‘De EK-beslommeringen van…’ deel 5

Voor Danijel Pranjic was het genieten geblazen na zijn goede spel tegen Duitsland in de tweede groepswedstrijd van het EK voetbal. Niet alleen hij, maar ook zijn ploeggenoten kregen lovende kritieken na de even fraaie als verdiende zege van de Kroaten op Duitsland in het mooie en knusse Wörthersee-stadion in Klagenfurt. Bovendien was de voormalige Joegoslavische deelrepubliek zeker van een plaats in de kwartfinale. Maar eerst wachtte nog een derde poulewedstrijd. Tegen het Polen van Leo Beenhakker. En Pranjic? Die speelde gewoon, ondanks negen wisselingen in het elftal. En weer was er een assist.

Een puik toernooi na drie groepswedstrijden, dat kon van Danijel Pranjic worden gezegd. Drie keer in de basis en hij deed aanvallend waar hij goed in was: voorbereidend werk. Tegen Polen was het al niet veel anders. Bondscoach Slaven Bilic had maar liefst negen andere spelers opgesteld, net zoals Portugal daags daarvoor deed en Nederland daags daarna zou doen. Van de twee man die bleven staan, was Pranjic er één.

Polen, de zo zwak spelende ploeg van Leo Beenhakker, kon nimmer echt aanspraak maken op winst. En dus ging die naar de B-ploeg van Kroatië. Met Pranjic in de rol van aangever. Hij was de man die de assist gaf voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat werd gemaakt door zijn ploeggenoot Klasnic. Daarmee gingen Pranjic en de Kroaten met drie keer winst in evenzovele duels als groepswinnaar door. En wachtte Turkije in de kwartfinale, als nummer twee van groep A achter Portugal. Een prima vooruitzicht voor de ambitieuze Kroaten. Tenminste, op papier…

Lees ook:Beenhakker zet Heerenveen-spits Matusiak op tribune
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 6
Lees ook:FILMPJES: Pranjic valt op tegen Engeland en de goal van Matusiak
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 4
Lees ook:‘De EK-beslommeringen van…’ deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.