Doelpunten- en kaartenfestijn in duel beloftes NAC en Heerenveen

Maar liefst zeven goals in een wedstrijd waarin Heerenveen tot tweemaal toe terugkwam van een achterstand en waarin het ook nog wist te winnen. Dat was de balans die namens de Friese beloftes maandagavond opgemaakt kon worden na het duel tegen Jong NAC in Breda. Naast een doelpuntenfestijn, werd het duel ook een kaartenfestijn.

Vijf keer geel, één keer rood. Zo. Was de wedstrijd Jong NAC – Jong Heereenveen dan een harde wedstrijd, een slachtpartij? Het antwoord krijgen we van trainer Henk Herder himself. ,,Het was geen onsportief duel, maar beide partijen leverden veel strijd en dat wil wel eens kaarten opleveren", lezen we als reactie op de clubsite.

Het rood was voor NAC Breda-speler Tim Hofstede (tweemaal geel) en namens Heerenveen was er geel voor Niek Loohuis, Mark Bloemendaal, Timmi Johansen en Paulo Henrique. De Braziliaan scoorde echter ook op een compleet ander vlak: hij had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de winst.

Jong Heerenveen kwam op 0-1 door een fraai doeltreffend hakballetje van aanvaller Cecilio Lopes. Toch boog de thuisclub op het Bredase kunstgras de achterstand om in een voorsprong. Oud-Feyenoorder Edwin de Graaf benutte na een overtreding van Loohuis een strafschop, Michiel Kramer maakte er nog voor rust 2-1 van.

De goals volgden elkaar daarna in rap tempo op: Henrique's eerste treffer was goed voor Heerenveens tweede (2-2), maar Ali Benomar maakte er 3-2 van. Nadat Henrique met een kopbal zijn tweede doelpunt maakte, leek de wedstrijd in 3-3 te eindigen. De wel vaker belangrijke doelpunten scorende Arnor Smaráson bezorgde it Fean alsnog de drie punten: 3-4.

Jong SC Heerenveen: Kuperus; Svec, Drost, Wolven (46. Bergsma) en Johansen; Loohuis (35. Siwe), Bloemendaal en Rozendaal (80. Armenteros); Henrique, Smaráson en Lopes.
m.d.a. sc-heerenveen.nl

Overige uitslagen: Ajax – Sparta 0-0, FC Twente - Vitesse 2-0, ADO Den Haag – AZ 0-2, FC Groningen – Willem II 2-4, RKC – FC Utrecht 0-1, NEC – PSV 1-3.

Lees ook:Cecilio Lopes lijkt zo goed als wedstrijdfit voor Heerenveen
Lees ook:Verlies beloftes, debuut van Grindheim bij SC Heerenveen
Lees ook:Calvin Jong-A-Pin weet ook weer wat scoren is
Lees ook:Eerste overwinning voor Jong Heerenveen in 2008
Lees ook:Goed gevuld stadion zorgt ook zege voor jonge Heerenveners

4 reacties op “Doelpunten- en kaartenfestijn in duel beloftes NAC en Heerenveen

 1. Gerwin

  Ik hoop dat henrique wat meer speeltijd bij het eerste gaat krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. slootsman

  zn tijd komt nog wel

    /   Beantwoorden  / 
 3. Feanfan

  Indd! Hij staat op dit moment in de schaduw van Mickey. Maar dit kan wel eens op langer termijn de nieuwe alves worden!

    /   Beantwoorden  / 
 4. haha

  laten we niet hopen op een nieuwe alves ;) dat geeft zo’n gedoe. Laten we het maar houden op een klasse beter.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.