Vooruitblik: Heerenveen wil revanche tegen PSV

PSV komt vanavond in het strijdperk tegen SC Heerenveen. Het is de tweede wedstrijd in een vooraf als 'zwaar' getypeerde week. Woensdag trof de ploeg van Gertjan Verbeek Ajax in de KNVB Beker; het werd een slappe hap én uitschakeling. Verbeek was woedend op met name Brian Vandenbussche. Maar de doelman staat vanavond 'gewoon' op goal.

Roerig weekje, daar in Eindhoven. Trainer Ronald Koeman vertrok (bescheiden als altijd: ,,Ik heb natuurlijk veel succes gehad overal en ik pak wat ik pakken kan") en assistent Jan Wouters is voor even Adje Interim. Maar wil dat zeggen dat 'wij' de Brabanders vanavond een loer draaien? Hm.

PSV is voor SC Heerenveen traditioneel een lastig te bespelen tegenstander. De meeste ontmoetingen werden door de regerend landskampioen gewonnen. De laatste keer dat Heerenveen de betere was dateert uit de voetbaljaargang 2003-2004. Vorig jaar werd het 0-0, het jaar ervoor 2-3 voor de Einhovenaren, om maar eens wat recente cijfers te noemen.

Trainer Gertjan Verbeek wilde geen opstelling prijsgeven, maar de SC Heerenveen Blog denkt de basiself al wel te weten. Voor Calvin Jong-A-Pin is er vanavond een rentree in de basis, na blessureleed aan keel en knie c.q. kuit, wat hem sinds de zomer aan de kant hield. Hij heeft slechte herinneringen aan een andere confrontatie met PSV. Hij legde Jefferson Farfán neer, kreeg een strafschop tegen én rood. 

Op de website van Heerenveen keek Verbeek alvast vooruit naar het duel dat komt na de forse aderlating in het bekertoernooi tegen Ajax. ,,Iedereen reageert anders op tegenslagen, maar als ik van mezelf uitga, zou ik er voor gaan. Ik ben een vechter, des te moeilijker de situatie is, des te harder ga ik knokken."

Wellicht dat de spelers onder de indruk zijn geweest van Verbeeks tirade in de Friese media na afloop van de bekeruitschakeling. Het was niet echt chique van de oefenmeester, maar wellicht heeft het iets teweeggebracht. You never know. We zullen het vanavond gaan zien. Puntje, dan moet je blij zijn, denken wij.

Zie ook:
Verbeek is woedend en uit forse kritiek op spelers
Basisopstelling SC Heerenveen – PSV

 

Lees ook:Heerenveen-trainer Verbeek uit forse kritiek
Lees ook:Verbeek niet onder de indruk van Ajax
Lees ook:Basisopstelling SC Heerenveen – PSV
Lees ook:Basisopstelling voor Vitesse – SC Heerenveen
Lees ook:Voorbeschouwing: revanche op Excelsior

6 reacties op “Vooruitblik: Heerenveen wil revanche tegen PSV

  1. Ronnie

    Verbeek is zeker niet onder de indruk van PSV??

      /   Beantwoorden  / 
  2. roelfjuhh

    het pakt tot nu toe goed uit :D :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Michael

    Bedankt, Heerenveen!
    w.g. Ajax-fan

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ar(n)i

    in tegenstelling tot wat sommige berichten beweren, heeft Heerenveen terecht gewonnen van een mat en ongeinspireerd PSV. De Telegraaf gaf een juiste weerspiegeling van de wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
  5. roelfjuhh

    Heb me gisteren zitten verbijten op de bank. Hoe kan Wouters beweren dat PSV minimaal een gelijkspel verdiend had? Ik geef toe, aan het einde kregen ze twee grote kansen, maar die heeft Heerenveen ook gehad in de eerste helft. Dat het bij rust 1-1 was mocht een wonder heten en daarvoor mag Wouters Gomes erg bedanken. In de samenvatting laten ze de helft vd Heerenveen-kansen zien tegenover alle kansen van PSV. Beetje gekleurd op die manier. Verder vraag ik me af of PSv altijd dit reactievoetbal speelt. Heerenveen speeldep ositiespel met lef, PSV wachtte wat af en loerde op een counter. Als je dan de kansen niet afmaakt verdien je helemaal niks akelige Jan.

    van een forum
    van een psv fan

      /   Beantwoorden  / 
  6. Michael

    Da’s twee wedstrijden achter elkaar dat Alves weinig klaarmaakt… Zou-ie t toch/alleen beter kunnen tegen wat zwakkere defensies?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.