Voorbeschouwing: Jong Heerenveen wil stunten

PSV stuit in de KNVB beker op Jong SC Heerenveen, waar Afonso Alves mee zal doenIn de landelijke beker mogen spelen is voor Jong SC Heerenveen vooral een beloning voor de landstitel en de bekerwinst die de ploeg vorig jaar bij de beloftes veroverde. Dankzij de 'dubbel' wacht vanavond een treffen met PSV. En het is bekend: Afonso Alves doet mee. Zouden trainer Henk Herder en zijn mannen kunnen stunten?

Vooropgesteld: de situatie met Afonso Alves riekt naar een vooropgezet plan. En anders is het gewoon stom toeval, maar wel mooi toeval. Want zie daar, de voordelen:

1. Alves kan wedstrijdritme opdoen

2. De kansen op een stunt van Jong SC Heerenveen nemen flink toe door zijn meespelen; de ploeg is een stuk sterker door zijn aanwezigheid

3. Zijn meespelen is voor de kaartverkoop een enorme impuls. Veel mensen zullen nu nog besluiten om vanavond de wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion te bezoeken.

Op sportief gebied wordt het interessant wat de beloftes kunnen uitrichten tegen PSV. Dat zal de wedstrijd heus serieus nemen, want Henk Herder zegt op de officiele site van de club dat hij weet dat de Einhovenaren zijn ploeg een paar keer hebben bekeken. Bij PSV doen Otman Bakkal, Ismael Aissatti en Eduardo Alcides door blessures niet mee.

De elftalfoto van Jong SC Heerenveen

 

Jong Heerenveen begint in de sterkst mogelijke opstelling. Alves en Paulo Henrique vormen het spitsenduo, op het middenveld speelt onder anderen Gonzalo García-García samen met Niek Loohuis en achterin de tweeling Jeroen en Henrico Drost. Rob van Dijk zal in het doel staan.

Normaliter mag een eerste elftal zeven wissels meenemen. Maar om ook de beloftes zo sterk mogelijk te maken, blijkt dat Gertjan Verbeek besloten heeft om met het eerste elftal slechts drie wissels mee te nemen naar Argon. Dat zijn Timmi Johansen, Jakob Poulsen en Radoslaw Matusiak.

Herder zegt PSV als favoriet te zien en dat is natuurlijk ook zo. Maar met Alves, een vast zeer redelijk gevuld stadion en de wetenschap dat de ploeg niks te verliezen heeft, kan Jong Heerenveen wellicht stunten. We zullen het zien vanaf 20.00 uur vanavond.

Lees ook:Kaartverkoop Jong Heerenveen – PSV
Lees ook:Jong Heerenveen wint wél in competitie (werd tijd ook…!)
Lees ook:Veel wijzigingen bij SC Heerenveen door komst Sollied
Lees ook:‘Sowieso 13.000 toeschouwers bij Jong Heerenveen’
Lees ook:Gestaakte wedstrijd eindigt in forse zege Jong Heerenveen op NEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.