Jong Heerenveen verliest, Vandenbussche klaar voor rentree

Het zit de beloftes van SC Heerenveen eventjes niet mee. De ploeg van trainer Henk Herder werd maandag al door NEC uitgeschakeld in de bekerstrijd en donderdagavond ging het de competitiewedstrijd tegen PSV verloren. Het sterke PSV, met onder anderen Aissati en Koevermans, won met 3-0. Positief was wel dat de van blessures herstellende c.q. terugkerende Brian Vandenbussche en Cecilio Lopes beide negentig minuten meededen.

Voor PSV scoorde 'Koev' de openingstreffer, door oog in oog met Vandenbussche beheerst af te ronden. Ook Fagner en Paul Voss (strafschop) waren doelpuntrijk, waardoor Heerenveen tegen een geflatteerde nederlaag aanliep. Het spel was namelijk niet eens zo slecht, vond Herder: ,,We speelde best aardig, maar defensief was het niet al te best."

Bij Heerenveen kwam de Noorse aanwinst Christian Grindheim weer in actie, na zijn debuut te hebben gemaakt in de bekernederlaag tegen NEC maandag. Grindheim hield het dit keer een uur vol.

De Friese beloftes gaven weliswaar gemakkelijk de doelpunten weg, maar kon als excuus opvoeren dat de Eindhovenaren met een wel heel sterk team het veld betraden. Naast Koevermans en Aissati, speelden Mika Vayrynen, Slobodan Rajkovic, Jason Culina, Edison Méndez en doelman Bas Roorda mee. 

Vandenbussche deed dus mee en kon drie keer vissen. Maar is hij nu speelklaar voor het eerste? Verbeek wil hem pas weer onder de lat hebben bij het eerste elftal als hij 100 procent fit is. Door de gehele wedstrijd vol te maken met de beloftes, heeft de Belgische goalie laten zien dat hij klaar is voor een rentree in de hoofdmacht. Of hij zaterdag echter al tegen De Graafschap in de basis staat, is afwachten. Twee wedstrijden in drie dagen is wellicht wat veel van het goede.

Jong SC Heerenveen: Vandenbussche; Siwe, Akouili, Jong-A-Pin (46. Bloemendaal) en Johansen; Grindheim (60. De Vries), Roozendaal en Loohuis; Henrique (60. Deekman), Lopes en Armenteros.

Jong PSV:
Roorda: Fagner (62. Munz), Van Eijden, Rajkovic en Wuytens; Culina (46. Van Berlo), Méndez, Aissati (46. Voss) en Vayrynen;  Achenteh en Koevermans.

Lees ook:Jongelingen van Heerenveen geven goede voorbeeld
Lees ook:Cecilio Lopes lijkt zo goed als wedstrijdfit voor Heerenveen
Lees ook:Debuut lonkt voor Grindheim in basiself SC Heerenveen
Lees ook:SC Heerenveen wijst aartsrivaal Cambuur de deur
Lees ook:Verlies beloftes, debuut van Grindheim bij SC Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.