Categorie: "Spelers"

Vandenbussche ziet komst Stijnen als ,,een nieuwe kans”

Hij is er nog niet, maar Heerenveen beraadt zich op een nieuw bod op de Belgische doelman Stijn Stijnen van Club Brugge, zo heeft iedereen kunnen lezen. Onze vrolijke vrind Brian Vandenbussche ziet de bui al hangen: hij wil liever vertrekken als zijn landgenoot komt. Dat liet hij optekenen. ,,Stijn komt niet om op de bank te zitten", weet ook VDB. ,,Al is hij er natuurlijk nog niet, he." Toch zal Vandenbussche, die vorige week een domme rode kaart opliep in het verloren oefenduel tegen Eindhoven, waarschijnlijk plaatsmaken. ,,Clubs hebben meteen geinformeerd. Misschien is de komst van Stijn ook wel een nieuwe kans voor mij." Ergens anders dus.

Kuiper denkt aan vertrek Bradley bij Heerenveen

Of Michael Bradley nog voor sc Heerenveen in actie komt, was al lange tijd de vraag. En dat is het nog steeds. Helemaal nu de Amerikaan ook nog is geselecteerd voor de Olympische Spelen. Tegenover VI was directeur Yme Kuiper duidelijk: ,,Wij hebben nog geen aanbiedingen gehad, maar toch staat hij op lijstjes van clubs. Als daar een plaats vrij komt, zullen er wel een paar clubs een bod gaan uitbrengen. We gaan er van uit dat Bradley dit seizoen niet meer voor ons actief is."

Bradley niet naar Engeland, maar naar Peking

Een tijdje terug dachten we door een verkoop afscheid te moeten nemen van Michael Bradley, maar vooralsnog komt er een ander afscheid: namelijk eentje in verband met de Olympische Spelen. Want de middenvelder is door bondscoach Peter Nowak opgeroepen voor de olympische selectie van de Verenigde Staten. Hij vertrekt dus nog niet naar bijvoorbeeld Engeland, maar eerst naar China. Saillant detail: de Amerikanen zijn in de groepsfase van de Spelen opponent van Nederland. Bradley versus Foppe dus.

 

Heerenveen-aanvaller Lopes moet ritme opdoen

Je hebt het kunnen lezen: Cecilio Lopes wordt het komende seizoen verhuurd aan FC Volendam. Heerenveen stalt de aanvaller het komende jaar bij de promovendus naar de eredivisie, zodat hij aan spelen toe kan komen. Voor 'het andere Oranje' is het natuurlijk hopen dat Lopes de ploeg kan helpen om zich te handhaven. Maar de voornaamste reden voor verhuur is duidelijk: ritme opdoen. Wie dacht dat hij dat bij Heerenveen zou kunnen doen door het vertrek van Sulejmani, komt dus bedrogen uit…

Bradley krijgt respijt van clubleiding Heerenveen

Michael Bradley was er dinsdag niet bij, op de eerste training van sc Heerenveen. Volgens De Telegraaf krijgt de Amerikaanse middenvelder respijt van de clubleiding van de Friese brigade. Want hij heeft een week extra de tijd gekregen om een nieuwe werkgever te vinden. Volgens diverse media heeft AS Monaco inmiddels een bod van 8,5 miljoen euro op de Amerikaan gedaan. Goed geld, dunkt de redactie van deze weblog. Dus pakken die zak (met geld dus). Of niet dan?

Beda niet op eerste training sc Heerenveen

Vanmiddag om 14.00 uur stond voor sc Heerenveen de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Diverse media blikten al vooruit. Op de site van het Friesch Dagblad deed men dat ook. En daar stond onder meer te lezen dat aankoop Pedro Henrique – niet te verwarren met Paulo Henrique en aldus ook beter te herkennen onder voetbalnaam 'Beda' – zich nog niet heeft gemeld. Hij heeft nog competitieverplichtingen met zijn club Flamengo en komt over twee weken.

Na Drost ook Tarvajärvi van Heerenveen naar Vitesse

Hij is geblesseerd aan zijn schouder en wanneer hij weer fit is, is nog maar de vraag. We hebben het over Niklas Tarvajärvi (25), afgelopen seizoen verhuurd aan De Graafschap. Maar de in Heerenveen niet alleen woonachtige, maar ook bij de club goed bekende Hans Westerhof wil de Finse spits desalniettemin graag aan de selectie van Vitesse toevoegen, meldt Omroep Gelderland. Er zou al een principe-akkoord zijn, maar de blessure is een struikelblok. Het zal wel goed komen, waarmee 'Tarva' dus Jeroen Drost volgt richting Arnhem.

Heerenveen gaat nog een verdediger verliezen

Gianni Zuiverloon werd al verkocht aan West Brom, zo werd vandaag bekend. Maar er is nog een verdediger die de club zal verlaten: Jeroen Drost. Die staat volgens meerdere berichten namelijk in de belangstelling van Vitesse. De jonge linksback speelde afgelopen seizoen op huurbasis al voor uitgerekend diens grote streekrivaal NEC. Drost heeft ook onder de nieuwe trainer Trond Sollied geen toekomst meer bij sc Heerenveen. Eens kijken of hij daadwerkelijk vertrekt.

‘Juventus wil Pranjic als nieuwe linksback’

Danijel Pranjic is nog steeds van sc Heerenveen. Maar hoe lang nog? Want de vrees bestond voorafgaand aan het EK voetbal dat de Kroaat zich her en der in de kijker zou spelen. Al blijft dat wat ons betreft een vreemd fenomeen: immers, je zou van menig internationale topclub verwachten dat ze dergelijk goede spelers al eens eerder hebben opgemerkt… Maar goed. Volgens Italiaanse media zou Juventus aan de hand van het spel van Pranjic tijdens het EK interesse in hem hebben. Let wel: zou. En dan ook nog als linksback, want dat speelde Pranjic voor de Kroaten. Pranjic naar Juve deze zomer? Who knows…