De spelers van SC Heerenveen als ballerina’s

   0-1 

In Heerenveen wonen prima ballerina's. Dat werd zondag op fraaie wijze duidelijk in de wedstrijd – pardon, in het waterballet tegen NEC. Want het was glibberen en glijden; iedereen zag dat aan de pijnlijke glijpartij van Kristian Bak Nielsen tegen de reclameborden (of wat het maar was) op tv. Nee, zelfs een dag later is het maar moeilijk 'voetbal' te noemen. Een kwestie van pompen of verzuipen was het ook niet. Het was pompen én verzuipen door het vele water. Maar Heerenveen won wél.

Nog nooit had ie een doelpunt gemaakt sinds hij zijn handtekening onder een contract bij Heerenveen zette, maar tegen NEC was Jakob Poulsen meteen matchwinner met zijn eerste 'Friese' competitiegoal ooit. ,,We waren niet de beste, maar de gelukkigste", vond trainer Gertjan Verbeek zondag. Nou, beter had niemand het kunnen verwoorden.

Eén doelpunt was genoeg voor een 1-0 zege. Prima, drie punten is het enige dat telt in een waterballet zoals in Nijmegen. ,,Goed voetbal kun je toch niet verwachten", zei Verbeek. Weer een rake opmerking. En zijn NEC-collega Mario Been maar treuren: koud, nat en geen punten. ,,Maar wel de betere kansen", sprak hij beteuterd.

Moeten we verder nog terugkomen op deze wedstrijd? Nee toch? Ja, misschien om je af te vragen wanneer een duel wordt afgelast. Maar wij vonden het prima dat het doorging. Liever een kletsnatte winnaar dan een handdoekdroge verliezer, nietwaar?

NEC - SC Heerenveen 0-1 (0-1). 41. Poulsen 0-1. Scheidsrechter: Verbist (Bel). Toeschouwers: 11.000. Gele kaart: Bradley (Heerenveen).

NEC: Babos; Nalbanloglu, Wisgerhof, Olsson en El Akchaoui; Kivuvu (76. Ntibazonkita), Vadocz, Davids en Lens; Van Beukering en Janssen (64. Holman).

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen (46. Henrico Drost), Dingsdag en Jong-A Pin; Poulsen, Roorda, Bradley en Pranjic; Matusiak (62. Sulejmani) en Sibon.

Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Bak Nielsen moet duel FC Utrecht alsnog missen
Lees ook:Voorbeschouwing en opstelling SC Heerenveen tegen NAC Breda
Lees ook:FILMPJE: Heerenveen verliest punten én spelers tegen Roda JC
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007: deel 12, december!

3 reacties op “De spelers van SC Heerenveen als ballerina’s

  1. Joep

    Eerste goal Poulsen? Hij scoorde al eens eerder een nog belangrijkere goal. De 0-1 bij Twente vlak voor tijd in de play-offs 2 jaar geleden. Heerenveen won daarna thuis met 5-0 van de tukkers.

    (Ken je klassiekers)

      /   Beantwoorden  / 
  2. PindaKlaas

    Ik neem aan dat ze bedoelen de eerste competitiegoal. Dat staat er namelijk ook. Zo bracht RTL het op tv ook… Tis maar net of je de playoffs er ook bij rekent (bij de competisie bedoel ik)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Boske (SC Heerenveen Blog)

    We snappen wat Joep bedoelt, maar PindaKlaas heeft het al goed verwoord. Eerste goal in de competitie (voor zover wij menen onze klassiekers te kennen ;) )

    Maar eerlijk is eerlijk we zijn geen fan van dat hele playoff gedoe, dus misschien is dat waarom we die goal eigenlijk niet hebben meegeteld :D Want ja in de playoffs scoren, is dat ook competitie? De een zal vinden dat een competitie van 1 tm 34 duels duurt, een ander zal een playoffgoal ook als competitietreffer opvatten. Alles kan :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.