Begripvolle Alves: oprecht of charme-offensief..??

       (JONG)     0-3

De aanwezigheid van Afonso Alves,  kon woensdag niet voorkomen dat Jong SC Heerenveen in de bekerstrijd verloor van PSV: 0-3. De Braziliaan scoorde dus niet, maar toonde bij zijn rentree wel begrip voor boze fans. Tenminste, dat zei hij. Maar zou dat oprecht zijn of toch een charme-offensief?

Op de persconferentie naderhand gingen beide trainers niet echt in op Alves' eerste optreden sinds lange tijd. Dat blijkt althans uit de video die de website van Heerenveen ons voorschotelt.

Afonso Alves maakte in het bekerduel van Jong SC Heerenveen tegen PSV zijn rentree

Verschillende media weten desalniettemin te melden wat Alves van zijn eerste hernieuwde optreden in het Heerenveen-shirt vond. De Braziliaan zegt onder meer dat de positieve reacties van het publiek (applaus) hem goed deden. ,,Daar ben ik blij om." En ook had hij begrip voor de negatieve reacties die er vorige week nog waren. ,,Die kon ik ook begrijpen", zo lezen we onder meer.

Nadat Jong SC Heerenveen voor rust redelijk goed partij bood, kwam PSV in de dying seconds van de eerste helft op 0-1. Toen het na rust ook 0-2 en later 0-3 werd, was al duidelijk dat er voor Heerenveen geen stunt in zat. 

En dus ook geen eretreffer, ook niet van de drie O's. Want Afonso Alves zag bijvoorbeeld een goede vrije trap uiteen spatten op de vuisten van PSV-goalie Gomes, Gonzola Garcí-García had ook geen succes en Paulo Henrique's kopbal trof even min doel.

Geen goals, geen zege. Maar wel de rentree van Alves. En nu wordt het interessant om te zien of hij zaterdag daadwerkelijk bij de selectie zit voor het duel tegen Feyenoord. 

Lees ook:Alves kampt met privé-problemen
Lees ook:[POLL] Driekwart stemmers zegt: ‘Alves in winter verkopen’
Lees ook:Terugkeer Alves enige winstpunt tegen Feyenoord
Lees ook:Definitief: Rentree Alves is tegen… PSV!
Lees ook:Nieuwe club voor vertrekkende Rawley Rozendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.