(filmpje) Voorbeschouwing: Groningen kansloos in Heerenveen

Eindelijk is het weer zover. Zondagmiddag, half drie: het Abe Lenstra-stadion als decor voor de eerste Derby van het Noorden van dit seizoen. Wie gaat er weer een tijdje teren op een overwinning tegen de aarts- c.q. streekrivaal? SC Heerenveen of toch FC Groningen? Laten wij uitgaan van dat eerste. Waarom? Een vooruitblik. 

Ach ja, statistieken. Ze zijn altijd leuk. Als je op basis van het verleden redeneert is FC Groningen tamelijk kansloos zondag. Maar ja, dat van het verleden en de garanties he… Hoe dan ook, de laatste zes seizoenen was er steeds een overwinning voor Heerenveen. De laatste keer dat Groningen won, was in 1997! (huiskamervraag: wie scoorde namens onze 'buren'? Het antwoord onderaan dit verhaal)

Een leuk weetje vormt ook de wedstrijd van in het ALS van het seizoen 2005-2006. Toen won Heerenveen met 4-0, hetgeen de grootste overwinning op Grunn in eigen huis is. Wie zal die wedstrijd ooit vergeten? De lob van Bosvelt, de omhaal van Huntelaar, de solo van Samaras… Check hier het filmpje met de goal van Bosvelt!

Het duel van vorig seizoen eindigde in 4-2 voor Heerenveen, dankzij een drietal goals van Afonso Alves. Die is er echter nu niet bij door een schorsing en hij is niet de enige. Ook Roy Beerens ontbreekt bijvoorbeeld door een liesblessure, terwijl Kristian Bak Nielsen eerder deze week nog als twijfelgeval te boek stond. Bij Groningen brak Svejdik van de week zijn arm, dus blessureleed is hen deze week ook niet bespaard gebleven.

Heerenveen niet op z'n sterkst dus, maar met het vertrouwen dat geput kan worden uit het verleden misschien toch wel weer de grootste kanshebber op de winst. Bovendien draait Heerenveen prima, al boekte Grunn onlangs een knappe zege op Feyenoord. Eerlijk is eerlijk: Heerenveen draait beter in uitduels dan in thuisduels. De zes thuiswedstrijden zorgden tot nu toe slechts voor acht punten.

Mocht het op één of andere manier Grunn worden dat wint, dan winnen zij dus voor het eerst sinds 1997. Oh ja, die doelpuntenmakers van toen: tweemaal Magno, eenmaal Dean Gorré. Voor Heerenveen scoorde good-old Mark Nygaard. We zullen zien, morgen meer nieuws over de opstellingen en reacties waarin vooruitgeblikt wordt!

Lees ook:Foutje in Eelde: Heerenveen vertraging, Groningen nóg meer
Lees ook:FC Groningen – SC Heerenveen; wel door, niet door, wel door, etc
Lees ook:FILMPJE: Nog een keer alle goals bij Heerenveen – Groningen
Lees ook:Korbach is back!
Lees ook:Gestaakte wedstrijd eindigt in forse zege Jong Heerenveen op NEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.