Terugblik: Heerenveen is ineens een ploeg in mineur

    1-0   

Tja, dan denk je dat het 0-0 blijft in Enschede en dan scoort FC Twente alsnog. Verlies dus voor SC Heerenveen, zoals we allen hebben kunnen zien, horen of lezen. Weinig reden om terug te blikken dus. Of juist wel? Want Heerenveen is van titelkandidaat  getransformeerd tot ploeg die zich ineens midden in de strijd om een plaats bij de eerste vijf bevindt. De mooie marge op veel subtoppers is als sneeuw voor de zon verdwenen. En hoe komt dat?

Kansen, kansen, kansen. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Want Heerenveen schiep zaterdag in het Arke-stadion maar bitter weinig doelrijpe mogelijkheden. Na rust had Miralem Sulejmani de beste kans van de hele wedstrijd om een goal te maken, maar goalie Sander Boschker stond in de weg. Veel gevaar stichtte Heerenveen echter niet. Het verdiend winnende (want feller spelende) Twente wel, zij het uit dode spelmomenten. En uit een corner was het uitgerekend de kleine ex-Heerenvener Youssouf Hersi die de winnende binnenkopte (!).

sc-heerenveen.nlNee, Heerenveen is niet meer de aanvals- en scoringsmachine die het was. Leuk, een clubrecord van competitiegoals in één seizoen. Leuk, even uitdager van PSV in de titelstrijd. Maar anno nu staat de ploeg weer in de subtop, met vijf punten minder dan een ploeg als NAC Breda.

Laat dat nu de volgende opponent zijn. Mooie ploeg om zaterdag de ommekeer tegen te bewerkstelligen, nietwaar!?

Lees ook:En dat is vijf… voor de ladies van SC Heerenveen
Lees ook:Geen clubrecord voor Heerenveen tegen De Graafschap
Lees ook:FILMPJE: Wel vuurwerk, geen winst Heerenveen tegen FC Twente
Lees ook:Kaartverkoop SC Heerenveen – Helsingborgs IF
Lees ook:Round-up: De media over SC Heerenveen – De Graafschap

2 reacties op “Terugblik: Heerenveen is ineens een ploeg in mineur

  1. onecellorganism

    Blijft het eeuwige verhaal van Heerenveen. De club van reeksen. Reeksen van veel overwinningen op rij meteen gevolgd door een heel slechte reeks. Kenmerkt ook meteen de topclubs waarbij dit verschijnsel onbekend is en ook gepresteerd wordt wanneer het kampioenschap voor het grijpen is. Op dat moment klappen de suptoppers dicht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc, Twente

    Ben het met onecellorganism eens. Hetzelfde zien wij ook bij Twente. Voor de winterstop zouden we volgens alles en iedereen meedoen om het kampioenschap, nu staan we zelfs 7de. Hoop voor jullie dat jullie in ieder geval in de top 5 blijven, daar horen jullie wel. Maar dan zal het wel beter moeten dan afgelopen zaterdag. Heb slechts één kans gezien van jullie. Het lijkt twente wel in slechte doen. Voor de rest van het seizoen veel succes en hopelijk gaan jullie dat negatief spelende NAC voorbij, die staan echt veeeeeeeel te hoog!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.