Vooruitblik: Weinig scorend Sparta op visite

Vanavond staat voor SC Heerenveen het competitieduel tegen Sparta Rotterdam op de rol. Tijd voor de eerste overwinning… En de kansen daarop zijn gezien de recente historie zéker aanwezig!

 

Sparta won in dertien ontmoetingen op het hoogste niveau nog niet eenmaal in en tegen Heerenveen. Sterker nog, de Rotterdammers (die ook enkele seizoenen in de eerste divisie speelden) kwamen de laatste drie keer niet eens tot scoren. De laatste treffer van Sparta in het Abe Lenstra-stadion dateert alweer van 1 november 2000, zo blijkt uit een leuk statistiekje.

Sparta heeft net als SC Heerenveen één punt uit de eerste twee duels. De ploeg van trainer Gert Aandewiel speelde vorige week 2-2 tegen Willem II, na een 2-0 achterstand. Vorig jaar gingen de Rotterdammers in Heerenveen met die score de bietenbrug op. linksback Calvin Jong-a-Pin

De opstelling van Heerenveen is nog niet bekend. De club meldt dat doelman Brian Vandenbussche en middenvelder Daniel Pranjic 'pijntjes' hebben en daarom is de basiself nog niet zeker. Wel is zeker dat Calvin Jong-a-Pin niet meedoet. De verdediger is hersteld van zijn keelontsteking, maar heeft nu last van een knieblessure. 

Ook de Poolse aanwinst Radek Matusiak doet vanavond niet mee. Hij raakte in de voorbereiding op het duel geblesseerd aan zijn hamstring. Ook Afonso Alves is er, zoals bekend, niet bij. De Braziliaan trainde gisteren niet en zal dan ook niet in actie komen.

Het wordt afwachten hoe Heerenveen het zonder deze aanvallers gaat doen. Of zou het een kopie worden van de 0-0 tegen Willem II, in de eerste thuiswedstrijd? Een somber, maar ook niet onlogisch vooruitzicht gezien de aanvallende tekortkomingen van een Heerenveen zonder Alves of nieuwe spitsen.

Lees ook:Jong Heerenveen verslaat het ADO Den Haag van Richard Knopper
Lees ook:Beloftes SC Heerenveen op proef bij Sparta
Lees ook:Voorbeschouwing: revanche op Excelsior
Lees ook:3-3 tegen Sparta; beelden en reacties!
Lees ook:Voorbeschouwing: weer veel goals tegen Feyenoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.