Geen clubrecord voor Heerenveen tegen De Graafschap

     2-3

Met een zege had SC Heerenveen een clubrecord gevestigd, maar we hebben kunnen zien hoe het zaterdag afliep tegen De Graafschap: 2-3. Na vijf competitiezeges op rij dus een nederlaag. Hier de wedstrijd in het kort en wat reacties naderhand. Het probleem? Het benutten van kansen. Trainer Gertjan Verbeek sprak van een ,,terechte overwinning voor De Graafschap". Een biertje met Jan de Jonge zat er nog wel in, bleek op de persconferentie. ,,En een tweede ook wel", glimlachte De Jonge.

Steevast moest SC Heerenveen zaterdag in het Abe Lenstra Stadion achter de feiten aanlopen. Tuurlijk, topscorer Afonso Alves werd gemist, maar ja: Radek Matusiak vormde samen met Gerald Sibon het aanvalsduo en dat is op papier ook niet mis.

'Op papier' moet Heerenveen echter ook winnen van De Graafschap, maar zoals wel vaker, zegt het niets. Zaterdag gloorde er in de slotfase nog hoop in Friese harten op een punt, maar het mocht niet zo zijn. De Graafschap verdient waardering voor de overwinning; ere wie ere toekomt, nietwaar? Slim gespeeld en erg effectief.

,,We hadden in de eerste zeven minuten op voorsprong moeten komen", vond Verbeek. ,,Twee goede kansen gehad en ze gaan er niet in. De Graafschap krijgt ook twee goede kansen en zij scoren wel. Tja." Donny de Groot zette de ploeg uit Doetinchem op 0-1, maar Michael Dingsdag maakte daarna gelijk.

Officiële website SC HeerenveenTrainer Jan de Jonge, bij SC Heerenveen onder meer ex-assistent van Foppe de Haan én  Gertjan Verbeek, zag hoe oud-Heerenvener Lasse Schöne (leuke speler, nietwaar?) de 1-2 scoorde. Gianni Zuiverloon kreeg na rust zijn tweede gele kaart en Berry Powel tilde de stand naar 1-3 na een goede uitval.

De deze week goed bij Kroatië ingevallen Danijel Pranjic was vanaf elf meter nog succesvol na hands van Leon Hese, maar dat was het dan: 2-3. Een mooie zege voor al die ex-Heerenveners of verhuurde Heerenveners die onder contract staan bij de gasten (De Jonge, Johnson, Schöne, Tarvajärvi), maar jammer voor Heerenveen.

,,De Graafschap heeft vijf kansen gehad en er drie gemaakt. Wij hadden een heel laag rendement", concludeerde Verbeek. ,,We hebben op de beslissende momenten niet weten te scoren. De Graafschap heeft goed geprofiteerd van de ruimte die wij weggaven. Maar ze hebben een goed ploegje, dat goed georganiseerd is. Ze hebben terecht gewonnen."

Over de rode kaart van Zuiverloon was hij duidelijk: ,,Het was voor mij geen verrassing. De scheidsrechter gaf voordeel, maar gaf ook aan dat Zuiverloon de gele kaart zou krijgen."

Bekijk hier nog meer reacties: de persconferentie na afloop.

SC Heerenveen – De Graafschap 2-3 (1-2). 12. De Groot 0-1, 25. Dingsdag 1-1, 43. Schöne 1-2, 62. Powel 1-3, 74. Pranjic 2-3 (pen.). Scheidsrechter: Van Egmond. Gele kaart: Keller (De Graafschap). Rode kaart (2x geel): Zuiverloon (SC Heerenveen)Toeschouwers: 26.000.

SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag (88. García-García) en Breuer; Beerens (81. Poulsen), Prager (46. Sulejmani), Bradley en Pranjic; Matusiak en Sibon, Matusiak.

De Graafschap: Van Fessem; Schuurman, Keller, Fung a Wing, Fränkel en Meijer; Hese, Schöne (84. Robbemond), Vidarsson; Powel (84. Tarvajärvi) en De Groot (87. Johnson)

Lees ook:Weinig verrassende basiself bij SC Heerenveen
Lees ook:Round-up: De media over SC Heerenveen – De Graafschap
Lees ook:Voorbeschouwing: Ongewijzigd Heerenveen tegen De Graafschap
Lees ook:Al 279 minuten geen tegengoal voor Heerenveen na zege op VVV
Lees ook:Zie hier, de basiself tegen Heracles (zonder Vandenbussche)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.