Categorie: "Nieuwe trainer"

‘Hij kan ongelooflijk boos worden, van binnen kookt hij dan’

Nog een verhaal op de site van het FD. Die besteedt namelijk aandacht aan een van de assistenten van Heerenveen-trainer Trond Sollied. Het gaat om de Belg Chris van Puyvelde, al acht jaar steun en toeverlaat van de Noorse coach. En deze Vlaamse assistent-trainer van Heerenveen heeft wel wat leuke dingen te melden over Sollied. ,,Hij kan ongelooflijk boos worden. Niemand die het aan hem zal zien, maar van binnen kookt hij dan."

Sollied: ‘aanval oogt niet fris en te weinig concentratie bij spelers’

Er werd dit weekeinde weer heel wat inkt verbruikt door de media om de verrichtingen van sc Heerenveen te volgen. Zaterdag won de ploeg van trainer Trond Sollied met 8-0 van zaterdagtweedeklasser 't Fean'58 uit Surhuisterveen. Dat vierde – zoals de cijfers in de clubnaam al doen vermoeden – haar vijftigjarig bestaan. Sollied was niet helemaal te spreken over zijn spelers, zo lezen we op de site van het Friesch Dagblad. ,,De aanval oogt niet fris." 

Sollied tevreden over fysieke gesteldheid van Heerenveen-spelers

Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen er weer op zitten. Tegen Gaasterlan/Sleat – traditioneel de eerste opponent – werd het gisteravond 5-0. Maar belangrijker dan de score is de indruk die trainer Trond Sollied aan zijn eerste week heeft overgehouden. ,,Het viel me op hoe fit en sterk de spelers uit de vakantie zijn gekomen”, zegt hij in de Leeuwarder Courant van vandaag. De Noor had de fysieke gesteldheid en beleving daarvan blijkbaar iets minder goed verwacht, dus dat was een aangename verrassing.

Doelstelling Sollied: niet verrassend, wel reëel

Stop de persen. Not. Want trainer Trond Sollied gaf dinsdag bij de eerste training aan van Heerenveen aan wat de doelstelling is. En die is des Heerenveens: Europees voetbal halen. Niet erg verrassend dus. Maar ja, een aanval op de topdrie doen zou dat niet alleen wél zijn, het zou ook aardig onrealistisch zijn op dit moment. Geen Sulejmani, geen Sibon bij de seizoenstart door de Spelen… Wie moet er eigenlijk in de aanval samen met Paulo Henrique? Gelukkig is het nog geen 31 augustus.

Sollied: Heerenveen heeft laatste duwtje nodig

Er zullen vast meer mensen zijn die het gelezen hebben her of der op internet of gewoon op papier: het interview van de nieuwbakken trainer Trond Sollied in de Leeuwarder Courant. De Noor liet maar weer eens zien dat hij erg goed is in (grappige) oneliners, zoals bijvoorbeeld 'een koe mag nooit vergeten dat ze een kalf is geweest'. Oftewel: een club mag haar afkomst niet verloochenen. Verder ging Sollied in op zijn doelen bij Heerenveen (prijzen, het laatste duwtje geven in de weg richting de top), zijn manier van spelen (4-3-3 en het meer als collectief optreden in het veld dan mannetje tegen mannetje). Een goed interview, waarin Sollied naar voren komt als een zelfbewuste man met een duidelijke insteek voor zijn Heerenveen-avontuur.

Belangrijk succes voor nieuwe Heerenveen-coach Sollied

Trond Sollied, de nieuwe coach van sc Heerenveen, wil graag afscheid nemen met een prijs bij zijn huidige club AA Gent. Die mogelijkheid is na gisteren een stuk groter. De Noor zag zijn ploeg het tweede duel tegen Standard Luik in de halve finale van de beker overtuigend winnen. Gent, dat eerder 2-2 speelde tegen Standard, zegevierde met 4-0. Onder meer dankzij een scorende Ruiz, alias Flappie, waar de sc Heerenveen Blog al eerder over berichtte. Op 17 mei wacht in Brussel in de finale Germinal Beerschot of RSC Anderlecht. Go-go-gadget-Sollied.

ZIE OOK: Transfer Flappie naar Heerenveen is van de baan

FILMPJE 2: Friese reportage over Trond Sollied

Zoals beloofd: hier het tweede filmpje over de overgang van Trond Sollied naar SC Heerenveen. Na berichten in de media reisde Omrop Fryslan onlangs af naar Belgie, om in het weekend bij de training van Gent te kijken. Dus maar even terugkijken naar dat item, hieronder.

Veel wijzigingen bij SC Heerenveen door komst Sollied

De komst van Trond Sollied heeft gevolgen voor de samenstelling van de technische staf komend seizoen. Zo zal Alex Pastoor vertrekken, nadat de andere assistent-coach Hans Visser vorige week al zei terug te keren naar Limburg). Henk Herder, coach van Jong Heerenveen, wordt naast Chris van Puyvelde de nieuwe assistent. B1-coach Hans de Jong (ex-Leeuwarder Zwaluwen) volgt Herder op als trainer van de beloftes.

Heerenveen-directeur: ‘Sollied moet doorgaan met onze werkwijze’

Yme Kuiper heeft zich op de website van de club zeer positief uitgelaten over Trond Sollied als de nieuwe coach van SC Heerenveen. Logisch natuurlijk, anders had de algemeen directeur de Noor natuurlijk ook nooit samen met de collega's aangesteld. Maar toch. Kuiper heeft een duidelijke visie over hoe de samenwerking met Sollied er binnen Heerenveen uit zal zien.