Deel van publiek gestraft bij Heerenveen – Utrecht

2-3    FC Utrecht speelt zondag tegen SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion

Mooi is dat, wanneer mensen die tien minuten eerder weggaan omdat ze niet in de file willen staan, gestraft worden voor een dergelijk gebrek aan clubliefde. Ze misten gisteren drie van de vijf goals die er in het Abe Lenstra-stadion vielen. Maar wat jammer was: er viel er eentje teveel aan de verkeerde kant. Heerenveen verloor van FC Utrecht. Niet handig, hoewel het geluk ook ontbrak.

Daar sta je dan als notoire subtopper: op plaats twaalf, met slechts vijf punten uit evenzovele duels. Punten, behaald tegen niet eens zulke denderende tegenstanders… Maar ja, het had anders kunnen zijn als SC Heerenveen wat meer geluk had gehad. Utrecht-assistent John van Loen, zaterdagmiddag nog gearresteerd, zei na afloop tegen de pers dat ,,Heerenveen wel een punt had verdiend." Maar: Heerenveen had eigenlijk drie punten verdiend.

De ploeg kwam al snel na de aftrap op achterstand, oké. Maar voor rust had het al een voorsprong voor SC Heerenveen moeten zijn. Dat Bradley gelijk maakte, oké. Maar toen barstte het helemaal los. In de 82ste minuut 1-2 door Nelisse, meteen 2-2 door Sulejmani en daarna in één aanval twee keer (!) tegen de lat? Tjonge, jonge. Dat Rossini met een van richting veranderde doelpoging de winnende scoorde in de slotminuten was helemaal bizar.

Veel toeschouwers die de volgende keer hopelijk wél blijven zitten. Elk persoon die voor het laatste fluitsignaal 'zijn club in de steek laat' zoals men dan zo mooi zingt, zou zijn seizoenkaart moeten afstaan aan een fanatieker iemand. In de file sta je toch wel. Hoe dan ook, zero points. En woensdag dan maar voor de beker in Mijdrecht tegen Argon… Of Jong Heerenveen – PSV kijken in diezelfde bekerstrijd.

Lees ook:Terugblik: Heerenveen is ineens een ploeg in mineur
Lees ook:3-3 tegen Sparta; beelden en reacties!
Lees ook:SC Heerenveen bewijst dat NAC veel te hoog staat
Lees ook:Round-up: De media over SC Heerenveen – De Graafschap
Lees ook:Jongelingen van Heerenveen geven goede voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.