Al 279 minuten geen tegengoal voor Heerenveen na zege op VVV

SC Heerenveen treft vanavond in De Koel in Venlo het plaatselijke VVV, hekkensluiter in de eredivisie0-4

Ere wie ere toekomt: VVV-Venlo zat ook heus in een fase wel even in de wedstrijd, zaterdag in De Koel in Limburg. Zo goed speelde SC Heerenveen niet, maar het gaat om effictiviteit. Hopsakee: vier doelpunten. En: na defensief zeer zwakke wedstrijden, is nu al drie keer op rij de nul gehouden. De heer Omotoyossi uit Helsingborg was de laatste doelpuntenmaker tégen Heerenveen. Al 279 minuten zonder tegengoal, terwijl het daarvoor tegendoelpunten regende. Het kan verkeren.

Hoogtepunt waren niet de goals, niet de sfeer, niet de speaker of het weer. Nee, hoogtepunt was het 'kunstje' van de ouwe, doch blijkbaar nog sluwe vos, Gerald Sibon. Houten Klaas genoemd door cynici. Maar Sibon liet even zien in Venlo dat hij nog wel over een puntgave techniek beschikt op z'n tijd. Want wat een prachtig passje waarmee hij collega-spits Alves in staat stelde om te scoren, zeg.

Buitenkantje rechts. Precies op maat, precies de goede timing. Het was één van Alves z'n twee doelpunten zaterdagavond. Kristian Bak Nielsen bracht Heerenveen met een kopbal al vroeg op voorsprong, zoals dat hoort tegen een defensiever ingestelde opponent. Dat breekt de ban. Toen Afonso Alves met zijn eerste goal de stand na 12 minuten al op 0-2 bracht, was het Friese karwei op Limburgse grond eigenlijk meteen geklaard.

Voor wie de Portugese taal machtig is, kun je hier nog eens Alves zijn mening horen geven zónder ondertiteling. Niet dat je veel mist, want het is echt een interview van niks. Nee, dan deze bijdrage. Met reacties van Sibon, maar ook van Gianni Zuiverloon en ook Gertjan Verbeek.

VVV bakte er – behouden een fase na rust – niet veel van en zonder zelf goed te spelen liep Heerenveen op basis van individuele klasse van Alves en dus ook aangever Sibon, uit naar 0-3. De deze zomer van Palermo aangetrokken spits Radoslaw Matusiak mocht ook nog even meedoen.

Meneer is als één van de grootverdieners in de selectie niet bepaald blij met zijn rol als reserve, hetgeen logisch is voor een sporter. Maar de Pool is blijkbaar strijdbaar, want hij bekroonde zijn invalbeurt zaterdag met zijn eerste doelpunt in Friese dienst: 0-4.

Drie keer winnen, drie keer de nul houden, van het rechterrijtje naar het linkerrijtje… Heerenveen in de opgaande lijn? Laat Ajax maar komen, woensdag in de beker. Goed moment voor een stunt. Of moeten we Heerenveen zelfs maar als favoriet zien op voorhand?! Dát gaat misschien wel iets te ver.

VVV-Venlo – SC Heerenveen 0-4 (0-2). 3. Bak Nielsen 0-1, 12. Alves 0-2, 71. Alves 0-3, 82. Matusiak 0-4. Scheidsrechter: Wegereef. Gele kaart: Zuiverloon en Alves (beiden SC Heerenveen). Toeschouwers: 5930

SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Poulsen, Roorda (72. Prager), Bradley (65. Sulejmani) en Pranjic; Sibon (78. Matusiak) en Alves.
 

VVV-Venlo: Wintjens; Verdellen, Leemans (40. Blondelle), Reekers en Fleuren; Mampuya, Linssen en Kahya; Soltani (63. Oost), Amrabat en El Gaaouri.

Lees ook:Round-up: De media over VVV – SC Heerenveen
Lees ook:‘Alves-Sibon is beste spitsenduo’
Lees ook:Voorbeschouwing: makkie tegen VVV-Venlo?
Lees ook:Weinig verrassende basiself bij SC Heerenveen
Lees ook:Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan

2 reacties op “Al 279 minuten geen tegengoal voor Heerenveen na zege op VVV

  1. bwd

    ja je zou het bijna vergeten;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Feanfan

    Nou Japie niet meer meedoet worden de kansen steeds groter. Het zou een stunt wezen!

    ’1 ding is zeker heerenveen pakt de beker!’:P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.