Alves krijgt compliment van bondscoach Dunga

Afonso Alves blijkt hot news in Brazilie, na zijn zeven goals voor Heerenveen afgelopen zondag. Na aankomst in het trainingskamp van de nationale ploeg, richtte de media alle aandacht op Alves. Ook bondscoach Dunga ging in op de fraaie prestatie tegen Heracles.

,,Hij moet voor ons ook maar zeven keer gaan scoren", glimlachte Dunga tegen de pers. Dat Alves nu pas in zijn vaderland echt bekend wordt, verbaast de bondscoach niet. ,,Maar wij kennen hem al langer. We hebben hem de afgelopen jaren gevolgd en geanalyseerd en we hebben veel vertrouwen in Afonso."

Alves zelf bleef nuchter onder alle belangstelling, deed rustig zijn verhaal over zijn loopbaan tot nu toe en de situatie bij Heerenveen: ,,Ik ben blij, alles is goed. Zondag was het fantastisch om zo vaak te scoren, maar het hele team speelde geweldig."

Alves en Brazilie beginnen dit weekeinde in en tegen Colombia aan hun WK-kwalificatie. Woensdag wacht dan nog een thuisduel tegen Ecuador. En daarna keert hij hopelijk nu eens wél op tijd terug in het Friese land…

Lees ook:Bondscoach Dunga houdt vertrouwen in Alves
Lees ook:Braziliaanse pers in de aanval op Alves, tot ergenis van bondscoach
Lees ook:Afonso Alves kan Brazilie niet aan zege helpen
Lees ook:Brazilie – Ecuador live te volgen
Lees ook:Is-ie d’r eindelijk… Is-ie geblesseerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.