’9′ is het geluksgetal voor Heerenveen tegen PSV

Numerologie, laten we daar niet aan gaan doen. Daar zijn wel andere weblogs voor. Maar toch kunnen we het niet laten, in de voorbeschouwing op het duel tussen PSV en Heerenveen van vanavond: '9' is het geluksgetal voor de Friezen in Eindhoven. Want 9 jaar geleden, inderdaad, in 1999, werd er voor het laatst gewonnen door Heerenveen. Dat is ook één van de weinige positieve dingen die er te melden vallen, want de laatste jaren zat het de ploeg behoorlijk tegen in Eindhoven.

Het is heel simpel: wil Heerenveen een serieuze gooi naar een kampioenschap doen dit seizoen, dan moet er in Eindhoven gewonnen worden. Niet alleen voor voetbalminnend Friesland zou dat mooi zijn, maar ook voor de spanning in de competitie in het algemeen. Reken maar dat her en der in den lande wordt gehoopt op een Friese zege (Leeuwarden, Groningen en Alkmaar uitgezonder weliicht).

Met nog geen enkele nederlaag in 2008 is Heerenveen bezig aan een opmars die de ploeg op dit moment een derde plaats op de ranglijst heeft bezorgd. De afwezigheid van Afonso Alves is niet merkbaar, anderen staan op en nemen Heerenveen bij de hand als een ware hemelbestormer. De ploeg van Gertjan Verbeek is een mix van hoe FC Twente en AZ het vorig jaar deden: lang meedoen en willen blijven meedoen.

Verbeek roept te pas en te onpas dat resultaten uit de recente historie hem nooit wat zeggen. De nieuwe trainer van NAC Breda, Feyenoord of AZ heeft daarin natuurlijk gelijk. Gelukkig maar, want anders zou het niet best gesteld zijn met Heerenveen voorafgaand aan een duel in Eindhoven.

Grootste makke van de Friezin is het weinig kunnen scoren in het Philips-stadion: de laatste acht ontmoetingen leverden slechts vijf doelpunten op. Daar ligt nu juist de sleutel voor het duel van vanavond. Heerenveen is de best scorende ploeg van Europa op dit moment; doelpunten vliegen er van alle kanten in.

Als dat ook maar een beetje lukt tegen het defensief toch sterke PSV, hebben Verbeek en co alle kans op een overwinning.

Lees ook:Veel scorend Heerenveen valt op in Europa
Lees ook:Verliezen van FC Eindhoven; ach ja, er zijn ergere dingen in het leven
Lees ook:3-3 tegen Sparta; beelden en reacties!
Lees ook:Verbeek niet onder de indruk van Ajax
Lees ook:Vooruitblik: Heerenveen wil revanche tegen PSV

6 reacties op “’9′ is het geluksgetal voor Heerenveen tegen PSV

  1. Koen

    Ook in Leeuwarden steunen velen Heerenveen hoor! Heerenveen heeft daar meer aanhang dan vaak gedacht wordt.
    Niet voor niets is het tegenwoordig zo stil in het kambuurstadion..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dirk

    Inderdaad… Moet je eens kijken hoe druk het op de weg is tussen heerenveen en leeuwarden als heerenveen thuis speelt. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Trots

    Klopt helemaal. Ik heb een kennis, welke binnen de organisatie werkzaam is, welke mij heeft verteld dat in Leeuwarden écht een hoop seizoenkaarthouders wonen. Allemaal welkom natuurlijk. Nog een paar jaar en er komen uit die stad meer SC-Heerenveen- dan Cambuurfans.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Theoz

    @ trots…
    Nog een paar jaar en er komen uit die stad meer SC-Heerenveen- dan Cambuurfans.
    is dat nu al niet zo dan:P

      /   Beantwoorden  / 
  5. louis

    das toch heel fijn om te horen , er zijn namelijk ook wel heerenveen supporters die cambuur een warm hart toe dragen . alleen sommige mensen posten meestal van die domme afkraak reakties terwijl dit helemaal niet nodig is . Ik ben van mening dat we trots mogen zijn in friesland op deze 2 clubs .
    hopen dat het in lwarden ook weer eens van een leien dakje gaat

      /   Beantwoorden  / 
  6. SCH

    Mwoa, ik kan niet bepaald trots zijn op een club die om de onderste 5 plaatsen van de Jupiler League speelt..
    Laat ze eerst maar eens een keer een periode pakken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.