Spitse verliest met Oranje-vrouwen

SC Heerenveen-speelster Sherida Spitse was de enige Friezin die maandag in de basis stond bij het Nederlands vrouwenelftal. Spitse, rechts op het middenveld, verloor samen met haar medespeelsters met 1-4 van Frankrijk in een oefeninterland in Almere.

Nederland was verzwakt door blessures en bleek niet opgewassen tegen Les Bleus. Spitse was niet de enige international van SC Heerenveen die geselecteerd was voor Oranje, maar de andere twee kwamen beiden niet in actie.

Spitse kwam niet tot scoren; de Nederlandse goal kwam van de voet van Manon Melis. Zij scoorde pas bij een 0-4 achterstand; de Fransen leidden al bij rust met 0-3. Naast Spitse waren ook Heerenveen-speelsters Atty Eelkema en Cynthia Beekhuis geselecteerd. Zij kwamen niet in actie.

ALMERE. Nederland – Frankrijk 1-4 (0-3). 3. Camille Abily 0-1, 35. Sandrine Bretigny 0-2, 45. Bretigny 0-3. 57. Gaetane Thiney 0-1, 71. Nangila van Eijck.  

Opstelling Nederland: Geurts; Brummel, Verrips, Kwakkenbos en Van Dalen; Spitse, Kiesel-Griffioen en Legemate; Melis, Smit en Van den Heiligenberg.

(Atty Eelkema en Cynthia Beekhuis kwamen niet in actie).

Lees ook:Spitse kan niet stunten tegen wereldkampioen Duitsland
Lees ook:Heerenveen-dames in actie tegen wereldkampioen
Lees ook:Drie Heerenveen-vrouwen afwezig
Lees ook:sc Heerenveen levert dit keer maar één international
Lees ook:Dames: weinig volk en nul punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.