Van Gaal geniet van Heerenveen, AZ af-ge-droogd

   4-0   

Af-ge-droogd. Dat was gisteren wat AZ overkwam tegen Heerenveen in het Abe Lenstra-stadion. Dinsdag liet Louis van Gaal al dan niet grappig bedoeld nog optekenen dat Heerenveen helemaal niet een lieve club is. Dat bleek zaterdag in sportief oogpunt: de Friezen hadden geen enkele medelijden met AZ. Dat de twee teams elkaar uitgerekend luttele dagen na de arbitragezaak troffen was pikant, het pak slaag dat Heerenveen AZ gaf ook. De zege was nuttig, verdiend én spectaculair.

Na drie minuten scoorde Danijel Pranjic al uit een penalty, na acht minuten raakte Michel Breuer de paal en in de elfde minuut stond de lat een Heerenveens doelpunt in de weg. Van Gaal besloot al na 25 minuten te wisselen, zo slecht verging het AZ. Al bij rust stond het dankzij Jakob Poulsen en Miralem Sulejmani 3-0 voor Heerenveen en daarmee werden de gasten uit Alkmaar nog gespaard ook.

Bradley maakte er na rust nog 4-0 van ook en daarmee leek een monsterscore in de maak. AZ werd immers totaal overklast door Heerenveen. Maar de Alkmaarders bleef een nog grotere blamage bespaard. Want een blamage voor AZ was het gisteren zéker, een fraaie voetbalshow van Heerenveen was het óók.

Hoe lovend waren de woorden van Van Gaal na afloop over Heerenveen. ,,We hadden helemaal niets in de melk te brokkelen, we zijn overklast. Ik heb genoten van Heerenveen. Mijn complimenten", sprak de geplaagde coach op tv.

Groot feest bij de fans van Heerenveen door de zege. Ook al omdat de kwestie Alves en de daaraan gekoppelde arbitragezaak het duel tot een pikante maakte. Alves zoekt ondertussen toenadering tot AZ, volgens de geruchten. Geen Heerenveenfan die er rouwig om zal zijn, zo lijkt het.

SC Heerenveen – AZ 4-0 (3-0). 3. Pranjic 1-0 (pen.), 21. Jakob Poulsen 2-0, 39. Sulejmani 3-0, 56. Bradley 4-0. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 25.000. Gele kaart: Pocognoli, Agustien (AZ).
Heerenveen: Van Dijk; Zuiverloon, Drost, Dingsdag (67. Jong-A – Pin) en Breuer; Jakob Poulsen, Bradley, Roorda (72. Prager) en Pranjic; Sibon (73. Matusiak) en Sulejmani.
AZ: Waterman; Koenders (25. Simon Poulsen), Jaliens, Mendes da Silva en Opdam; De Zeeuw (65. Cziommer), Vormer, El Hamdaoui (68. Agustien) en Pocognoli; Pellè en Dembélé.

Lees ook:Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan
Lees ook:Alves is niet vergeten hoe AZ haar belofte niet nakwam
Lees ook:Debuut lonkt voor Grindheim in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:De spelers van SC Heerenveen als ballerina’s

8 reacties op “Van Gaal geniet van Heerenveen, AZ af-ge-droogd

  1. SCH

    En geen AZ’er meer op de blog, fansites en het forum te vinden

      /   Beantwoorden  / 
  2. slootsman

    is idd een stuk rustiger hier
    maar ja ze zijn wederom met de neus op de feiten gedrukt

      /   Beantwoorden  / 
  3. JoJo

    Niet echt veel heerenveen supporters ook he…

    Maar goed, netjes gedaan hoor, proficiat!

      /   Beantwoorden  / 
  4. fCtWentE ËnScHeDe

    SCH je moet niet zeuren als er supporters van andere clubs op dit blog zitten… je zit zelf ook zo vaak op ons blog

      /   Beantwoorden  / 
  5. alfonso

    en alves gaat naar az en gert jan volgt hem in de zomer

      /   Beantwoorden  / 
  6. Theoz

    Wat maakt het uit dat andere supporters op dit blog of op andere blogs zitten.. die hoe is die twente man hier btw verzeild geraakt:P
    owja Hun headliner zoekt ook onder afgedroogt(i)
    Zwaar terecht gewonnnen…
    Zijn die rellen na de wedstrijd er nou wel of niet geweest. want ik heb gehoord dat az richting grasveld bij nieuwnoord zou komen..
    en om 7 uur zouden ze er ook al zijn maar toen kwamen ze niet ofzo.. wie weet meer?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Niveau

    Heerenveen heeft terecht gewonnen. Az staat waar ze in principe ook thuis horen, in de middenmoot. Alleen de afgelopen paar jaar doen ze het goed vanwege de financiele investeringen. Deze keer heeft dat niet zo goed uitgepakt, so be it.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.