Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007: deel 12, december!

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, op 31 december… deel 12: DECEMBER! (SLOT)

(hopelijk heeft iedereen genoten van het jaar in vogelvlucht!)

___________________

2: De loting voor het EK voetbal levert niet alleen een voor Oranje interessante poule op. Ook voor Heerenveen wordt het leuk. Pranjic, Matusiak en Prager komen als spelers met respectievelijk Kroatie, Polen en Oostenrijk namelijk in dezelfde groep terecht.

2: In wat een regelrecht waterballet is in Nijmegen, wint Heerenveen met 0-1 van NEC. Het is aan middenvelder Jakob Poulsen te danken dat Heerenveen de punten pakt in een wedstrijd die eigenlijk niet gespeeld had moeten worden.

4: Marco van Basten maakt bekend dat hij na het EK stopt als bondscoach. Foppe de Haan wordt door velen gezien als opvolger; op de radio geeft hij aan dat hij de kwaliteiten naar eigen zeggen in zich heeft en pas na de Spelen een eventuele beslissing neemt als hij in beeld mocht zijn.

9: De Derby van het Noorden eindigt in een even mooie als terechte zege voor de enige echte Trots van het Noorden: SC Heerenveen. De bezoekers uit Groningen worden in het Abe Lenstra-stadion met 4-2 geklopt dankzij een hattrick van Michael Bradley.

15: NAC Breda wordt in Brabant met 1-5 op zij gezet. Invaller Paulo Henrique luistert zijn debuut op met twee doelpunten.

18: De directie maakt bekend aan het einde van dit seizoen afscheid te zullen nemen van trainer Gertjan Verbeek. De twee partijen gaan als 'vrienden' uit elkaar. Heerenveen wil een ander gezicht voor de groep. Verbeek zegt begrip voor het besluit te hebben, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat hij het ook begrijpt.

18: Foppe de Haan wordt op het Sportgala gedeeld eerste in de verkiezing Coach van het Jaar. Zijn Jong Oranje wordt gekozen tot Sportploeg van het Jaar, dankzij het gewonnen EK onder 21.

22: In eigen huis wordt het belangrijk subtop-duel tegen FC Twente met 2-1 verloren. N'Kufo doet Heerenveen de das om, nadat de weer van een schorsing teruggekeerde Alves een strafschop heeft gemist.

27: Weer verliest Heerenveen een belangrijk duel tegen een directe concurrent in de strijd om Europees voetbal. Roda JC is in Kerkrade met 1-0 de baas na een snelle treffer: al in de eerste minuut.

29: De geruchtenstroom over een transfer van Alves naar AZ is weer op volle gang. Maar Louis van Gaal en Marcel Brands noemen de kans klein dat de transfer daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

30: Heerenveen speelt in het laatste competitieduel van 2007 gelijk tegen Feyenoord. De Friezen zijn het gehele duel de betere, maar spelen met een gehavend elftal pas in de slotfase 1-1. Het is Gerald Sibon die via een rake vrije trap het doelpunt maakt.

Lees ook:AZ, Alves en FC Groningen in top-10 van berichten
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Foppe: ‘Ik heb de kwaliteiten om bondscoach worden’
Lees ook:Roda-speler krijgt het in de bol en uit kritiek op Foppe de Haan

Eén reactie op “Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007: deel 12, december!

  1. Dirk

    Leuk overzicht! Heb ze allemaal met plezier gelezen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.