FILMPJE: Samenvatting Jong Oranje – Jong Macedonië

Met Gianni Zuiverloon als rechtsback, en Roy Beerens rechtsvoorin, heeft Jong Oranje  vrijdagavond een belangrijke stap op weg naar deelname aan het EK gezet. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan won in Nijmegen met 1-0 van Macedonië en leidt nu riant in de groep. Een eerste plaats betekent zekerheid van deelname aan de Europese titelstrijd. De overwinning was terecht. Hier kun je een filmpje (samenvatting) ekijken, en hieronder staat ook het verslag van de gewonnen wedstrijd van Jong Oranje.

BRON TEKST EN FILM: KNVB.NL 

Bankzitter Calvin Jong-A-Pin van SC Heerenveen zag vanaf de kant hoe de 1-0 na een halfuur spelen werd gemaakt. Zuiverloon speelde Sno in, waarna de spits uit de draai een poging waagde. Doelman Darko Tofiloski kon de houdbare bal niet onder controle krijgen.

De lat, na een volley van Siem de Jong, stond een tweede Nederlandse goal in de weg. De Ajacied maakte net als Velthuizen zijn debuut voor Jong Oranje en deed dat verdienstelijk. Na de pauze controleerden de Hollandse beloften de wedstrijd. Kansen genoeg, maar vooral spits Sno miste een aantal keren scherpte. Invaller Ryan Donk zag een kopbal van de lijn worden gehaald.

En zo bleef het in Nijmegen bij een bescheiden, maar verdiende 1-0 zege voor Jong Oranje. Het rolt tot nu toe zonder schade door de EK-kwalificatie en dat stemt tot tevredenheid. Jong Oranje gaat met twaalf punten uit vier duels riant aan de leiding in groep 5. De ploeg van De Haan kreeg nog geen doelpunt tegen. Noorwegen staat met zeven punten op de tweede plaats. De nummers een en de vier beste nummers twee uit de tien groepen kwalificeren zich voor de play-offwedstrijden. De zeven winnaars van die duels spelen samen met gastland Zweden het EK. Na

Na een diepe winterslaap hervat de formatie van De Haan op 26 maart de campagne op weg naar het EK 2009 in Zweden. Dan ontvangt Jong Oranje de leeftijdgenoten van Estland. 

Jong Oranje – Jong Macedonië 1-0 (1-0). 28. Evander Sno 1-0.

Opstelling: Piet Velthuizen; Gianni Zuiverloon, Dirk Marcellis, Kees Luijckx, Erik Pieters; Kemy Agustien, Wout Brama (66. Ryan Donk), Siem de Jong; Roy Beerens (63. Nordin Amrabat), Evander Sno, Royston Drenthe. 

BRON TEKST EN FILM: KNVB.NL 

Lees ook:Jong Oranje: Beerens en Zuiverloon in basis, debuut De Jong (Ajax)
Lees ook:Zege Olympisch elftal; KNVB en SC Heerenveen spreken elkaar tegen
Lees ook:Foppe laat Aissati weer links liggen, rentree Jong-A-Pin Jong Oranje
Lees ook:Beerens scoort bij Jong Oranje, keuzes De Haan pakken goed uit
Lees ook:De Haan bevestigt: Roorda in basiself Jong Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.