Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht: deel 11, november

De SC Heerenveen Blog presenteert:
 HET GROTE SC HEERENVEEN JAAROVERZICHT 2007

Eén jaar, 12 maanden. Tussen 20 en 31 december behandelen we elke dag één maand uit het afgelopen jaar, met daarin een greep uit het nieuws dat in de bewuste maand speelde rond SC Heerenveen. Twaalf maanden, twaalf dagen; dat betekent één groot jaaroverzicht. Vandaag, 30 december… deel 11: NOVEMBER!

_________________ 

1: Wat de mannen van het eerste niet lukte, lukt Jong SC Heerenveen wel. De ploeg bereikt de kwartfinale van de beker via een fraaie en terechte 1-3 uitoverwinning op eerstedivisionist ADO Den Haag. De loting levert een duel op in Katwijk, waar half januari zaterdaghoofdklasser Quick Boys de opponent zal zijn.

3: De ploeg verslaat landskampioen PSV met 2-1. Bak Nielsen maakt een 0-1 achterstand ongedaan, Sulejmani scoort vervolgens de winnende treffer.

7: SC Heerenveen en de gemeente hebben bij de KNVB aangegeven maar al te graag speelstad te willen zijn als Nederland samen met de Belgen het WK van 2018 zou organiseren.

8: De vrouwen verliezen hun zoveelste wedstrijd: FC Twente is dit keer te sterk: 0-2. De vrouwen staan laatste in de eredivisie.

11: Vitesse wordt in Arnhem met 0-1 verslagen. Het is een belangrijke zege. Michael Bradley scoort na rust de enige goal. Afonso Alves krijgt rood en wordt een paar dagen later voor vijf duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

17: Radoslaw Matusiak (Polen) en Danijel Pranjic (Kroatië) plaatsen zich met hun landen voor het EK 2008. Thomas Prager was met Oostenrijk als gastland al zeker van deelname.

24: In eigen huis wordt een gevoelig verlies geleden. De Graafschap, met trainer Jan de Jonge en andere ex-Heerenveners zoals Schöne, Johnson en Tarvajärvi, is met 2-3 te sterk.

29: Het is hommeles bij het damesteam. Opnieuw een nederlaag: nu is het AZ dat met duidelijke cijfers te sterk is. Het wordt een 4-0 pak slaag.

Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaaroverzicht 2007, deel 10: oktober!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 1, januari!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 6, juni!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 5, mei!
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 4, april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.