Roorda (Heerenveen) mist door kunstgras duel tegen Heracles

SC Heerenveen moet het morgen tegen Heracles Almelo stellen zonder een handjevol geblesseerden. De toestand rond de kuit van de donderdag op de training afgehaakte Danijel Pranjic is onduidelijk. Hij trainde vandaag aangepast. Jakob Poulsen is er zéker niet bij, net als Michal Svec. Dat geldt ook voor Geert-Arend Roorda. De middenvelder wordt in verband met het kunstgras dat in Almelo ligt, uit voorzorg aan de kant gehouden.

Zowel Roorda als de staf van Heerenveen achten het niet wenselijk dat de jonge Fries in actie komt in Heracles. Hij kampte dit seizoen veelvuldig met knieklachten, iets dat hem de afgelopen jaren vaker parten speelde. Uitgerekend op kunstgras spelen, vinden speler en staf geen goed idee.

,,Uit ervaring weet ik dat na het spelen op kunstgras reactie krijg, dus is het verstandiger om niet mee te doen’’, zegt Roorda op de website van de club. En trainer Gertjan Verbeek denkt er net zo over: ,,Het verleden leert dat Geert moeite heeft met kunstgras, dus nemen we liever geen risico."

Risico nemen met Poulsen is niet eens aan de orde. De Deense middenvelder is nog niet hersteld van de hamstringblessure die hij opliep in de 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen PSV afgelopen week. Hamstringproblemen zijn er ook de oorzaak van dat de Tsjechische aanwinst Michal Svec niet bij de selectie zit.

Pranjic kan mogelijk wél spelen. Vandaag wordt dat pas duidelijk.

Lees ook:Debuut lonkt voor Grindheim in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Verbeek zet Svec op de bank bij Heerenveen
Lees ook:Het regent transfernieuws in Heerenveen
Lees ook:De transferperikelen van Heerenveen op een rij
Lees ook:Voorbeschouwing: winnen van Heracles, anders problemen!

2 reacties op “Roorda (Heerenveen) mist door kunstgras duel tegen Heracles

  1. HAFC PAUPER

    ach dikke vette mietjes wat is het ve tusssen gewoon gras en kunstras mischien is het veel mooier en je krijgt niks vies stelletje mietjes altijd over gras zeuren ga
    maar eerst voetballen als ze gewonne hebben dan zeurerchil ze niet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. R. Mortis

    @PAUPER: leuk dat twente Hoereklas weer zo te kakken heeft gezet. Domme duitsers met je domme plastic gras. Met voetbal heeft Hoereklas niets te maken. 9-0 dat zegt ALLES!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.