FILMPJE: (Bijna) stunt van doelman Jong SC Heerenveen tegen AZ

SC Heerenveen-doelman Agil Etemadi scoorde in Alkmaar tegen Jong AZ bijna een doelpuntHet had weinig gescheeld of Agil Etemadi was vandaag ongetwijfeld landelijk nieuws geworden. Want zo vaak gebeurt het niet dat een doelman een goal scoort; alhoewel Roda JC-keeper Bram Castro het vorige week nog deed in de beker. Maar goed, Etemadi lukt het gisteren bijna. In het competitieduel van cupfighter Jong Heerenveen tegen Jong AZ kopte hij in de slotminuten net over de lat in een poging gelijk te maken. Het bleef echter bij 2-1 voor de Alkmaarders. Hier enkele filmpjes van doelmannen die er wél in slaagden om te scoren (vooral de onderste is maf).

 

 

Sterke bezetting, maandagavond bij beide elftallen. Bij AZ deden onder anderen Julian Jenner, Grazianno Pelle, Mounir El Hamdaoui en Ryan Donk mee, terwijl bij SC Heerenveen Radoslaw Matusiak in de spits stond. De formatie van Henk Herder, die vorige week nog ADO Den Haag uitschakelde in de beker en daardoor in januari tegen Quick Boys speelt in de achtste finales, had in Alkmaar een gelijkspel verdiend.

Timmi Johansen; de maker van de 1-1 namens Jong SC Heerenveen tegen Jong AZPelle, de duurste aankoop in de geschiedenis van AZ, scoorde vlak voor de pauze de 1-0 door een perfecte counter goed af te ronden. Heerenveen kwam echter meteen na rust op gelijke hoogte door Timmi Johansen. Hij scoorde uit een hoekschop de 1-1, waarna Heerenveen veel kansen kreeg op de voorsprong. Onder andere Paulo Henrique had daartoe de mogelijkheid. Hij scoorde ook, maar zag de treffer wegens buitenspel geannuleerd.

Uiteindelijk was het El Hamdaoui die voor de beslissing zorgde. Hij deed dat vlak voor tijd met een fraai boogbal over Etemadi heen; die zorgde zelf voor het slotakkoord. Maar geen 'Castro-rol' voor de Friese goalie dus. En geen 2-2. Wel een onterecht verlies én een

Jong AZ – Jong SC Heerenveen 2-1 (1-0). 38. Pelle 1-0, 48. Johansen 1-1, 86. El Hamdaoui 2-1.

Jong AZ: Roméró; Koenders, Gunnarsson, Donk en Salasiwa; Vormer, Medunjanin en Matic; Jenner (84. Nelson), Pelle en El Hamdaoui.

Jong SC Heerenveen: Etemadi; Siwe, Balkestein, H. Drost en J. Drost; Smárason, Prager, García-García (85. Mattes) en Johansen (88. Rozendaal); Henrique en Matusiak.

Overige uitslagen: Ajax – Vitesse 3-2, ADO Den Haag – Willem II 3-0, RKC Waalwijk – NEC 3-2, NAC Breda - PSV 2-3, FC Twente – FC Utrecht 2-1, FC Groningen – Sparta 2-0.

Stand: 1. FC Groningen 8-17, 2. FC Twente 8-16, 3. Ajax 8-16, 4. Vitesse 8-13, 5. NEC 7-12, 6. Sparta 8-12, 7. AZ 8-12, 8. NAC Breda 8-11, 9. PSV 8-10, 10. SC Heerenveen 7-9, 11. RKC Waalwijk 8-8, 12. ADO Den Haag 8-7, 13. FC Utrecht 8-7, 14. Willem II 8-3.

Lees ook:Jong SC Heerenveen tiende na eerste nederlaag
Lees ook:Jong Heerenveen wint wél in competitie (werd tijd ook…!)
Lees ook:Verlies beloftes, debuut van Grindheim bij SC Heerenveen
Lees ook:SC Heerenveen verlengt contract met bijna scorende keeper Etemadi
Lees ook:Eerste overwinning voor Jong Heerenveen in 2008

12 reacties op “FILMPJE: (Bijna) stunt van doelman Jong SC Heerenveen tegen AZ

  1. Guido

    Oh natuurlijk is het onterecht…
    jezus christus die friezen hebben weer een bord voor hun kop hoor.

    Kut volk

      /   Beantwoorden  / 
  2. Yousouf

    Sodemieter op, Guido! Heb jij soms die wedstrijd gezien? Want ik wel en dan had je wel anders gepiept.

    Gelijkspel was wel degelijk verdiend geweest, dat vonden zelfs de mensen van AZ…

      /   Beantwoorden  / 
  3. @ guido

    mensen uit alkmaar, dat is pas kutvolk. Wannabe Amsterdammers… Jullie blijven altijd een provincieclubje. Respect voor de Friezen, zij hebben een eigen cultuur en proberen niet te zijn zoals Amsterdammers (wat jullie wel proberen)!

      /   Beantwoorden  / 
  4. slootsman

    niks meer aan toe te voegen

      /   Beantwoorden  / 
  5. David B

    Laat mij, als neutrale partij in dit conflict, zeggen dat zowel AZ als Heerenveen trieste clubs zijn..

    Want zeg nou zelf: Er is toch maar 1 echte club in Nederland. Die als eerste de Cup met de grote oren binnensleepte. Geen woorden maar daden.. Feyenoord!!

    Groeten, David

      /   Beantwoorden  / 
  6. pro

    He david als je geen betere teksten hebt en je niet gewoon kunt reageren op het bovenstaande verhaal. Houd dan je klep. Je zat zeker vorig jaar ook NIET op de tribune. Maar als het goed gaat dan wel een grote mond hebben. Wees gewoon eens eerlijk. Of ben jij degene met een ‘plaat’voor zijn hoofd!

      /   Beantwoorden  / 
  7. TheoZ

    Wat doe je in eerste instantie op een heerenveen forum als je een vieze (wannabe) jood of een hand in hand homofiel bent.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Yousouf

    F,

    Zo zijn er nog wel tien die er niet op staan hoor. Maar boeiuh!!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jojo

    On topic dan maar:

    Ik hoor niemand over die Agil Etemadi, is dat een goeie keeper? Opvolger van Vandenbussche of hoe zit dat??

    groet’n uut Twente

      /   Beantwoorden  / 
  10. jan

    dfdfddshteuhfd
    ghdg
    fgh

    h

      /   Beantwoorden  / 
  11. yjh

    kut clup

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.