Afonso Alves kan Brazilie niet aan zege helpen

SC Heerenveen-aanvaller Afonso Alves viel zondag in voor Káka in de de WK-kwalificatiewedstrijd van Brazilie tegen Colombia in Bógota. Alves kwam niet tot scoren en het bleef 0-0Brazilie startte zondagavond de kwalificatie voor het WK voetbal in 2010 met een uitwedstrijd tegen Colombia. Afonso Alves stond niet in de basis, maar kreeg wel speelminuten. De spits van SC Heerenveen viel in de 84ste minuut in voor Káka. Alves kon Brazilie echter niet aan de winst helpen: het bleef 0-0. En dat was nog mazzel ook.

Colombia had namelijk het betere spel en de betere kansen, terwijl Brazilie niet op haar best bleek. Dat wordt althans duidelijk uit enkele verslagen van Braziliaanse websites, kort na de interland.

Alves, die vorige week na zijn zeven goals tegen Heracles Almelo nog met veel bombarie in het trainingskamp werd onthaald, keek als reserve toe hoe bondscoach Dunga startte met het supertrio Ronaldinho-Robinho-Káka en met Wagner Love in de spits.

Afonso Alves en Ronaldinho maken deel uit van het Braziliaanse team dat woensdag een WK-kwalificatiewedstrijd speelt in eigen land tegen Ecuador

Woensdag wacht de Heerenveen-aanvaller een nieuwe interland met de ploeg: dan is Ecuador de tegenstander in eigen land. Eens kijken of Alves dan wél in de basis staat…??

Ander interland-nieuws: Radoslaw Matusiak zat op de tribune bij Polen – Kazachstan (3-1), Danijel Pranjic was wisselspeler bij Kroatie tegen Israel (1-0) en kwam er bij de start van de tweede helft in voor collega-middenvelder Nico Kranjcar.

Lees ook:Alves krijgt compliment van bondscoach Dunga
Lees ook:Geen speeltijd Alves bij winnend Brazilië
Lees ook:Brazilie – Ecuador live te volgen
Lees ook:Bondscoach Dunga houdt vertrouwen in Alves
Lees ook:Het grote SC Heerenveen Jaarovericht: deel 7, juli!

3 reacties op “Afonso Alves kan Brazilie niet aan zege helpen

  1. Sipko

    Even een correctie Pranjic is ingevallen voor Kroatië tegen Israel

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jos

    Tja, wat wil je met slechts 4 speelminuten. Volgens mij heeft Alves geen bal geraakt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Boske (redacteur SC Heerenveen Blog)

    @Sipko: wij baseerden ons op de site van de UEFA en daar stond hij bij het schrijven van het stuk niet als invaller. Maar het is aangepast, want op veel andere plaatsen staat hij inmiddels wel steeds als invaller.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.