Voorbeschouwing: SC Heerenveen móet winnen van FC Utrecht

Uitwedstrijden in de Domstad, die zijn altijd lastig. Fanatiek thuispubliek, strijdend ploegje, dat Utrecht. Toch moet er zondag gewonnen worden, om aansluiting met de top te houden. Utrecht staat maar twee punten achter op SC Heerenveen. Een zege voor de Friezen zou de eerste zijn in de laatste drie jaar. Over het algemeen ontlopen Heerenveen en Utrecht elkaar niet veel, zo blijkt. Maar Heerenveen zonder Alves, hoe zou dat gaan?

De voorbereiding van Heerenveen op de hervatting van de competitie is op het veld gewoon doorgegaan, terwijl daar buiten vooral het nieuws (of het non-nieuws) over Alves de boventoon voerde. Heerenveen heeft met opzet Alves gezegd dat hij niet gewenst was, om de voorbereiding op het duel tegen FC Utrecht niet te verstoren.

,,We moeten presteren en willen daarom rust rondom het team’’, zo omschrijft trainer Gertjan Verbeek de beslissing van de club om de Braziliaan met toestemming afwezig te laten zijn. De club maakte transferperikelen in augustus ook al mee. ,,Die periode heeft veel energie gekost en dat gaat ten koste van de prestaties.’’

Zonder Alves heeft Heerenveen de afgelopen maanden ook geregeld laten zien te kunnen scoren. In vier duels schorsing waarin de spits ontbrak voor de winterstop, werd maar liefst 13 keer gescoord (De Graafschap 2, NEC 1, FC Groningen 4 en NAC Breda 6). Dat biedt perspectief voor de wedstrijd tegen Utrecht. Al was scoren de laatste jaren geen al te beste eigenschap van Heerenveen in de Domstad.

FCUphotoDe laatste twee duels in Utrecht gingen verloren zonder een goal te maken. Vorig seizoen werd het 1-0 door een benutte penalty van Gregoor van Dijk. Eerder in het duel had middenvelder Danijel Pranjic juist nog vanaf 11 meter gemist. Het seizoen ervoor verloor Heerenveen ook al: toen met 2-0.

In totaal won Utrecht zes keer, Heerenveen vier keer. De laatste zege van de formatie van Verbeek was op 20 maart 2005: 0-1, dankzij een vrije trap van onze vrolijke vriend Ugur Yildirim. Dat was echter wel de enige overwinning sinds 1997.

Op de site van FC Utrecht wordt nog even gewaarschuwd voor het feit dat Heerenveen het op vreemde bodem zo goed doet. En er wordt nog even fijntjes gerefereerd aan de wedstrijd eerder dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion: toen knokte Heerenveen zich terug en had het in de slotfase bij een 2-2 stand de pech dat het twee keer het houtwerk trof. We kennen de afloop: juist Utrecht ging er alsnog met de winst vandoor dankzij een goal van invaller Guiseppe Rossini.

Lees ook:Voorbeschouwing: Utrecht loert op counter tegen Heerenveen
Lees ook:FILMPJE: Utrecht – Heerenveen, nog één keer dan
Lees ook:Heerenveen-debuut Paulo Henrique gaat de boeken in
Lees ook:Heerenveen-dames staan laatste na verlies
Lees ook:Vooruitblik: Weinig scorend Sparta op visite

2 reacties op “Voorbeschouwing: SC Heerenveen móet winnen van FC Utrecht

  1. Tim

    dankzij een goal van Rossini die ook nog eens via de muur van richting was veranderd..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tarballs

    Nou! Spannend! Benieuwd hoe dat afloopt. Ik denk 2-2. Lol.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.