Vitesse willoos slachtoffer; Heerenveen best scorende ploeg

  7-0

Ding, ding, ding, ding, ding, ding, ding!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jackpot in Heerenveen. Zeven treffers, afstraffing nummer zoveel van het seizoen (Heracles, AZ…) Once again een wervelende voetbalshow van SC Heerenveen en zaterdag was Vitesse het slachtoffer daarvan. Alves wordt niet gemist, dat blijkt (alweer). Je ziet het vaker: een sterspeler gaat weg en in plaats van dat een ploeg inkakt, staan anderen op als nieuwe sterren. Zo gaat het al een paar weken en zo ging het tegen Vitesse ook. De beloning: tweede plaats én de best scorende ploeg van Nederland.

Eén van de nieuwe sterren van Heerenveen is de laatste weken Miralem Sulejmani. De man van wie Riemer van der Velde afgelopen zomer zei: ,,Het is niet erg dat Lasse Nilsson (inmiddels spelend voor het Deense Aalborg – red.) weg is, want wij hebben Mickey Sulejmani nog…" De vooruitziende blik van de ex-voorzitter blijkt te kloppen. De Servier is opgebloeid sinds het de afwezigheid van Alves.

Hij scoorde gisteren de openingstreffer al na tien minuten door doelman Piet Velthuizen fraai te omspelen. Een paar minuten daarna volgde de 2-0 van de voet van Sulejmani's goede vriend Danijel Pranjic. De man die woensdag met Kroatie tegen het Nederlands elftal oefent zag zijn afstandschot tegen de touwen vliegen. Daarmee was de wedstrijd al vrij snel gespeeld, want Vitesse kreeg nauwelijks kansen.

Aan alle illussies die de gasten onder leiding van Aadje Afkoopsom en Dick – ik ben paranoia – de Boer nog hadden, werd door Heerenveen na rust vrij snel een einde gemaakt. Na Michael Bradley's twaalfde treffer van het seizoen (3-0), mocht zelfs rechtsback Gianni Zuiverloon op fraaie wijze met buitenkantje rechts scoren. E

Een monsterzege was toen al een feit, maar Heerenveen maakte nog even gehakt van Vitesse: Roy Beerens viel goed in en de rappe aanvaller bekroonde dat met twee goals, om Thomas Prager het slotakkoord te laten verzorgen (7-0). Voor de Oostenrijker een welkome opsteker, nu hij deze week transfers naar FC Groningen en Racing Santander geblokkeerd zag worden door Heerenveen. Prager betaalde het vertrouwen van de Friezen terug in een goal; zijn eerste in maanden voor de club.

,,Ook de invallers laten zich gelden, dat is een mooie bijkomstigheid. Voor jongens als Beerens en Prager is het wrang om niet in de basis te staan. Maar het is mooi dat ze hun gram halen", complimenteerde Verbeek zijn wisselspelers tijdens de persconferentie.

Hij was sowieso complimenteus en terecht. ,,We hebben het fantastisch gedaan en na 4-0 was het over. Mooi dat we daarna ook nog drie keer hebben weten te scoren. Dat is leuk voor het publiek, het blijft hangen." 

Met 63 doelpunten is Heerenveen de best scorende ploeg van Nederland, ook na dit weekeinde. Want Ajax en Feyenoord nemen het vandaag tegen elkaar op en de Amsterdammers zullen vast niet zes keer scoren. Mochten de twee aartsrivalen gelijkspelen, dan is Heerenveen na deze speelronde definitief tweede. En een regelrechter medekandidaat voor de titel. Volgende week staat er dan ook een titelkraker op het programma: PSV – Heerenveen.

Meest scorende ploeg, titelkandidaat, 20 miljoen rijker… Wat wil je nog meer? C'est parfait, zouden de Fransen zeggen!

SC Heerenveen – Vitesse 7-0 (2-0). 10. Sulejmani 1-0, 14. Pranjic 2-0, 50. Bradley 3-0, 58. Zuiverloon 4-0, 66. Beerens 5-0, 80. Beerens 6-0, 82. Prager 7-0. Scheidsrechter: Kuipers. Gele kaart: Kaya, Sprockel en Megrilishvili. Toeschouwers: 25.000.

SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Drost, Dingsdag en Breuer; Poulsen, Roorda (68. Prager), Bradley (64. Beerens) en Pranjic; Sulejmani en Sibon (46. Paulo Henrique). 

Vitesse: Velthuizen; Verhaegh (59. Megrelishvili), Sprockel, Sansoni
 en Swerts; Takak (59. Kaya), Van der Schaaf (59. Yakubu) en Janssen; Kolk, Gommans en Junker.

Lees ook:Scoren zonder Alves, Heerenveen bewijst wéér dat ze dat kan
Lees ook:Basisopstelling voor Vitesse – SC Heerenveen
Lees ook:Debuut lonkt voor Grindheim in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Spelers Heerenveen schuldbewust na gelijkspel tegen Heracles
Lees ook:Roy Beerens nu al zeker van basisplaats tegen Roda JC

3 reacties op “Vitesse willoos slachtoffer; Heerenveen best scorende ploeg

 1. VITESSE

  Wel lekker voor Vitesse. Ik ben voor Vitesse maar Heerenveen voetbalt zoooo goed,, se gingen gewoon swingend langs het ALWEER ZO ZWAKKE VITESSE! maarja als we nu eens goeie aanvallers hadden ipv Jupilertopper Gommans of Snati Klok die zn haar belangrijker vind als het voetbal, tjah dan staan we strax onderaan! Maar dikv erdiend en mijn complimenten(Y)!

    /   Beantwoorden  / 
 2. slootsman

  en als dan zelfs prager begint te scoren dan is het echt een teken dat het super loopt op het moment
  Volgende week dan maar even examen doen en slagen uiteraad

    /   Beantwoorden  / 
 3. Crash

  Vitesse was niet eens zwak. Ze hebben tot de laatste minuten gestreden, in tegenstelling tot Heracles en VVV destijds. Dat maakt het resultaat van Heerenveen tegen Vitesse nog knapper.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.