Heerenveen-trainer Verbeek uit forse kritiek

SC-Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft bijna genoeg van Brian Vandenbussche en Gianni ZuiverloonTrainer Gertjan Verbeek heeft forse kritiek geuit op enkele spelers van SC Heerenveen. De coach van de Friezen blijkt woedend op verdediger Gianni Zuiverloon en keeper Brian Vandenbussche.

Zij hebben volgens Verbeek tegen Ajax afspraken geschonden. Hij was natuurlijk teleurgesteld na het verlies, maar reageerde dat wel heel erg publiekelijk af op Zuiverloon en Vandenbussche. De kritiek is in elk geval niet mals.

Verbeek bleek na afloop woedend over de manier waarop verdediger Zuiverloon aan de basis stond van de derde tegengoal. ,,Gaat-ie lopen met de bal, counter en 3-0", sprak Verbeek vrij vertaald op de Friese regionale omroep Omrop Fryslan. ,,Ik heb Zuiverloon er meteen afgehaald, want hij moet nu maar eens zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij staat veel te vaak aan de basis van tegengoals."

Ook was er een afspraak over hoeveel spelers er bij een vrije tap-tegen in de muur zouden staan: vier. ,,Brian Vandenbussche haalt er toch nog twee man bij. Onzin! Daarna, bij de tweede spelhervatting, kan er iemand vrij opduiken voor hem en inkoppen. Dan kun je ook zeggen: de keeper moet hem de kop van z'n romp slaan op dat moment. Dát had ik wel gedaan. Maar Vandenbussche blijft staan en dan gaat het mis."

In het Friesch Dagblad gaat Verbeek nog een stapje verder, zo lezen we. Want ook in de krant laat de trainer van SC Heerenveen weinig heel van Vandenbussche: ,,Het is zijn verantwoordelijkheid en misschien kleeft er dan toch een stukje angst aan. De vorige keer bij Ajax kwam hij de afspraken ook al niet na, door over Alves te praten. De volgende keer haal ik hem eraf."

Benieuwd of Vandenbussche zaterdag tegen PSV wel speelt dus… Vooral Zuiverloon kon wel eens het haasje zijn, op lange termijn.

Lees ook:Verbeek uit wederom kritiek in de media
Lees ook:Basisopstelling voor Vitesse – SC Heerenveen
Lees ook:Voorbeschouwing: weer veel goals tegen Feyenoord?
Lees ook:Vandenbussche liever reserve: ‘meedenken in teambelang’
Lees ook:Heerenveen raakt nog een spits kwijt aan Ajax

19 reacties op “Heerenveen-trainer Verbeek uit forse kritiek

 1. Anouk

  Zuiverloon het haasje? Lijkt me nogal logisch als hij geschorst is he :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. roelfjuhh

  hij is ook geschorst dat scheelt al weer

    /   Beantwoorden  / 
 3. JP

  zuiverloon staat er sowieso niet in, want hij is geschorst!

    /   Beantwoorden  / 
 4. SCH

  Hahahaha die laatste zin is wel geniaal bedacht

    /   Beantwoorden  / 
 5. pro

  Geef Verbeek groot gelijk. Eindelijk en man die optreed. Topcoach. Het was toch niet om aan te zien. Dit soort fouten mogen gewoon niet gemaakt worden op dit niveau. Ook niet van een keeper van een nationaal elftal!
  Bak Nielsen speelde overigens wel geweldig goed, mag ook wel eens gezegd worden.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tiemen

  Lijkt me een beetje jammer als zo`n groot talent het haasje moet zijn van Verbeek. Aangezien Gianni nog veel kan betekenen voor Heerenveen.
  Dat VDB fout is aan de eesrte 2 goals is echt zo, jammer dat Boy nu verkocht is.
  Verder vond ik Sibon en Breuer ook slecht spelen. Een beetje jammer dat Gert jan daar niets over zegt.

