Trond Sollied nieuwe trainer van Heerenveen, ja of nee

Het was zelfs landelijk nieuws zaterdagochtend: de Leeuwarder Courant meldde dat Trond Sollied definitief de nieuwe trainer van SC Heerenveen wordt. Maar dat gerucht rond de Noor, trainer van AA Gent, was er al eerder en werd krachtig ontkend door een ieder (voor wat dat waard is). Wij denken dat de Leeuwarder Courant best wel eens gelijk zou kunnen hebben, gezien sommige zaken die ik er over heb gehoord inmiddels… Hieronder de complete tekst van het LC-stukje op de website.

Trond Sollied nieuwe trainer Heerenveen

Gepubliceerd op 08 maart 2008, 08:00
Laatst bijgewerkt op 08 maart 2008, 17:50

LEEUWARDEN -  Trond Sollied wordt de opvolger van Gertjan Verbeek als hoofdtrainer van SC Heerenveen. De clubleiding hoopt de onderhandelingen met de bijna 49-jarige Noor binnen een week af te ronden. Sollied is nu werkzaam bij de Belgische subtopper AA Gent.

Sollied tekent, zo is de bedoeling, volgende week een meerjarig contract bij Heerenveen. De Noor wil zijn vaste assistent, de Belg Chris van Puyvelde, meenemen. Directeur Yme Kuiper wil de komst van Sollied bevestigen noch ontkennen.

Met Trond Sollied haalt Heerenveen de gewenste internationaal gelouterde trainer in huis die de Nederlandse taal beheerst. Sollied (hij speelde in zijn actieve loopbaan vijftien interlands), behaalde met drie clubs vijf landstitels. Daardoor kwam hij met het Noorse Rosenborg, het Belgische Club Brugge en het Griekse Olympiakos Piraeus uit in de Champions League. Sollied – die een universitaire opleiding volgde en het diploma voor gymnastiekleraar behaalde – is een voorstander van aanvallend voetbal.

Lees ook:De nieuwe trainer: Trond Sollied voor twee jaar naar Heerenveen
Lees ook:AA Gent wil geld zien als Sollied coach van Heerenveen wordt
Lees ook:Sollied tevreden over fysieke gesteldheid van Heerenveen-spelers
Lees ook:Belangrijk succes voor nieuwe Heerenveen-coach Sollied
Lees ook:Feiten en cijfers over nieuwe Heerenveen-coach Trond Sollied

Eén reactie op “Trond Sollied nieuwe trainer van Heerenveen, ja of nee

  1. Niveau

    Afwachten maar weer. Lijkt me wel een aardige trainer al is hij hier (nog) niet heel bekend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.