Verbeek neemt het op voor Alves na de zege tegen PSV

2-1

Wat is dat toch met voetbalploegen zoals SC Heerenveen? Een wanprestatie afwisselen met een goed resultaat. Het team deed het tegen Heracles Almelo (9-0 winst) na de zeperd tegen Helsingborgs IF en zaterdag deed Heerenveen dat met de zege op PSV na het treurige spel en dito nederlaag tegen Ajax in de beker. En dat terwijl Alves niet eens scoorde. Maar trainer Gertjan Verbeek had naast lof voor zijn hele team, dat ook voor zijn spits.

Verbeek vond na afloop dat het een terechte overwinning was voor SC Heerenveen, alhoewel hij de wedstrijd een spannende vond. Maar de zege was er niet minder mooi om, al was het maar omdat het voor het laatst in 2004 gebeurde. Niet onbelangrijk was ook de stap omhoog die Heerenveen dankzij de drie punten maakte op de ranglijst.

Alves scoorde weliswaar niet – hetgeen bijna nieuws is – maar de coach viel hem niet af, zo lezen we op de website van de club. Verbeek zegt daar: ,,Alves was zo scherp als mes. Bij die kans vlak voor rust reageerde hij als een luipaard zo snel. Alves is niet te verdedigen. er gaat altijd dreiging van hem uit. Omdat PSV bang voor hem is, krijgen anderen, zoals Beerens en Roorda, meer ruimte. Dat dwingt Alves af."

SC Heerenveen kwam voor het halfuur op achterstand door een goal van Danko Lazovic, volgens Verbeek tegen de verhouding in. Maar al snel maakte de thuisclub gelijk door een doelpunt van Kristian Bak Nielsen, die zicht ontpopt tot scorende verdediger. In de tweede helft was het uitgerekend de Fries (want oorspronkelijk uit Makkinga afkomstig) Jan Kromkamp die met een eigen goal Heerenveen aan de zege hielp.

Voor Heerenveen stond de wedstrijd ook mede in het teken van de rentree van verdediger Calvin Jong-A-Pin, die sinds de zomer buitenspel stond met eerst een keel- en daarna een knie- c.q. kuitblessure Verbeek had nog een woord van dank aan zijn talentvolle back. ,,Ik vind dat hij het goed heeft gedaan na een lange afwezigheid, zeker gezien het feit dat hij nog niet veel wedstrijden in de benen heeft. Ook niet met Jong SC Heerenveen.

Overigens, misschien nog wel het belangrijkste gegeven van de dag: Heerenveen toonde veerkracht én liet andermaal zien ook zonder een goal van Alves een wedstrijd te kunnen winnen. Het geeft de Friese burger weer moed, zullen we maar zeggen.

9 reacties op “Verbeek neemt het op voor Alves na de zege tegen PSV

1. Gerwin

Heerenveen speelde nu eens ECHT als een team, iedereen werkte hard. En de verdediging was ook eens redelijk op orde!

Maar het valt me op hoe de media (VI) weer reageerd, van het was niet terecht dat h’veen heeft gewonnen enzo. H’veen had gewoon het beste spel … PUNT!

/   Beantwoorden  /
  2. Tim

Ben ik met je eens Gerwin, maar toch 1 lichtpuntje: De Telegraaf vond het wel verdiend!

3. pro

jammer dat maar zo weinig mensen echt verstand van voetbal hebben. Heerenveen was zeker beter (1e helft) PSV was slap en zonder inspiratie.

4. SCH

Zelfs de NOS zei dat een gelijkspel terrecht was geweest…

ME BOLLE REET!

Hoe Heerenveen de eerste helft speelde, was al zeer goed, en dat werd de tweede helft alleen maar beter!

Verder veel fouten bij PSV.. Simpel balverlies, slechte communicatie enz enz

HOE kun je in godsnaam zeggen dat een gelijkspel terrecht zou zijn geweest

5. Joris

Een gelijkspel zou wel terrecht zijn geweest.

6. psv the best

psv goed spel jammer van de eigen goal

7. roelfjuhh

RTL liet maar de helft van heerenveen zijn kansen zien tegenover alle kansen van heerenveen.

8. slootsman

tja wats new
    is volgens mij nog nooit anders geweest

9. Feanfan

Volgens mij heeft H’veen zonder spelhervattingen en 2 uitbraken van psv geen 1 kans weggegeven. Daarbij maakte H’veen het spel en de kansen. Dus ik zeg: Verdiend gewonnen! Maar het bleef wel spannend..:P