    /   Beantwoorden  / 
 7. pro

  je kunt het ook omdraaien. Ajax speelde de eerste helft gewoon beter dan heerenveen. Tweede helft was Heerenveen beter, mar goed Ajax kon counteren.

    /   Beantwoorden  / 
 8. TheoZ

  Gert jan heeft groot gelijk, Vandenbussche stond gister ook heel onzeker te keepen, zuiverloon gaat veel te vaak van zijn positie.

  ik zou zeggen zowieso Vandenbussche tegen psv op de bank,, laat hem maar wat zelfvertrouwen krijgen in het 2e, en zuiverloon spreekt natuurlijk voorzich.. speel maar eens wat gedurfder,, zoals de 2e helft tegen ajax, dat zie ik veel liever dan dat o zo verdedigende 4-4-2, en ik vind ook dat matusiak een paar wedstrijden in de bassis moet beginnen!!!! die ouwe sibon straalt al helemaal nix uit tegen az al niet en ook tegen ajax weer niet,, dat hij tegen vvv wel goed speelde ligt em dan gewoon aan de kwaliteit van de tegenstander, waarom zou je dan een sterk ingevallen matusiak dan geen kans geven…..

    /   Beantwoorden  / 
 9. TheoZ

  dat gedurfder dat gaat gewoon over het hele team, niet over zuiverloon :P

    /   Beantwoorden  / 
 10. Klaes Jean S.

  GJV zet ze op scherp voor tegen PSV.

  Goed zo Gert Jan!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Anouk

  Ik vind Rob van Dijk veel zekerder ogen dan VdB dus wat mij betreft..dag Brian!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Ronnie

  Hahaha, Lijkt ten Cate wel

    /   Beantwoorden  / 
 13. Dodger

  Ben geen Heerenveenfan, maar die Vandenbussche vond ik best wel lekker keepen. Die vrije trappen waren gewoon goed (die eerste kon ie wel pakken). Verder vond ik hem in de tweede helft een paar keer goed uitkomen, door hem werd er een paar keer niet gescoord aan het eind van de wedstrijd toen er eigenlijk nog wel 2 in moesten…

    /   Beantwoorden  / 
 14. Rutger

  Of hij nu gelijk heeft of niet… ik vind niet dat je als coach je spelers op een dergelijke manier publiekelijk aan de schandpaal moet nagelen.

  Bespottelijke actie van Verbeek… hij kan honderd maal gelijk hebben maar zoiets doe je simpelweg niet… dat hou je binnen de groep… en dat speel je niet via de pers.

    /   Beantwoorden  / 
 15. hakim

  psv maakt gehakt van hereveen farfan 2 keer lazoviez 1 keer perez 2

    /   Beantwoorden  / 
 16. Jannes

  jammer van het verlies tegen ajax . maar wat gerjan nu zegt over zuiverloon en vandenbussche dat slaat nergens op, heb veel wedstrijden van us veen gezien maar dikwijls is het geval dat ze zich niet aan de afspraken houden ,daar moet gertjan in de besprekingen het over hebben komt steeds vaker voor, gertjan was geen groot voetballer maar stond zijn mannetje wel ook zonder opdrachten .

    /   Beantwoorden  / 
 17. Klaas Heitinga

  Ik val zowat van mijn stoel. Hoe haalt die Verbeek het in zijn hoofd om zijn mensen zo af te vallen in de pers. Als hij Zuiverloon niet goed genoeg vindt, moet hij hem niet opstellen. Hetzelfde geldt voor de keeper. Als trainer moet je dat op de trainingen al zien. Dikke onvoldoende voor Verbeek. Een schorsing, of in ieder geval een fikse boete zou best op zijn plaats zijn hier. Schande.

    /   Beantwoorden  / 
 18. meulisr

  he hakim was de gehakt molen misschien stuk heb jouw doelpunten makers niet gezien wedden dat heerenveen hoger eindigt dan psv met dit team kun ze nog wat van leren mag dat wel dat gjv harder wordt nu al toptrainer

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.