Voorbeschouwing: revanche op Excelsior

Vanavond speelt SC Heerenveen na een onderbreking vanwege de interlands weer een competitieduel. In Rotterdam is Excelsior de opponent. Het wordt tijd voor de eerste zege van Heerenveen.

Afonso Alves is er weer niet bij, trainer Gertjan Verbeek zit geschorst op de tribune, maar de selectie is redelijk fit. En dus móet er vanavond gewoonweg gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Een zege zou voor Verbeek overigens zijn honderdste zijn in het betaalde voetbal.

De coach zal met pijn in zijn hart terugdenken aan vorig seizoen. Toen kwam SC Heerenveen wel op voorsprong, maar moest doelpuntenmaker Petter Hansson al na tien minuten met rood van het veld wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Heerenveen verloor: 3-1.

In de opstelling van vanavond staat geen Alves, maar ook geen Radoslav Matusiak. De Pool zit na zijn hamstringblessure – hij speelde ook niet namens zijn land in de EK-kwalificatieduels – voor het eerst bij de selectie. De spits begint op de bank.

Excelsior-trainer Ton Lokhoff laat in zijn voorbeschouwing op de website van de Rotterdammers ook zijn licht schijnen op de afwezige Alves en de winst van zijn ploeg vorig jaar.

De opstelling van SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag en Johansen; Poulsen, Bak Nielsen, Bradley en Pranjic; Sibon en Sulejmani.

 

 

Lees ook:Bondscoach Dunga houdt vertrouwen in Alves
Lees ook:Verbeek niet onder de indruk van Ajax
Lees ook:De eerste zege… het werd tijd
Lees ook:Alves kampt met privé-problemen
Lees ook:Vooruitblik: Heerenveen wil revanche tegen PSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.