Vrouwen van Heerenveen door naar laatste acht in KNVB beker

sc-heerenveen.nlDoor de goede serie van de mannen van SC Heerenveen zou je bijna vergeten dat de dames ook weer eens een wedstrijd hebben gewonnen. In de competitie gebeurde dat nog maar één keer. In de beker gaat het een stuk beter. Gelukkig maar, en logisch ook. Want van de eredivisievrouwen van Heerenveen mag je verwachten dat ze winnen van een hoofdklasser. Dat gebeurde zaterdag dan ook, zij het met miniem verschil.

Fortuna Wormerveer, dat was de naam van de tegenstander in de achtste finale van de bekerstrijd voor vrouwen. Voor Fortuna was het een mooie wedstrijd om te stunten, helemaal tegen het in de eredivisie afgetekend laatste staande Heerenveen. Maar de Friezinnen deden wat er van hen verwacht werd: winnen. Dankzij een goal van aanvalster Brenda Eefting werd de eindstand 1-0.

Het was niet onverdiend, want Heerenveen was de betere. Toch mocht de ploeg het zichzelf aanrekenen dat het 'maar' 1-0 bleef. In de slotfase van de wedstrijd verzuimde de ploeg van trainer Harry Sinkgraven te profiteren van de ruimte die Fortuna haar bood nadat de tegenstander furieus op zoek ging naar de 1-1.

Niet de einduitslag was het belangrijkste, maar vooral het weer eens mogen proeven van een zege. Sinkgraven verwoordde het mooi: ,,We bleven te onrustig om van de ruimte gebruik te maken. Dat heeft denk ik alles met vertrouwen te maken.'' En juist daarom was de coach logischerwijs blij dat er weer eens gewonnen werd.

Lees ook:Heerenveen kan geen doelpunten maken
Lees ook:Nieuwe club voor vertrekkende Rawley Rozendaal
Lees ook:Vrouwen Heerenveen met elkaar in gevecht
Lees ook:Terugkeer Alves enige winstpunt tegen Feyenoord
Lees ook:Spectaculaire prestatie vrouwen Heerenveen tegen FC Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.