Terugkeer Alves enige winstpunt tegen Feyenoord

Feyenoord logo    2-0   SC Heerenveen logo

Wel Afonso Alves die weer minuten heeft gemaakt in het eerste, maar geen punten. Dat was de slotconclusie gisteren in Rotterdam. Thuisclub Feyenoord won terecht in De Kuip, waardoor Heerenveen een schamele middenmotor blijft. En wat vond men van Alves? De één vond hem goed invallen na rust, anderen weer niet. De mening van Gertjan Verbeek is onbekend. Die wilde namelijk geen enkele vraag beantwoorden over de rentree van de Braziliaan.

Om weer eens in het linkerrijtje te komen, had Heerenveen gisteravond in De Kuip moeten winnen. Maar het zoet der victorie van afgelopen voorjaar, toen Feyenoord in Heerenveen met 5-1 verslagen werd, kon de ploeg zich gisteren niet laten smaken. Zoals enkele bezoekers van de SC Heerenveen Blog al opmerkten, is dit Feyenoord niet te vergelijken met dat van vorig seizoen. Dat ís natuurlijk ook zo. Maar de Rotterdammers zijn niet onverslaanbaar, vraag dat maar in Eindhoven.

Heerenveen kwam echter niet tot scoren. En er is nog nooit een ploeg geweest die zonder te scoren een overwinning boekt. Dus ja, terecht. Roy Makaay en Nicky Hofs beslisten het duel al voor rust, door binnen zes minuten de 1-0 en 2-0 te maken. Dat was niet onverdiend en ook het signaal voor Verbeek om Alves en Matusiak te laten warmlopen.

Afonso Alves zat zaterdag tegen Feyenoord op de reservebank bij SC HeerenveenDat Alves werd uitgefloten door het Rotterdamse publiek, zal ongetwijfeld met angst te maken hebben gehad. Immers, de Braziliaans scoorde er op los tegen het Feyenoord van vorig seizoen. Misschien dat Het Legioen dat nog niet vergeten was. Of hij werd uitgefloten door zijn recente afwezigheids-acties of simpelweg omdat hij een speler van de tegenstander is. Dat kan natuurlijk ook nog.

Hoe dan ook, Heerenveen kwam er in de tweede helft wel aan te pas, maar een spectaculaire inhaalrace zat er niet meer in. Drie punten voor de Rotterdammers, een terugkeer van Alves voor Heerenveen. Dat was het enige winstpunt.

Lees ook:Fans geloven in goedheid Verbeek en worden niet teleurgesteld
Lees ook:’9′ is het geluksgetal voor Heerenveen tegen PSV
Lees ook:De media over Feyenoord – SC Heerenveen
Lees ook:Voorbeschouwing: weer veel goals tegen Feyenoord?
Lees ook:Voorbeschouwing: Argon ongunstige tegenstander

5 reacties op “Terugkeer Alves enige winstpunt tegen Feyenoord

  1. Monique

    Angst hahaha lachen!! Oke we weten allemaal dat Alves belangrijk is voor Heerenveen. Maar dat wij hem uitfloten was om de manier waarop hij met zijn club en belangrijker nog met zijn supporters is omgegaan. Jij als Heerenveensupporter zou toch moeten erkennen dat jullie (als club) flink te kakken zijn gezet door de heer Alves.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paultje B.

    Kun jij fluiten dan meisje?

      /   Beantwoorden  / 
  3. DJ

    Sluit mij aan bij antwoord van Monique. Het woord angst staat niet in het woordenboek van een Feyenoorder. Alves is een prima speler, daarover geen discussie. Maar wat hij geflikt heeft is schandalig en een van de redenen waarom Heerenveen nu niet in het linkerrijtje staat. Ook is het een steunbetuiging aan Heerenveen zelf, want die club is prima omgegaan met de situatie en heeft zich niet laten kennen. 47.000 toeschouwers bij Feyenoord hebben zo heen mening gegeven. Vertaal dit niet in angst, of omdat het een speler van de tegenstander is. In het laatste geval hadden wij de hele wedstrijd kunnen fluiten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Monique

    Nee ik kan niet fluiten, maar wij Feyenoorders praten zo goed als altijd vanuit de WE-vorm. Wel kan ik zingen: ‘laat je club maar in de steek’ wat dezelfde inhoud heeft als het fluiten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Monique

    Ik heb overigens verder niks tegen Heerenveen hoor, mocht er nu meteen gedacht worden: ‘oow weer zo’n tyfusFeyenoorder die hier stoer komt doen.”. Heerenveen is naar mijn mening een mooie club, daarom mijn negativiteit over Alves, het is gewoon zonde als een speler zo doet tegenover zo’n club….Maarja ik ben nou eenmaal een Feyenoordsupportster die al 3 jaar een SC heeft op vak Z in De Kuip…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.