen

3 reacties op “De transferperikelen van Heerenveen op een rij

  1. roelfjuhh

    waar is Grindheim of is dat geen aankoop :S

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Deze knul is nog niet fit genoeg voor de selectie. hij is druk aan het trainen om aan te haken ,maar met bradley,prager,roorda voor zijn positie zal dit moelijk genoeg zijn. denk meer een jongen voor de volgende competitie eind deze competitie

      /   Beantwoorden  / 
  3. roelfjuhh

    dat is zo maar hij hoort er toch minstens bij te staan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.