Voorbeschouwing (met basisopstelling): Beladen duel tegen AZ

Het duel tegen AZ van zondag is op papier mooi, omdat het gaat om twee aanvallende teams die normaliter hoge ogen gooien in de competitie. Maar dat laatste valt op dit moment bij zowel Heerenveen als AZ tegen, waardoor de wedstrijd een andere dimensie krijgt. En bovendien kent het een éxtra dimensie, omdat AZ immers Afonso Alves wilde kopen, dat niet doorging en de clubs daarna min of meer rollebollend over straat gingen. Een beladen duel dus morgen. De SC Heerenveen Blog blikt vooruit en geeft de vermoedelijke opstelling.

Trainer Gertjan Verbeek zei vrijdagavond op de Friese regionale televisie al dat hij Afonso Alves uiteraard zal opstellen. Logisch ook, want de topscorer zet je niet zomaar op de bank. Bovendien keerde hij dit keer op tijd terug. Alhoewel. In de Leeuwarder Courant van zaterdag stond dat hij vier uur moest wachten op zijn vriendin Lottie, die vertraging had. Tja, daardoor kwam Alves pas 's middags. Nu dus wel met een goede reden. Overmacht.

Hoe dan ook, Alves kan AZ zondag laten zien waarom ze hem zo missen. Het is eigen schuld, dikke bult bij de Alkmaarders. Hadden ze maar meer voor hem over moeten hebben. Zo simpel liggen de zaken. Nog los van het feit dat de club zich belachelijk maakte door de Braziliaan in termijnen te willen betalen. Geen wonder dat Heerenveen niet akkoord ging. Je beste spits verkopen en dan in jaar één maar zo'n 5 miljoen euro ontvangen? Nee, daar gaat natuurlijk niemand mee akkoord. (lees hier nog eens over de transfersoap)

Alves nog steeds bij Heerenveen derhalve en dat komt goed uit. Want de Friezen hebben een overwinning nodig, weet ook Verbeek, die op de eigen website vooruitblikt op het duel, net als middenvelder Geert-Arend Roorda. Het Friesch Dagblad doet dat ook, maar dan met de nadruk op defensie.

Doelman Brian Vandenbussche is helemaal hersteld van zijn knieblessure en zal weer plaatsnemen onder de lat. Voor de rest is het elftal naar verwachting hetzelfde als dat tegen Heracles Almelo, alhoewel wijzigingen nooit helemaal uitgesloten zijn. Toch ligt het voor de hand dat Verbeek dezelfde elf de kans geeft om in Alkmaar te stunten tegen AZ.

In februari 2002 won SC Heerenveen voor het laatst in Alkmaar. Toen werd het 0-2 voor de Friese ploeg, door doelpunten van good-old Marcus Allback en Stefan Selakovic. Eens kijken wat het zondag wordt… Het zou wat zijn als Alves in zijn eentje AZ op weet te rollen… Hoe dan ook: beladen en bijzonder, is het duel op voorhand zeker. En beiden hebben de drie punten hard nodig als nummers 12 en 13. Dat is zowel Heerenveen- als AZ-onwaardig, die plekken.

Vermoedelijke basiself: Vandenbussche; Zuiverloon, Dingsdag, Bak Nielsen en Breuer; Beerens, Roorda, Bradley en Pranjic; Sibon en Alves.

Lees ook:Voorbeschouwing: Utrecht loert op counter tegen Heerenveen
Lees ook:Heerenveen: ‘terecht dat Alves zaak begint tegen AZ’
Lees ook:Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente
Lees ook:Alves in de armen gesloten na 9-0 zege
Lees ook:‘Henrik Larsson kan het verschil maken’

4 reacties op “Voorbeschouwing (met basisopstelling): Beladen duel tegen AZ

  1. Fries

    3 punten mee naar Friesland. en Dirkie Scheringa toezingen.

    Retteketet naar Beter Bed

      /   Beantwoorden  / 
  2. bluewhitedynamite

    helemaal meeEENS

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lowie an A.

    Retteketet, alles Beter dan AZ!

      /   Beantwoorden  / 
  4. JohnnyBeGoodHeitinga

    Mooie slogan! Haha!

    ‘Retteketet, alles beter dan AZ’… Die houden we d’r in, zeg ik ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.